gebe
  1. TİTAN

    TİTAN Forum Okuru

    Patlıcanın Yararları

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında TİTAN tarafından paylaşıldı.

    Patlıcanın Faydaları Patlıcanın Yararları Patlıcanda Hangi Vitaminler Var

    Şöyle mis gibi bir patlıcan kebabına kim hayır diyebilir melekler ? Ya da bir patlıcan salatası, karnıyarık, imambayıldı ? Yeme de yanında yat misali :D:D Bu leziz sebzenin en az lezzeti kadar da faydaları var sağlığımıza. İşte patlıcanın faydaları ..:tik:

    [​IMG]

    Patlıcan içeriğinde A vitamini , B vitamini ve C vitamini, fosfor, demir ve kalsiyum gibi önemli mineraller barındırmaktadır.

    Özellikle karaciğer ve pankreas için önemli olan “Patlıcan“, aynı zamanda kansızlığı da giderici özelliktedir. İdrar söktürücü etkisi vardır. Kilo verdirir, sinirlerin sakinleşmesinde etkilidir.

     
Patlıcanın Yararları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Patlıcan

    Patlıcan

    Patlıcan yemek ruhsatlı bir işyapmaya, kin ve kıskançlığa, iki yüzlülüğe ve yahut yaltaklığa, Avcının patlıcan yemesi avının iyi gitmesine, Mevsiminde patlıcan görmek küçük bir üzüntüyle birlikte rızka, mevsini dışında görmek kerih görülen ve sevilmeyen şeylere, Patlıcan yemeği rızık ve afiyete delalet eder.Çevrenizde itibarınızın sarsılmasına işarettir. Patlıcan kızartması yemek, acı bir...
  2. patlıcan

    patlıcan

    (Aubergine / Aubergine / Aubergine / Eggplant / Solanum melongena) Sebze olarak yenilen, mor renkli, uzunca silindirik veya yuvarlak bir yaz sebzesidir. Vatani tropik Hindistan’dir. Sicak memleketlerde yetistirilir. Orta ve kuzey Avrupa’da çok az taninmis olmasina ragmen, memleketimizde yazin çok yaygin yenen bir sebzedir. Patlicanin uzunca olanlarina daha çok kemer patlicani, yuvarlak olanina...
  3. Patlıcan

    Patlıcan

    (Aubergine / Aubergine / Aubergine / Eggplant / Solanum melongena) Sebze olarak yenilen, mor renkli, uzunca silindirik veya yuvarlak bir yaz sebzesidir. Vatani tropik Hindistan’dir. Sicak memleketlerde yetistirilir. Orta ve kuzey Avrupa’da çok az taninmis olmasina ragmen, memleketimizde yazin çok yaygin yenen bir sebzedir. Patlicanin uzunca olanlarina daha çok kemer patlicani, yuvarlak olanina...
  4. Patlıcanın yararları

    Patlıcanın yararları

    patlıcanın yararları gebelikte patlıcan hamilelikte patlican patlicanin yararlari hamilelikte patlıcan Patlıcanın birçok kişi sevmez ve tabi bu yüzden yemez ama bakın burda acı patlıcanın tatlı gerçekleri var bu yazıyı okuyup bir daha düşünün:) Antosiyaninler bitkilerde bulunan suda çözünen pigmentlerin en geniş grubudur. Araştırmalar antosiyaninlerin bazı kanser türlerinde hücre...
  5. Patlıcan Kapama

    Patlıcan Kapama

    Malzemeler 1 kg kuzu eti (ön kol) 1 kg patlıcan 1 büyük soğan 2 sivri biber 2 diş sarımsak 3 orta boy domates 2 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı pul biber 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı Düdüklü tenceremize etimizi kısık ateşte koyuyoruz arkalı önlü kızarırmış gibi suyu çekene kadar çeviriyoruz. Etin kendi suyu çektikten sonra etimize 3 su bardağı kadar soğuk su...

Sayfayı Paylaş