gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.218
    Ödül Puanları:
    113

    Pestil Nasıl yapılır?

    Konu, 'Bunları Biliyor musunuz ?' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    pestilin yapılışı pestil nasıl yapılır kayısı pestili nasıl yapılır dut pestili cevizli pestil Pestili çoğunuz biliyorsunuzdur.İçinizde çok seven olduğu kadar belkide sevmeyende vardır yada şimdiye kadar hiç yemeyeniniz... Sizlere pestil yapılışı hakkında bazı bilgileri aktarmak istiyorum.Birkaç çeşidi olan pestil nasıl yapılır ve nasıl yenir konusunda eğer merakınız varsa işte merakınızı gidereceğine inandığım bilgiler:)
    [​IMG]
    Üzüm pestili şöyle yapılır :
    Kara üzümler toplanır, taneleri çöplerinden ayrılır. Üzümler kazana konularak kaynatılırak şıra elde edilir ve süzülür. bir bakraç şıraya yarım kilogram buğday nişastası katılır ve yavaş yavaş karıştırılarak bulamaç elde edilir. kepçeyle karıştırılarak kıvamını buluncaya kadar çırpılır.
    Sonra evin düz damlarına serilen çarşafların üzerine dükülür. Kevgir ile düzgünce yayılır. oklava ile bulamacın her yana eşit olarak yayılması sağlanır. Üzerine kırılmış kayısı çekirdeği atılır.
    Pestilin bezlerden soyulması zamanı geldiğinde pestilin serili olduğu çarşaf, diğer temiz bir çarşafın üzerine ters çevrilir, su ile ıslatılır. sonra da yumuşayan pestil çarşaftan çıkartılır, ip üzerine serilir. Bir-iki saat bekledikten sonra makasla kare biçiminde kesilir. Üzerine nişasta serpilir ve katlanır. Tenekelere yerleştirilir.

    üzüm pestilinden başka dut pestili, kayısı pestili ve köpük pestili de vardır.

    dut pestili ve köpük pestili de aynı yöntemlerle yapılır. Köpük pestili beyaz üzümden yapılan üzüm pestilidir.

    Pestiller
    * olduğu gibi ve ceviz, badem ve kayısı çekirdeği içi ile birlikte yenebilir.
    * bir gece önceden ıslatılıp şurup haline getirilerek içilebilir
    * kavurması yapılır. (yağda kavrulup üzerine yumurta kırılır.)
    * tatlısı yapılır. (tuzsuz yağda kavrularak çırpılmış yumurta ilave edilirer pişirilir. üzerine kaynamış şeker şırası, pudra şekeri veya eritilmiş bal gezdirilir. bol bol cevizle süslenir.)


     
  2. Ariza

    Ariza Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2009
    Mesajlar:
    1.432
    Beğenilen Mesajlar:
    85
    Ödül Puanları:
    0
    Pestili yemiyorum/sevmiyorum ama cevizli sucuga bayiliyorummm :D:D
     
  3. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.218
    Ödül Puanları:
    113
    Sade pestili bende sevmem ama pestilin çok güzel çeşitleri var şamfıstıklısına kadar arada ağızı tatlandırmak iyidir:D:D
     
  4. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.218
    Ödül Puanları:
    113
    abowww canım çekti:hhh:bende cevizli sucuk seviyorum ama pestilin susamlı ve fıstıklısınıda yirim:D
     
  5. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.218
    Ödül Puanları:
    113
    Pestilin olayım çitosum pestilimi çıkar yi beni yii hahaha
     
  6. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.167
    Beğenilen Mesajlar:
    2.218
    Ödül Puanları:
    113
    hahahaha mawişim ben seni yerim ama yiğenlerime yazık kız maşallah kırkbinkere aklıma görüntün geldi Maşalah barek Allah diyim nazar değmesin fıstıkım benimmmmmmm
     
    MaWiM bunu beğendi.
  7. belasız bela

    belasız bela Forum Okuru

    pestile bakk be ne pestilmiş :p
     
Pestil Nasıl yapılır? konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Pestil

    Pestil

    Hıyırlı kısmet ve paradır. Pestil ekşi ise yasadışı işlerden gelecek paradır.Rüyada erik, dut, yahut üzümden yapilan pestil görmek, veya yemek, Anadolu illerinden birisine bir geziye çikacaginiza; yahut oralardan size bir misafir gelecegine yorumlanir. Kendinizi pestil yaptiginizi görmek, evli iseniz çocugunuz olacagini, bekar iseniz evleneceginize veya yeni bir is sahibi olacaginiza...
  2. Evde doğum nasıl yapılır?

    Evde doğum nasıl yapılır?

    evde doğum yapmak zararlımıdır,evde doğum yapabilirmiyim,evde doğum yapmanın sakıncaları,evde doğum yapanlar,evde doğum hakkında bilgiler Gebelik takipleri süresince evde doğumun uygun olduğuna uzman doktorların karar vermesi gerekir, ayrıca evde doğum sırasında gerektiğinde hastayı hızla hastaneye ulaştırmak için gerekli tedbirlerin alınması gerekir. Buna "planlı evde doğum" denir....
  3. Evde röfle nasıl yapılır?

    Evde röfle nasıl yapılır?

    Röfle, saçlara kendi renginden 1-6 ton arasında değişecek şekilde yapılan renklendirme işlemidir. Küçük tutamlarda ayrılan saçlara hazırlanan boya uygulanır ve gerektiği kadar bekletilir. Esmerlerde saçı yumuşatmak için kullanılan röfle, açık tenlilerde daha farklı görünümler sağlayabilir. Hatta bazılarına göre röfle açık tenlilere daha çok yakışmaktadır. Bununla birlikte kime yakışıp...
  4. Kıran haccı nasıl yapılır ?

    Kıran haccı nasıl yapılır ?

    Kıran haccının, aynı yılın hac aylarında Umre ve Hacca birlikte niyet ederek ikisini aynı ihramla yapmak olduğunu belirtmiştik. Kıran haccı yapacak olan kimse, Mikat sınırında ya da daha önce ihrama girerken "Allah’ım! Senin rızan için umre ve hac yapmak istiyorum. Bunları kolaylaştır ve kabul eyle" diyerek, umre ve hacca birlikte niyet eder ve telbiye getirir. Bu şekilde niyet edip...
  5. Kurban kavurması nasıl yapılır?

    Kurban kavurması nasıl yapılır?

    Kurban bayramında her evin mutfağında kurbandan kavurmalar pişicek.Kurban eti nasıl pişirilir,kurbandan kavurma nasıl yapılır,kavurma tarifi hakkında detaylı bilgiler yazımızda. Kavurmanın lezzetli olması için etin dinlendirilmesi gerekir. Ancak, bayramda böyle bir imkân olmadığı için etin, hayvanın aynı bölgesinden kesilip, hiç yağ eklemeden kendi yağında pişirilmesi lezzetini artıracaktır....

Sayfayı Paylaş