gebe
  1. Mirmiga

    Mirmiga Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    893
    Beğenilen Mesajlar:
    9
    Ödül Puanları:
    0

    Pilav Pişirirken

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında Mirmiga tarafından paylaşıldı.

      • Pilav pişirmeden önce pirinci ılık suda bekletmeniz gerekir. Sıcak suyla ıslattığınızda lapa hâline gelebilir.
      • Pirinç pilavını pişirirken pirinçleri fazla kavurmayalım. Çünkü kavrulduğunda vitamini gider.
      • Pilavın tane tane olmasını istiyorsanız tencerenin içine 3-4 damla limon suyu damlatın.
      • Kavurma esnasında tuzunu atarsanız, pirinçlerin kırılmasını engellersiniz.
      • Pilavı pişirirken ısıyı yüksekten başlayıp pişmeye başladıkça kademeli olarak düşürürseniz pilavınız kıvamlı ve lezzetli olur.
      • Pilavın suyunu ekledikten sonra kapağı kapalı olarak pişirin.
      • Pişirirken pilavı karıştırmayın. Pirinçlerin içindeki nişasta ortaya çıkıp pilavınızın tane tane olmasını engeller.
      • Pilavı tutturmak zordur. Eğer pilavınız suyu bittiği hâlde hâlâ pişmemiş ise, 1 ölçü daha sıcak su ilâve edelim.
      • Pilavınızın altını kapattıktan sonra üzerine kâğıt bir havlu koyup kapağı kapalı olarak en az 10 dk. demlendirelim. Kâğıt havlu buharı çekeceğinden tanelerin birbirine yapışması engellenmiş olur.
      • Pilav yaparken yağını fazla kaçırdıysanız, pilav piştikten sonra fazla yağını pilâvın üzerine bir iki dilim bayat ekmek koyarak alabilirsiniz.
      • Kalan pilavı saklamak için tencerenin üzerine porselen bir tabağı ters çevirelim ve üzerine de tencerenin kapağını koyalım. Böylece tazeliğini korumuş olur.
      • Pilavınızı hazırlarken bir öğünlük hazırlarsanız lezzeti değişmez.
      • Isıtmak zorunda kaldığınız pilavın üzerine biraz sıcak su eklerseniz pirinçler kurumadan ısınırlar. Soğuk pilavı içi sıcak su dolu daha büyük bir kap kullanarak da ısıtabilirsiniz.
      • Sade pilav hazırlayıp üzerine istediğiniz malzemelerden harç hazırlayıp değişik pilavlar elde edebilirsiniz.
      • Pilavın pişmesine yakın bolca kaşar peyniri biraz da yağ eklerseniz daha lezzetli olur.
      • Tavuk suyuyla yaptığınız pilavın kokusu ağır olursa, bir parça safranı suda eriterek pilava koyabilirsiniz.
      • Her zaman yaptığınız pilavın biraz değişik olmasını istiyorsanız pilavı ateşten indirmeden önce içine biraz limon kabuğu rendesi ve maydanoz katabilirsiniz.
      • Pilavın demlenmesi bitince, tencere soğumadan soğuk su dolu bir kaba koyalım. Böylelikle tencereye yapışan pirinçlerin çözülmesini sağlarız.
     
Pilav Pişirirken konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Düdüklü Tencere Yiyeceği Nasıl Çabuk Pişirir?

    Düdüklü Tencere Yiyeceği Nasıl Çabuk Pişirir?

    ıslatılmamış kuru fasulye tarifi nohut nasıl çabuk pişer Tencere daha 14. yüzyılda hemen hemen tamamıyla bugünkü şeklini aldı. O zamanlar tencereler sadece yemek pişirmek için değil, su kaynatmak hatta içinde çamaşır yıkamak için bile kullanılıyordu. En eski tencereler dökme demirdendiler. Sonraları toprak, bakır, alimünyum, emaye ve camdan olanları da yapıldı Bakır tencerelerin, kullanış ve...
  2. Besinleri pişirirken bunlara dikkat edin

    Besinleri pişirirken bunlara dikkat edin

    Her besinin bazı pişirme teknikleri vardır özelliklerine göre bu teknikler farklılıklar gösterebilir Şimdi ben sizlere genel olarak besinleri pişirirken nelere dikkat edilmeli hangi pişirme yöntemini kullanmalı gibi sorularınıza cevap bulacağınız bilgileri vermek istiyorum Uzmanlar, beslenme için seçtiğimiz gıdaların sağlıklı ve yararlı olmaları kadar pişirme esnasında tercih edilecek...
  3. Balık pişirirken hangi baharatlar kullanılır?

    Balık pişirirken hangi baharatlar kullanılır?

    kapari hangi yemeklerde kullanılır kapari nerde kullanılır nerelerde nerede En vitaminli ve hormonsuz besinlerden biri kuşkusuz balıklardır.Her evde sık sık tüketilmesi gereken bu önemli besin kaynağı balıkları pişirirken hangi baharatların kullanılacağı konusunda sizlere püf noktalırını bildiriyorum Baharatların büyük bir kısmının üretim yeri uzak doğudur Çin’de, Hindistan’da ve Güneydoğu...
  4. Bamya Pişirirken Salyalanmaması İçin...

    Bamya Pişirirken Salyalanmaması İçin...

    bamyanın salyası nasıl giderilir bamyanın salyalanmaması için ne yapılmalı bamyanın salyalanmaması Sevgili melekler, pek çoğumuzun sırf salyası yüzünden sevmediği bamya son derece faydalı ve lezzetli bir gıda. Üstelik bamyann pişerken salyalanmaması için de çok basit bir yöntem var. Eğer sırf bu yüzden bamyadan uzak duruyorsanız, hemen yazımızın devamını okuyun :) Bamyanın...
  5. Tavuk Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

    Tavuk Pişirirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

    tavuğu nar gibi kızarması için, tavuk pişirmenin püf noktaları, lezzetli tavuk nasıl yapılır Sevgili melekler, şöyle nar gibi kızarmış, sosuyla bütünleşmiş, lezzetli mi lezzetli bir tavuğa kim hayır diyebilir? Bu sözlerle ağızları sulananlar, hemen en yakın kasaba gidiyorsunuz ve en gürbüzünden bir tavuk alıyorsunuz, hemen vereceğimiz püf noktalarını uyguluyor ve tavuğunuzu afiyetle midenize...

Sayfayı Paylaş