Portakal kabuğunun faydaları

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Portakal kabuğunun faydaları
portakal kabuğunun faydaları
portakal kabuğu, faydaları, faydası, yağı, nasıl kullanılır


İçerdiği zengin C vitamini sayesinde, gribal enfeksiyonlara oldukça etkili olan portakalın kabuğuda çok faydalı Melek'lerim. Özellikle portakal kabuğu yağı, cilde çok çok iyi geliyor:)


84d9f0735f3d75.jpg

Portakal Kabuğu Faydaları Nelerdir? Portakal kabuğu yüzde 5 oranında minarel tuzlar, organik asitler, yüzde 5-8 oranında flavonoidler ve yüzde 1-2 esansiyel yağlar içerir. Portakalın kabuğunda bulunan citrus aurantium un kanser ve damar tıkanıklıkları gibi birçok hastalıkta kullanmıyla ilgili birçok farklı bilimsel yayın mevcuttur.

Selülitlere karşı portakalın kabuğu yardımcı olabilir.

UV ışınlarına karşı etkisi olduğundan dolayı kozmetik sanayiinde de kullanılır.

Vücuttaki sarkma ve kırışma sorunlarına karşı da kullanılmaktadır.
İştahsızlık İçin Portakal Kabuğu

Almanya Sağlık Bakanlığının bitkisel preparatların hazırlanması ve ruhsatlandırılmasından sorumlu E Komisyonu portakal kabuğunun (Citri sinensis pericarpium) iştahsızlıkta kullanılabileceğini belirtmiştir.

Bir fincan kaynar suya 1 kahve kaşığı portakal kabuğu konulur. Üstü kapalı olacak şekilde 10 dakika demlendikten sonra süzülür. Yemeklerden önce içilir.

Yemeklerden en az 30 dakika önce alınır ve bir müddet ağızda tutularak içilir.

Portakal kabuğu ısıya dayanıksız olduğu için kaynatılmamalı, üzerine kaynar su dökülerek haşlanmalıp tüketilmelidir.

Portakal kabuğu ağzı sıkı bir şekilde kapalı olarak, ışık, oksijen ve neme karşı korunaklı biçimde ve 20ºC’nin altında bir ısıda saklanmalıdır. Aksi durumda allerjiye neden olabilir.

Teksas Üniversitesi Tıp Merkezinin yaptığı bir araştırmaya göre portakal suyu böbrek taşlarının yeniden oluşumunu engellemeye yardımcı oluyor. Böbrek taşı proplemi geçirenlere her gün bir bardak portakal suyu içmeleri önerilmiştir.

Portakal suyunun en yararlısı kırmızı olanıdır. Portakalın iç renginin koyu kırmızı olması, onun likopen içerdiğini gösterir. Likopen prostat kanserine karşı koruyucu etki taşır.

Portakalsuyu kahvaltıda veya kahvaltıdan sonra içilmelidir.

Taze ve yeşil portakal yaprağı ise kabızlık sorunu olanlara öneriliyor.
 
Geri
Üst