gebe
  1. Lamazi

    Lamazi Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.338
    Beğenilen Mesajlar:
    27
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA

    Pehli (TOKAT)

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında Lamazi tarafından paylaşıldı.

    [​IMG]
    Malzemeler:
    1.5 kg kuzu eti
    3 su bardağı su
    2 yemek kaşığı tereyağı
    Tuz
    Hazırlanışı:
    *Tereyağını tavada eritin. Etleri kızartın ve bir tencereye alın.

    *Başka bir tencerede suyu kaynatıp etlerin üzerine dökün. Pişirmeye bırakın. 30 dakika sonra tuzu ilave edin. Etler pişinceye kadar kaynatın. Nohutlu pilav ile servis yapın.
    Pilav için:

    Yarım su bardağı nohut
    2 su bardağı baldo pirinç
    3 su bardağı su
    45 gr tereyağı
    Tuz
    Hazırlanışı:
    *Nohutları bir gece suda bekletin. Ertesi gün suyunu değiştirip yumuşayıncaya kadar haşlayıp süzün.

    *Pirinci tuzlu suda en az yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Tereyağını tencerede eritip pirinci hafifçe kavurun. 3 bardak su ve nohutu ekleyip tuz serpin. Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.

    *Üzerini kağıt havlu ile örtüp bir kaç dakika dinlendirin. Pirinçleri ezmeden harmanlayın. Sıcak servis yapın.


     
    Son düzenleme: 27 Ağustos 2009
Pehli (TOKAT) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. tokat

    tokat

    tokat Sahilden bir kez daha ayrılıp Tokat’ı görelim. Ünye’den Niksar üzerinden ulaşılabilir. Karadeniz’le İçanadolu iklimi arasında bir geçiş iklimine sahip kentin tarihi M.Ö. 3000 yılına kadar uzanıyor. Eski adı Komana’ydı. 14. yy’da Osmanlı egemenliğine girdi. Tokat’ın elverişli tarımsal alanları tarih boyunca bir çok istilayla karşılaşmasına neden oldu. Kentte yapacağınız kısa bir gezinti...
  2. Tokat Resimleri

    Tokat Resimleri

    tokat resimleri tokat görselleri görseller görsel Tokat ilini görsel olarak tanımaya geldi sıra . Şöyle bir baktığımızda resimlere Tokat ili gerçekten güzel bir şehir gündüzü ayrı gecesi ayrı bir güzel
  3. Tokat melekleri......

    Tokat melekleri......

    Merhabalar degerli misafirimiz, sitemizde toplu bir temizlik yapmak zorunda kaldik. Su anda gormek istediginiz konuyu maalesef sizlere sunamiyoruz. ilgili sayfamizin google siralamalarindan dusmesi icin gerekli algoritmik degerleri sitemize verdik. Verdigimiz rahatsizlik icin sizlerden ozur dileriz. Dilerseniz yukaridan sitemizin logosuna tiklayarak anasayfamiza gidebilir, Ya da ust sag...
  4. Amasya Usulü Patlıcan Pehli Yemeği

    Amasya Usulü Patlıcan Pehli Yemeği

    amasya usulü patlıcan pehli yemeği nedir nasıl yapılır tarifi yapılışı malzemeleri resimleri ile ilgili bililer burada melekler Nam salmış elması ,kirazı,bamyasıyla,Ferhat ile Şirin'in memleketi,Anadolu'nun şirin kentlerinden Amasyamızın meşhur patlıcan pehli yemeğinin tarifini vermek istiyoruz melekler :) Patlıcanı her şekilde severim diyen patlıcanseverler için pehli tam ağızlarına layık :)...
  5. tokat yemekleri- tokat sarması

    tokat yemekleri- tokat sarması

    Bir tokatlı olarak yöremizin meşhur yemeklerinden tokat sarmasının tarifini sizlerle paylaşmak istedim. Bunun için gerçek tokat yaprağını bulmaya çalışın ortaya çıkan lezzete sizde şaşıracaksınız. Afiyet olsun. Malzeme: 750 gr yağsız dana kıyma 100 gr Köftelik Bulgur 250 gr asma yaprağı 2 çorba kaşığı domates salçası 3 adet soğan 10 dal maydonoz 10 dal dereotu 4 çorba kaşığı ayçiçek...

Sayfayı Paylaş