gebe
  1. tuqqce

    tuqqce Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    19 Mart 2008
    Mesajlar:
    6.382
    Beğenilen Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Wuppertal-Germany

    Pek çok kanser türünü önlüyor

    Konu, 'Kanser ve Tedavi' kısmında tuqqce tarafından paylaşıldı.

    Antep-şam fıstığı her gün tüketildiğinde vücutta antioksidan işlevi görüyor meleklerim.Çağımızın hastalığı olan kanserden koruyor.Pek çok kanser türü daha gelişmeden engelleniyor.. [​IMG]

    Her gün Antep ya da Şam fıstığı yiyenlerin vücudunda ‘gamma-tocopherol ‘ adlı maddenin daha fazla bulunduğu belirlendi. Bu madde serbest radikallerin hücreye verdiği zararı önlüyor.


    ABD’nin Teksas Kadın Üniversitesi tarafından yürütülen bir araştırma, her gün tüketilen antep ya da Şam fıstığının kanserin pek çok türünü önlemeye yaradığını ortaya çıkardı. Araştırmada, gönüllü katılımcılar iki gruba ayrıldı. İlk grupta bulunan deneklere, normal beslenme rutinlerinin yanında dört hafta boyunca 68 gram Antep fıstığı yedirildi. Dört haftanın ardından, Antep fıstığı tüketen grup ve tüketmeyen kontrol grubu üzerinde çeşitli ölçümler yapıldı.

    E vitamininin bir türevi

    Üniversitenin araştırmasına katılan deneklere yapılan ölçümler sonucunda, her gün Antep fıstığı yiyenlerin vücudunda bulunan “gamma-tocopherol” adlı maddenin daha fazla olduğu görüldü. E vitamininin bir türevi olan “gamma-tocopherol”, antioksidan işlevi görüyor. Bu madde, “serbest radikaller” adı verilen moleküllerin hücrelere vereceği zararın önüne geçiyor. Böylece kanser, daha gelişmeden engellenmiş oluyor.


     
Pek çok kanser türünü önlüyor konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Reçel kanseri önlüyor

    Reçel kanseri önlüyor

    Yapılan son araştırmalar reçelin kanseri önlemede önemli bir rol üstlendiğini ortaya koyuyor. Reçelin içinde bulunan 'pektin' isimli madde kanser hücrelerinin oluşumunu hızlandıran 'galektin-3 (gal 3)' proteinini çepeçevre sararak kanser hücresi oluşumunu yok ediyor. Norveç'teki Gıda Araştırmaları Profesörü Vic Morris de bu tezi onaylayarak reçelin kanseri alt ettiğini...
  2. Işgın bitkisi kanseri önlüyor!

    Işgın bitkisi kanseri önlüyor!

    isgin ışgın ışgın bitkisi nedir Böyle bir bitkiyi ilk kez duydum ama faydasını öğrenince dahada ilgimi çekti. Kanseri önlemeye yardımcı polifenol maddesi içeren ve Elazığ, Van ile Erzurum’da yetişen Işgın bitkisi, İngilizlerin araştırmasına göre ürkütücü hastalık için umut ilaç olabilir. İngiliz bilim adamları yaptıkları araştırmada, Türkiye’de özellikle Elazığ, Van, Erzurum’da...
  3. Kivi Kanseri Önlüyor!!!

    Kivi Kanseri Önlüyor!!!

    Strese,depresyona ,diyabet hastalarına iyi gelen kivi aynı zamanda kanser riskini önlüyor.C, E, B2 ve A vitaminleri ile bakır ve fosfor, yönünden zengin kivinin, kanser oluşumunu ve kabızlığı önlediği, kanı sulandırarak kalp ve damar hastalıklarına iyi geldiği bildirildi Türkiye Diyetisyenler Derneğinin (TDD) Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Diyetisyen Selahattin Dönmez, kivinin, zengin...
  4. D Vitamini Hangi Kanseri Önlüyor?

    D Vitamini Hangi Kanseri Önlüyor?

    alkol ve kırmızı et tüketimini sınırlandırma, Almanya, beldeki yağ fazlalıklarından kurtulma, bilim adamları, d vitamini, D vitamininin faydaları, Danimarka, Fransa, Hollanda, İngiltere, İspanya, İsveç, İtalya, kadın, kalın bağırsak kanseri riski, kalın bağırsak kanseri riskini azaltmanın yolları Kanda yüksek seviyede D vitamini bulunması kalın bağırsak kanseri riskini azaltıyor....
  5. Aspirin kanseri önlüyor

    Aspirin kanseri önlüyor

    Bilimadamları, ileri derecede bağırsak kanseri riski altında olanların her gün aspirin almasını önerdi.. İskoçya'daki Newcastle Üniversitesi'nde, risk grubundaki 861 hastayla yapılan araştırmada, günde iki aspirinin iki yıl sonunda bağırsak kanseri vakalarını yüzde 63 oranında azalttığı görüldü. Araştırma 1000 kişide bir görülen Lynch sendromlu hastalar üzerinde yapıldı. Bu hastaların...

Sayfayı Paylaş