gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    Pilavlı Bıldırcın

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Pilavlı Bıldırcın MALZEMELER 4 kişilik
    8 adet bıldırcın
    1 ½ su bardağı pirinç
    2 çorba kaşığı yağ
    1 kahve fincanı beyaz fıstık
    1 kahve kaşığı kuş üzümü
    1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
    bıldırcınların kalpleri ve ciğerleri
    bir tutam karabiber
    ½ tatlı kaşığı tuz
    2 ½ su bardağı et suyu yada su


    HAZIRLANIŞI
    Bıldırcınları sırtından boydan boya yarıp göğsüne bastırarak yassı hale getirin. Pirinci ılık tuzlu su ile yarım saat, bir saat ıslayın. Fıstığı ve üzümü de ılık su ile ayrı ayrı ıslayın. Sonra pirinci iki defa yıkayıp süzdürün. Bir tavaya bir kaşık yağı koyup kızdırın, bıldırcınları ikişer dakika alt üst kızartın, soğanı serpip bir kere alt üst edip ateşten alın. Başka küçük bir tencereye bir kaşık yağı koyup kızdırdıktan sonra fıstığı ilave edip, bir kere karıştırıp pirinci ilave edin. Ağır ağır karıştırarak iki dakika kavurup üzümü, (kızarttığınız yağ ile) bıldırcınların kalp ve ciğerlerini ilave edip tuzunu, biberini suyunu da ilave edin. İki dakika orta ateşte kaynatıp karıştırın ve ağzını kapatıp 16-17 dakika çok ağır ateşte yada fırında pişirin, kapağını masada açarak servis

     
Pilavlı Bıldırcın konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Bıldırcın Kağıtta

    Bıldırcın Kağıtta

    Malzemeler 1 adet bütün yağlı kağıt -ortadan katlanıp kalp biçiminde kesilmiş 1 bağ kıyılmış maydanoz 250 gr taze mantar Yarım su bardağı et suyu Tuz, karabiber 8 adet bıldırcın 2 çorba kaşığı tereyağı Yapilis Tarifi Mantarı birkaç su yıkayın ve bir kaba çıkarın, piyaz doğrayın. Bıldırcınları sırtlarından yarıp yassıltın, tuzlayın, biberleyin. Dibi kalın bir tavaya bir kaşık tereyağını...
  2. İç Pilavlı Tavuk

    İç Pilavlı Tavuk

    fırında pilavlı tavuk iç pilavlı tavuk içli nasıl doldurulur fırında iç bütün Kullanılacak Malzemeler 1 adet soğan 1 yemek kaşığı yenibahar 100 gram dolmalık üzüm 100 gram dolmalık fıstık 1 bütün tavuk (irice) Yeterince tuz, karabiber 2 kaşık tereyağı 2 su bardağı pirinç 1 fırın poşeti Hazırlanma Şekli Bir tencereye yağ, fıstıklar, ince kıyılmış soğan konulup yağ ile beraber 1-2 dakika...
  3. Bıldırcın kuşu

    Bıldırcın kuşu

    rüyada bıldırcın yumurtası görmek rüyada kuş yumurtası görmek bıldırcın bakımı yemek güvercin Güzel rızka;üzüntüden kurtulmaya, sözünde durmaya, Bu kuş şehirde yaşayanlar için nimetlerin şükrünü eda etmemeye delalet eder.Beklenmedik kısmet, toplu para veya mal olarak yorumlanır. Bıldırcın yakaladığını gören kişi, havadan para kazanır.Rüyada bildircin görmek uzaktan gelecek mal ve nimettir....
  4. İç pilavlı taç kebabı

    İç pilavlı taç kebabı

    taç kebabı Malzemeler: 2 kg koyun kaburga 2 diş sarımsak 3 çorba kaşığı ayçiçeği yağı 3.5 su bardağı sıcak su 1 tatlı kaşığı kekik Tuz Pilav için: 2 su bardağı baldo pirinç 1 soğan 2 çorba kaşığı kuşüzümü 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 100 gr tereyağı 2.5 su bardağı su Tuz, karabiber Hazırlanışı: *Etleri cam tepsiye alıp uçlarını birleştirerek taç...
  5. İç pilavlı bonfile dolması

    İç pilavlı bonfile dolması

    Melişlerim mutlaka deneyin çok lezzetli bir tarif buyurun:) Malzemeler 1 bütün bonfile 2 havuç 1 soğan 3 defne yaprağı tuz karabiber PİLAVI İÇİN 2 ,5 su b. pirinç 1 soğan 1 çorba k. dolmalık fıstık 1 çorba k. kuş üzümü 1 tutam dereotu tuz karabiber yenibahar Hazırlanışı 1 bonfileyi fırın tepsisine alın.üzerine tuz ve tane karabiber sarpin üzerine toz karabiberde serpin.Havuçları...

Sayfayı Paylaş