Patlıcanlı Lahmacun Nasıl Yapılır ?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Patlıcanlı Lahmacun Nasıl Yapılır ?
Bu konu; patlıcanlı lahmacun nasıl yapılır hakkına bilgiler vermektedir.



Sevgili melekler, yemekten büyük keyif aldığımız lahmacunun içine patlıcan da girerse ne olur ? Bence gayet te güzel olur. Ha, ben lahmacuna yabancı madde istemem de diyebilirsiniz ama yeni lezzetlere de açık olmak lazım diyoruz ve patlıcanı sevenler için patlıcanlı lahmacun tarifini sizlerle paylaşıyoruz..


patlicanli_lahmacun-180.jpg



1 adet ekmek hamuru
1 soğan
3 domates
200 gram kıyma
4 diş sarımsak
2 sivri biber
1 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağı
6 yaprak maydanoz
3 adet közlenmiş patlıcan

Ekmek hamurunu küçük bezelere ayırıp ince şekilde açın ve üzerine nemli bir bez örtün. Domatesi rendeleyin, sivri biberi çok ince kıyıp sarımsak, kıyma ve rendelenmiş soğanla harmanlayın. Bu harcı hamurların üzerine paylaştırın. Üzerine su ve zeytinyağı gezdirip 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirip çıkartın. Bu arada közlenmiş patlıcanı bıçak darbeleriyle ezip pişirdiğiniz lahmacunların içine yerleştirin. Lahmacunları katlayın ve sıcak olarak ikram edin. Yanında bol maydanozla servis edebilirsiniz.
 
Geri
Üst