gebe
  1. kaprisli

    kaprisli Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.648
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Ödül Puanları:
    0

    Patlıcanın yararları

    Konu, 'Tüm Sağlık Konuları' kısmında kaprisli tarafından paylaşıldı.

    patlıcanın yararları gebelikte patlıcan hamilelikte patlican patlicanin yararlari hamilelikte patlıcan Patlıcanın birçok kişi sevmez ve tabi bu yüzden yemez ama bakın burda acı patlıcanın tatlı gerçekleri var bu yazıyı okuyup bir daha düşünün:)


    [​IMG]



    Antosiyaninler bitkilerde bulunan suda çözünen pigmentlerin en geniş grubudur.

    Araştırmalar antosiyaninlerin bazı kanser türlerinde hücre büyümesini engellediği ortaya çıkarılmıştır. Patlıcan kabuğundan elde edilen “nausin” maddesi, laboratuvar ortamında incelendiğinde serbest radikal oluşumunu bloke ettiği görülmüştür.
    Bilindiği gibi, serbest radikaller hücre zarına zarar vermekte ve kötü huylu (LDL) kolesterolün oksidasyonuna neden olarak kalp hastalıkları ve inme riskinin artmasına yol açmaktadır. Ayrıca patlıcanın içerdiği fenolik bileşiklerin Tip 2 Diyabet ve hipertansiyonda çok önemli roller oynadığı da gözlenmiştir. Hatta diyabetik beslenme programlarının içerisine ağırlıklı olarak patlıcanın sokulmasının diyabetin düzenlenmesinde alternatif yöntemlerden biri olabileceğini belirtmişlerdir.
    Yıllardır hiçbir faydası olmadığı söylenen ama bir yandan da sofralarımızın baş tacı da olan patlıcanın gerçekleri hiç de sanıldığı gibi değil.



    alıntı

     
Patlıcanın yararları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Patlıcan

    Patlıcan

    Patlıcan yemek ruhsatlı bir işyapmaya, kin ve kıskançlığa, iki yüzlülüğe ve yahut yaltaklığa, Avcının patlıcan yemesi avının iyi gitmesine, Mevsiminde patlıcan görmek küçük bir üzüntüyle birlikte rızka, mevsini dışında görmek kerih görülen ve sevilmeyen şeylere, Patlıcan yemeği rızık ve afiyete delalet eder.Çevrenizde itibarınızın sarsılmasına işarettir. Patlıcan kızartması yemek, acı bir...
  2. patlıcan

    patlıcan

    (Aubergine / Aubergine / Aubergine / Eggplant / Solanum melongena) Sebze olarak yenilen, mor renkli, uzunca silindirik veya yuvarlak bir yaz sebzesidir. Vatani tropik Hindistan’dir. Sicak memleketlerde yetistirilir. Orta ve kuzey Avrupa’da çok az taninmis olmasina ragmen, memleketimizde yazin çok yaygin yenen bir sebzedir. Patlicanin uzunca olanlarina daha çok kemer patlicani, yuvarlak olanina...
  3. Patlıcan

    Patlıcan

    (Aubergine / Aubergine / Aubergine / Eggplant / Solanum melongena) Sebze olarak yenilen, mor renkli, uzunca silindirik veya yuvarlak bir yaz sebzesidir. Vatani tropik Hindistan’dir. Sicak memleketlerde yetistirilir. Orta ve kuzey Avrupa’da çok az taninmis olmasina ragmen, memleketimizde yazin çok yaygin yenen bir sebzedir. Patlicanin uzunca olanlarina daha çok kemer patlicani, yuvarlak olanina...
  4. Patlıcan Kapama

    Patlıcan Kapama

    Malzemeler 1 kg kuzu eti (ön kol) 1 kg patlıcan 1 büyük soğan 2 sivri biber 2 diş sarımsak 3 orta boy domates 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı Düdüklü tenceremize etimizi kısık ateşte koyuyoruz arkalı önlü kızarırmış gibi suyu çekene kadar çeviriyoruz. Etin kendi suyu çektikten sonra etimize 3 su bardağı kadar soğuk su...
  5. Patlıcanın Yararları

    Patlıcanın Yararları

    Patlıcanın Faydaları Patlıcanın Yararları Patlıcanda Hangi Vitaminler Var Şöyle mis gibi bir patlıcan kebabına kim hayır diyebilir melekler ? Ya da bir patlıcan salatası, karnıyarık, imambayıldı ? Yeme de yanında yat misali :D:D Bu leziz sebzenin en az lezzeti kadar da faydaları var sağlığımıza. İşte patlıcanın faydaları ..:tik: Patlıcan içeriğinde A vitamini , B vitamini ve C vitamini,...

Sayfayı Paylaş