Pirinç köftesi

_BaLıM_

Yeni Üye
Üye
Pirinç köftesi
Kızlar bu köfte tarifine bayılcaksınız

MALZEMELER

İç malzemeler

1/2 kg pirinç
750 gr iki kez makineden geçmiş yağsız kıyma
5 su bardağı su
50gr çam fıstığı
kızartma yağı
1 tatlı kaşığı tereyağ
karabiber
400 gr beyaz peynir
yeni bahar
tuz
un
2 adet yumurta
3 adet kuru kake( galeta unu)

HAZIRLANIŞI

Kıyma suyu çekinceye kadar kavrulur.Suyu çekilen kıymanın içine karabiber ,yenibahar,tuz ve yağda pembeleştirilen çam fıstıkları atılır.Ateşten alınıp soğumaya bırakılır .Diğer taraftan pirinç 5 su bardağı ile güzelce pişilip ateşten alındıktan sonra ağzı kapatılır ve yumşaması için bekletilir.Soğuyunca içine kuru kake( galeta unu)yumurta ve çok ince rendeleniş beyez peynir eklenerek karıştırılır.Krışım hamur haline gelince küçük parçalar alınarak içleri oyulur.ve hazırlanan iç malzemesi ile doldurularak ağzı kapatılır.Una bulanarak unlu bir tepsiye dizilir.Kızartma yağı ile kızartılarak servis edilir.
 
Geri
Üst