gebe
  1. AuSSie-AnGeL

    AuSSie-AnGeL Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    15 Şubat 2009
    Mesajlar:
    6.965
    Beğenilen Mesajlar:
    780
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    aNKaRa

    pilavın tane tane ve beyaz olması için bilgiler

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında AuSSie-AnGeL tarafından paylaşıldı.

    pirinç pilavının tane tane olması için pilavın olması için beyaz pirinç pilavı beyaz pilav melek pilavı Meleklerin yemek yapıp yapamayacağı yaptığı pilavdan belli olur derler... Eğer sizlerde bu konuda zorlanıyorsanız işte size bir kaç tavsiye. Kolay gelsin... [​IMG]

    Pisireceginiz pilavin tane tane ve beyaz olmasini istiyorsaniz tencereye incecik bir dilim limon ya da birkaç damla limon suyu koyun. Sonuç her zaman olumlu olacaktir.
    Pilavsiz bir ögün düsünemiyorsunuz. Tüm yemeklerinizin yanina kocaman bir pilav tenceresi hazir duruyor. Pilava bu kadar düskünseniz degisik bir lezzet yaratmak da hosunuza gidecektir. Bunun için piriçlerin üzerine bir tutam hindistancevizi serpin. Kokusuna bayilacaksiniz.
    Pilav pisirdiginiz zaman ocaktan aldiktan sonra tencerenin üzerine kagit havlu örtüp 5-10 dakika bekletin. Kagit havlu pilavin buharini çeker. Böylece pirinçler birbirine yapismaz ve hamur olmaz. Bir gece önceden kalan pilavi isitmak çogu kisiye zor gelir. Tencerenin dibi tutar pirinçler birbirine yapisir alt taraf isinir üst taraf soguk kalir vs...
    Bu durumda pilav kabini kaynar su dolu bir tencerenin içine koyun. Hatta bir süre ocakta tutun. Pilaviniz çabucak isinacaktir


     
  2. Kayıtlı Üye

    Kayıtlı Üye Forum Okuru

  3. karakuzu

    karakuzu Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    31 Ocak 2012
    Mesajlar:
    1.496
    Beğenilen Mesajlar:
    476
    Ödül Puanları:
    113
    Ben ilk önce pirincleri cok yikarim ve uzun uzun kavururum. Bi de hafif suluyken kapatirim ocagi :) hic lapa cikmadi elimden simdiye kadar :D:D
     
  4. Asena_Sule

    Asena_Sule Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    27 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    1.650
    Beğenilen Mesajlar:
    990
    Ödül Puanları:
    163
    Şehir:
    kadrinin götürdüğü yerde
    benimde herkes pilavalrımı beğenir ben önce 15 dk ılık tuzlu suda ıslatırım sonra 3 kere yıkarım süerim suyunu tencerede çok kavururm sonrada ılık suyu eklerim kaynadıktan sonra altını çok kısık bi şekilde pişirirm çok güzel oluyor sıcak su konursa lapalaşıyor ama ılık olursa lapalaşma olmuyor
     
pilavın tane tane ve beyaz olması için bilgiler konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Domates Ve Tane Karabiberli İstavrit

    Domates Ve Tane Karabiberli İstavrit

    Domates Ve Tane Karabiberli İstavrit Malzemeler 8 Adet istavrit 3 Adet domates 1 Adet küçük boy soğan Yarım diş sarmısak 2 Çorba kaşığı zeytinyağı Yarım çorba kaşığı kıyılmış dereotu Tuz ve tane karabiber Hazırlanışı Domatesleri, soğanı ve yarım diş sarmısağı blendırdan geçirin. 2 çorba kaşığı zeytinyağını, yarım çorba kaşığı kıyılmış dereotunu, tuz ve yeterince tane karabiberi...
  2. tane tane pirinç pilavı yapmak için:)

    tane tane pirinç pilavı yapmak için:)

    pilavın tane tane olması için pirinç pilavı nasıl olur pilav yapma pilav nasıl olur Mükemmel Pilavın Sırları Pilavın lezzetini artırmak için pirinci önce tereyağı veya margarin ile kavurmayı deneyin. Pilavın pişme suyuna eklenen sıvı yağ da pirinçlerin yapışmasını engeller ve pilavın tane tane olmasını sağlar. Eğer sade pilav pişiriyorsanız, pişme suyuna ekleyeceğiniz 1-2 çay kaşığı limon...
  3. Beyaz-Tanem Aşkı Bittimi

    Beyaz-Tanem Aşkı Bittimi

    Genç kızların gözdesi yakışıklı sovmen Beyaz ile güzel sunucu Tanem'in aşkı bitmış...Bence birbirlerine çok yakışıyorlardı ama ne diyelim hayırlısı olsun... Ayrıldılar, ayrılıyorlar derken sonunda gerçek oldu. Ünlü şovmen Beyazıt Öztürk ile Tanem Sivar, ilişkilerini noktaladı. Taraflar, “Arkadaşlığımız çok iyi. Ama ilişkiyi yürütemedik” diyor. Milliyet Cadde'den Ali Eyüboğlu'na konuşan...
  4. meleklerimize bi kaç tane pratik bilgi

    meleklerimize bi kaç tane pratik bilgi

    Sevgili melekler pratik bilgiler mutfakta ve evde sandığımızdan fazla kolaylaştırır işimizi işte size bikaçtane pratik bilgi güle güle kullanın Makarnanızın çok daha lezzetli ve hafif olması için haşlarken tencerenize biraz süt katın farkı hemen anlayacaksınız Uzun zaman saklayacağınız zeytinyağınızın acımasına engel olmak için ışıkta uzak bir yere koyun içine biraz toz şeker ilave...
  5. pilavımın tane tane olması için

    pilavımın tane tane olması için

    Melekler, haftasonu kayınvalidemler ilk defa yemeğe gelecekler, çok iyi hazırlanmak istiyorum.İyi yemek yaparım ama pilavımı daha tam istediğim gibi yapamıyorum.Siz tecrübeli bayanlardan pilavımın tane tane olması için öneriler bekliyorum :)

Sayfayı Paylaş