gebe
  1. LaViNYaM

    LaViNYaM >>>ιкιz αηηєѕι<<< Yetkili Kişi

    Kayıt:
    23 Kasım 2010
    Mesajlar:
    6.142
    Beğenilen Mesajlar:
    697
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    Antalya

    Pırasa Dolması Ve Patlıcan Sote...

    Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında LaViNYaM tarafından paylaşıldı.

    Pırasa Dolması: [​IMG]


    Malzemeler:

    2 adet kalın pırasa
    250g kıyma
    1 kuru soğan
    1 sivribiber
    1 su bardağı maydanoz
    1 çay bardağından daha az pirinç
    tuz
    karabiber
    pulbiber

    Hazırlanması:

    Pırasaları bir parmak kalınlığında kesin. Dışta üç yaprak kalana kadar içteki yaprakları çıkarın. Tuzlu suda çok az haşlayın.

    Bu arada iç malzemeyi hazırlayın. kıymayı hiç yağ eklemeden doğranmış soğan ve sivribiberle kavurun. Doğranmış maydanozu, önceden ıslatılmış pirinçleri ve baharatları ekleyip karıştırın.

    Pırasaların içlerini hazırladığınız harçla doldurun ve yatay olarak tencereye dizin. üzerlerine parça parça margarin koyup kısık ateşte pişirin.

    Patlıcan Sote:

    Malzemeler:


    2 adet patlıcan
    3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
    tuz
    250g kuşbaşı et
    1 kuru soğan
    2 sivribiber
    2 orta boy domates
    karabiber
    pulbiber
    1 çay bardağı kaynamış su
    1 çay kaşığı salça

    Hazırlanması:

    Patlıcanları dörde bölüp yemeklik doğrayın. 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı ve tuz ile hepsini ovun. 200C fırında kızarana kadar fırınlayın.

    Patlıcanları tencereye alın. etleri patlıcana eklemeden önce bir iki kaşık zetinyağıyla kendi suyunu bırakana kadar hafif soteleyip suyunu çekmesine izin vermeden patlıcanın üzerine ilave edin. Yemeklik doğranmış soğanı, biberi, rendelenmiş domatesleri ve baharatları ekleyip karıştırın.

    Salçayı suda ezin. yemeğin üzerine gezdirin. kısık ateşte kısa sürede pişirin.


     
Pırasa Dolması Ve Patlıcan Sote... konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Zeytinyağlı pırasa dolması

    Zeytinyağlı pırasa dolması

    MALZEMELER 2 bardak haşlanmış Amerikan Pirinci Yarım kilo pırasa 1 adet havuç (doğranmış) 2 su bardağı yoğurt Yarım demet dereotu 1 adet patlıcan (küp şeklinde doğranmış) 1 domates 2 şeker kaşığı kuru nane 2 yemek kaşığı zeytinyağı Yeterince tuz ve kimyon HAZIRLANIŞI Pirincin pişmesi için 2.5 bardak su ile biraz haşlayın. Bir tavada yağı kızdırıp patlıcan, pirinç, dereotu, kuru nane,...
  2. Bademli Patlıcan Dolması

    Bademli Patlıcan Dolması

    Bademli Patlıcan Dolması Malzemeler 2 Adet orta boy patlıcan 12 Dilim dana jambon veya salam 1 Su bardağı soyulmuş badem 1 Adet soğan 2 Çorba kaşığı zeytinyağı 1 Su bardağı galeta unu 1 Tutam taze nane Kızartmak için 1 su bardağı sıvıyağ Hazırlanışı Patlıcanları uzunlamasına dilimleyin. Süzgece alıp, üzerlerine tuz serpin ve 20 dakika bekleterek acısını çıkarın. Tavada yağı ısıtıp,...
  3. Etli Pırasa Dolması

    Etli Pırasa Dolması

    Etli Pırasa Dolması Malzemeler Pırasa 6 adet 1200 gram Su 2 1/4 su bardağı 450 gram Tuz 2 tatlı kaşığı 12 gram Pirinç 1/3 su bardağı 60 gram Soğan 2 orta boy 120 gram Maydanoz 1 demet 60 gram Kıyma (orta yağlı) 1 1/2 su bardağı 250 gram Kara biber 1 tatlı kaşığı 2 gram Margarin 1 yemek kaşığı 10 gram Yumurta 1 adet 50 gram...
  4. pırasa dolması

    pırasa dolması

    pırasa dolması: 2 adet kalın pırasa 250g kıyma 1 kuru soğan 1 sivribiber 1 su bardağı maydanoz 1 çay bardağından daha az pirinç tuz karabiber pulbiber hazırlanması: pırasaları bir parmak kalınlığında kesin. dışta üç yaprak kalana kadar içteki yaprakları çıkarın. tuzlu suda çok az haşlayın. bu arada iç malzemeyi hazırlayın. kıymayı hiç yağ eklemeden doğranmış soğan ve sivribiberle...
  5. Patlıcan Kanserden, Pırasa Felçten Koruyor

    Patlıcan Kanserden, Pırasa Felçten Koruyor

    pırasa ve patlıcanın faydaları,pırasa felçten korurmu,pırasa ve patlıcan hangi hastalıklardan korur,patlıcan ve pırasa hangi hastalıkları önler,patlıcan kanserden koruyormu,patlıcan ve pırasanın sağlığa faydaları hakkında bilgiler Bütün sebzelerin faydalı şüphesizki vardır. bunlardan birkaç tanesi varki hem felçten hem de kanserden koruyor. Uzman Diyetisyen Serkan Tutar; pırasa, patates ve...

Sayfayı Paylaş