gebe
  1. _BaLıM_

    _BaLıM_ Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    2.980
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Ödül Puanları:
    0

    Pirinçli Brokoli ve Havuç püresi(9 ay)

    Konu, '* Bebeklere Özel Menü' kısmında _BaLıM_ tarafından paylaşıldı.

    Çocuğunuzun severek yiyeceği bir püre MALZEMELER

    100 gr brokoli
    2 adet havuç
    süt
    3 çorba kaşığı pirinç

    HAZIRLANIŞI

    100 gr brokoli ve 2 havucu buharda pişirin.Biarz sütün içinde 3 çorba kaşığı pirinç haşlayın .Hepsini mikserde çekip püre yapın en son 1 çorba kaşığı yumşak tereyağını püreye ekleyerek iyicekarıştırın .Bebeğinize yedirin

     
Pirinçli Brokoli ve Havuç püresi(9 ay) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Sebze Çorbası ve Püresi

    Sebze Çorbası ve Püresi

    Kullanılacak Malzemeler 1. hafta (sebze çorbası) 2. hafta (basit sebze püresi) 3. hafta (karışık sebze püresi) Hazırlanma Şekli Sebze çorbası ve püresi, 5. ve 6. aylarda muhallebiye başladıktan 1-2 hafta sonra (ancak iyi kilo alan bebeklerde muhallebiden önce) genellikle öğle öğününde, 1-2 tatlı kaşığından başlanarak yavaş yavaş arttırılarak verilir. 1. hafta (sebze çorbası): 4...
  2. Havuç Püresi

    Havuç Püresi

    Malzemeler 800 gr. körpe kum havucu 1 bardak et suyu ½ bardak et suyu ½ bardak süt 2 çorba kaşığı kaşar peyniri Tuz Yapılışı Havuçların kabuklarını iyice kazıyın ve yıkadıktan sınra rendeleyin. Daha sonra tuz ve et suyu ekleyip, ağzı kapalı bir tencerede hafif ateşte, pelteleşinceye kadar iyice pişirin. Havuçlar pelte olduğu halde suyunu tam çekmemişse, o zaman tencerenin kapağını...
  3. brokoli ve karnıbahar salatası

    brokoli ve karnıbahar salatası

    brokoli karnıbahar salatası brokoli haşlama süresi karnıbahar haşlama haşlaması haşlaması ilk önce karnıbaharı ve brokoliyi tuzlu ve limonlu suda haşlıyoruz.haşlanan brokoli ve karnıbaharın suyunu süzdürüp yayvan bir salata tabağa alıyoruz.başka bir kapta sarımsaklı süzme yoğurdu iyice çırpın içine çok hafif bir çay kaşığı kadar mayonez koyup karıştırın.karnıbahar ve brokolinin üstüne bolca...
  4. havuç püresi

    havuç püresi

    Malzemeler 800 gr. körpe kum havucu 1 bardak et suyu ½ bardak et suyu ½ bardak süt 2 çorba kaşığı kaşar peyniri Tuz Yapılışı Havuçların kabuklarını iyice kazıyın ve yıkadıktan sınra rendeleyin. Daha sonra tuz ve et suyu ekleyip, ağzı kapalı bir tencerede hafif ateşte, pelteleşinceye kadar iyice pişirin. Havuçlar pelte olduğu halde suyunu tam çekmemişse, o zaman tencerenin kapağını...
  5. Avakadolu patates püresi (8 ay)

    Avakadolu patates püresi (8 ay)

    Çocuğunuzun severek yiyeceği bir yemek Melişlerim:) MALZEMELER 1 küçük patates 60 ml yarım yağlı süt 60 gr olgun avokado HAZIRLANIŞI Patatesleri soyun yıkayın ve küçük parçalar halinde kesin Küçük bir tencerede su ile kapalı olarak orta ısıda 15 dk pişirin Patates pişince süt ile birlikte karıştırma kasesine alın üzerine soyulmuş avokadoları da ekleyin mikserle ezerek karıştırın

Sayfayı Paylaş