gebe
  1. advantur

    advantur Forum Okuru

    pilavvvvv

    Konu, 'Pilavlar' kısmında advantur tarafından paylaşıldı.

    PİLAV Sana kolay bir sade pilav tarifi.
    Malzemeler. 1,5 su bardağı pirinç, 4 yemek kaşığı sıvı yağ, 3 bardak sıcak su, bir avuç şehriye, 1 tatlı kaşığı tuz.
    Pirinçleri ayıkla ve iyice yıka. Pilav tenceresinde kızdırdığın yağa şehriyeleri at, karıştırarak kavur. Rengi kahverengine çalınca yıkadığın pirinci ekle. Kavurmaya devam et. 3-4 dakika kavur. Bu arada tencerenin altını sakın kısma. Pirinci kavurma işlemi bitince suyu ekle. kaynayana kadar bekle, sıcak su koyduğun için hemen kaynayacaktır. Kaynadıktan sonra ocaktaki en küçük yere koy ve altını iyice kıs. Tuzu ekle. İstersen tuz miktarını suyunu kontrol ederekte ayarlayabilirsin. Pilavın suyu tuzlu olmalıdır. Suyu çekinceye kadar kısık ateşte pişirmeye devam et. Suyunun çektiğini şöyle anlayabilirsin; pilavı kaşıkla ayırınca tencerenin dibinde su görmüyorsan, suyu çekmiştir. Hadi kolay gelsin

     
  2. Peri_TK

    Peri_TK Forum Okuru

    Ce: pilavvvvv
    tsk.ler ......
     

Sayfayı Paylaş