Poca (acma tadinda)

cns_01

Yeni Üye
Üye
Poca (acma tadinda)
Hamur isleri, Poca, Poca tarifi, Poca tarifleri, Acma, Acma tarifi, Poca Tarifi resimli

Selam.. Gecen Kermes icin bunlarida yapmistim.. Hepsi Allaha sükür cok cabuk satildi - ee Tarifi paylasmasakda olmaz degilmi? :) Maalesefki, Internette verilen tariflerin geneli dogru degil Malzeme eksIkmis.. Ben tarifi biraz degistirdim, ve ayni yaptigim sekilde veriyorum sizlere. Insaallah begenirsiniz :)


Malzeme:
1 Su bardaki sivi yag
2 Su bardaki Süt - ama ILIK olmasi lazim, yoksa kabarmaz.. Ben bir bardaki bizim mikrodalgada bir 15 saniye ceviriyorum.. :)
3/4 Su bardaki Seker
2 tatli kasiki Tuz
1 küp yas maya (bunu 1 Su bardaki ILIK su ile eritin)
7 Su bardaki Un
2 yumurta beyazi (sarilarida üstüne sürülmek icin)
Arzuya göre: 1 tatli kasigi mahlep (ama ben hic eklemiyorum :D:D)

Icine koymak icin:
150 gr. Tereyag (oda sicakliginda)

Üzerine:
Hashas, veyahut Susam yada herhangi süslencek bisey:)

Hazirlanisi:
Hamurun kabarmasini bekliyeceksiniz.. Böyle isler aceleye gelmez, onun icin sabirla en az 2 saati bekleyin :) Zaten Hamurun sistigini görünce anlarsiniz kabardigini..

Sonra hamuru yogurun ve yumurtadan büyük parcalara ayirin. Ayirdiginiz her parcanin icine bir cay kasigi Tereyagi koyup, güzelcene kapatin. (Niye tereyag? cünkü daha lezzetli bir Tat veriyor - eger evde Tereyag yoksa, Margarinde kullanabilirsiniz).

Elinizle uzatip acma sekli verin ve yaglanmis bir tepside tekrar mayalandirin. Bu olayda yaklasik 15-20 dk. falan sürüyor. Böyle olunca, yaptiginiz Pocalar, harbiden Acma tadinda oluyor :)

Firina atmadan önce üstüne yumurta sarisini sürün ve toz hashasi serpin.

180 derecede böyle havalandirmali & alti "normal" olan ayarda (ki kusura bakmayin tam adini bilmiyorum :D:D) pismesini saglayin.. Sonra.. Afiyetle yiyin :)

Vee.. Iste sonuc:

373334def1a83696d0.jpg
 
Geri
Üst