gebe
  1. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA

    Pirpirim aşı(Gaziantep)

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında PeLiNiM tarafından paylaşıldı.

    pirpirim gaziantep pirpirim aşı aşı asi yemeği Gaziantep yöresine ait son derece besleyici ve lezzetli bir yemek.Gaziantep'te semizotuna pirpirim deniyor.
    • 500 gr. pirpirim (semizotu), yaprak ve ince dalları ayıklanıp doğranmış
    • 1 su bardağı yeşil mercimek
    • 1/2 su bardağı bulgur
    • 2 yemek kaşığı (domates+biber) salçası (salçayı kendinize göre ayarlayabilirsiniz)
    • 3 adet soğan, halka halka doğranmış
    • 2 adet iri domates, iri küpler halinde doğranmış
    • 3 adet sivri biber, 2 cm uzunluğunda doğranmış
    • 8 diş sarımsak, ezilmiş
    • 1,5-2 su bardağı haşlanmış nohut (haşlanmış hali)
    • tuz, karabiber, nane
    • sumak ekşisi, limon tuzu veya limon
    • yağ, su
    Hazırlanması:

    • Soğanlar halka halka doğranıp tencerede yağ ile birlikte biraz soldurulur, üzerine mercimek ilave edilip biraz su eklenerek mercimek az diri kalacak şekilde pişirilir.
    • Pirpirim, domates ve sivri biber pişen mercimeğin üzerine konur. Bulgur ve ayrı yerde pişirilmiş olan nohut da ilave edilir.
    • Tenceredeki malzemenin üzerine bastıracak kadar su ilave edilerek salçası eklenip ezilerek karıştırılır. Sarımsak katılır.
    • Yemek, pirpirim solup pişene kadar kaynatılır. (Suyu eksilirse kaynamış su ile daha sonra tamamlayabilirsiniz, yemeğin suyu çok olmamakla birlikte çorba gibi oluyor)
    • Tuzu, biberi eklenir, piştikten sonra ekşisi katılır ve altı kapatılır. Tavada yağ ısıtılıp (ısınan yağın altı kapatıldıktan sonra) biraz nane atılarak yemeğin yüzüne dökülür (yemeğin yağının fazla olmasını istemiyorsanız bu kısımda ek yağ kullanmadan naneyi direk yemeğin üzerine dökebilirsiniz.[​IMG]


     
Pirpirim aşı(Gaziantep) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Gaziantep mutfağı

    Gaziantep mutfağı

    antep yemekleri ÇİĞ KÖFTE M a l z e m e l e r 100 gr. çiğ köftelik et, 200 gr. çiğ köftelik bulgur, 5 diş sarımsak, 30 gr. kuru soğan, 150 gr. biber salçası, 50 gr. domates salçası, 1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı yenibahar, 3 çay kaşığı pulbiber, 100 gr. yeşil soğan, 1 adet maydanoz. HAZIRLANIŞI: Önce salçalar bulgur,...
  2. Gazİantep

    Gazİantep

    GAZİANTEP GENEL BİLGİLER Yüzölçümü: 7.642km² Nüfus: 1.140.594 (1990) İl Trafik No: 27 Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en eski kültür merkezlerinden birisi olan Gaziantep, MÖ 4000 yıllarına kadar uzanan ve ilk uygarlıkların doğduğu, Mezopotamya ve Akdeniz arasında, tarihi İpek Yolu üzerinde konumlanmıştır. Antik ulaşım yollarının, stratejik bazı konumların birleştiği, savunmaya ve...
  3. Aş

    Rüyada aş, ayni yemek görmek, yemeğin türüne göre yorumlanır. Sebze yemekleri kısmet, et yemekleri ise iş ve sağlıkla ilgili sorunlara işaret eder. Çorbalar, bereket olarak yorumlanır. Tatlılar ise hayatı güzelleştirecek olumlu olaylar olarak yorumlanır.
  4. Gaziantep Resimleri

    Gaziantep Resimleri

    gaziantep resimleri gaziantep resımlerı antep görüntüleri gazıantep resımlerı Güneydoğunun Parisi Gaziantep resimleri arkadaşlarım Türkiyemin heryeri cennet ve Gaziantep'de bu cennetlerden birtanesi resimlere birlikte bakalım :tik:
  5. gaziantep gelenekleri

    gaziantep gelenekleri

    gaziantep gelenekleri

Sayfayı Paylaş