gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.184
    Beğenilen Mesajlar:
    2.224
    Ödül Puanları:
    113

    portakal reçeli

    Konu, 'Reçeller - Marmelatlar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    malzemeler: 1 kg. kalın kabuklu portakal, 6 su bardağından biraz fazla tozşeker, 3 su bardağı su, 2 çorba kaşığı limon suyu 1 kg kalın kabuklu portakal alıp, asidi çıkana kadar kabuklarını kazıyın. daha sonra büyükçe bir tencereye su doldurup kaynatın, kaynayan suyun içine portakalları atın. hafifçe yumuşayan portakalları kabukları ile birlikte dilediğiniz boyda kesin. ayrı bir tencereye tozşeker ve suyu koyup orta ısıda karıştırarak şurup haline getirin. koyu renk alan şuruba küçük doğranmış portakalları atın.şurup iyice koyu kıvama gelinceye kadar kaynatın. kıvama gelince limon suyunu katın. reçeli bir taşım daha kaynatın. tencereyi ateşten alıp, üzerindeki köpükleri delikli kepçe ile alıp atın. reçeli soğumaya bırakın. soğuduktan sonra kavanozlara doldurup ağzını sıkıca kapatın

     
portakal reçeli konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Portakal

    Portakal

    rüyada portakal yemek ağacı hamur işleri ağacı meze çeşitleri agaci hamur isleri ağaci mezeler Mevsiminde portakal görmek rızka; Portakal ağacı, temiz yaratılışlı, hoşsohbet, insanlara iyilik yapmayı seven bir kimseye delalet eder.Rüyada portakal görmek , çok iyi bir haber alınacağına ve aşkta başarıya ulaşacağını gösterir. Rüyada portakal görmek, çok güzel haber alınacağına ve aşk hayatında...
  2. Reçel

    Reçel

    Bakınız; Komposto.Rüyada reçel yemek , işlerinde yapacağı kâr ve kazanca; reçeli evde yapmak, çok sevinçli bir haberi müjdeler. Rüyada reçel yemek, işlerinde kâr yapacağı ve kazanacağına işaret eder. Evde reçel yapmak, çok mutluluk veren haber almak demektir. Rüyada reçel yediğinizi gördüyseniz, hoş sürprizlerle karşılaşacak ve güzel seyahatlere çıkacaksınız.Rüyada reçel yapmak çok önemli...
  3. portakal

    portakal

    (Apfelsine / Orange / Apfelsinenbaum / Orangenbaum / Orangem) Turunçgillerden bir meyve. Akdeniz çevresinde ve sicaklik ortalamasi 23° ilâ -3°C arasinda olan yerlerde yetisen agaçlardir. Bu agaçlarin meyveleri portakal adini alir. Portakal meyveleri tam yuvarlak veya yumurta seklindedir. Kabuklari sarimsi turuncu renkte, hos kokulu ve suyu mayhos tatlidir. Portakal agaci genellikle 2-3 m...
  4. Erik Reçeli

    Erik Reçeli

    erik reçeli erik reçeli tarifi reçel erık recelı taze receli Malzemeler 1 kilo erik 1 kilo seker 1 cay bardagi su bir kac damla limonsuyu Hazırlanışı Erikler yikandiktan ve cekirdekleri cikartildiktan sonra recel kaynatacagimiz tencereye alinir üzerine sekeri ve suyu ilave edilerek kaynamaya burakilir,kaynamaya baslayan recel kisik atese alinir ve kivami gelene dek bu sekilde...
  5. Haydi Portakal Reçeli Yapalım !

    Haydi Portakal Reçeli Yapalım !

    Bu konu; portakal reçeli yapımı hakkında bilgiler vermektedir. Sevgili melekler, hazır nmandalina ve portakallara kavuşmuş, tüm soğukluğuyla kış mevsimini yaşamaya başlıyorken gelin hep beraber mis gibi kokusuyla portakal reçeli yapalım :) Yazdan kalma vişne, kayısı reçelleri, erik marmelatlarını tamamen tüketmeden yapacağımız portakal reçeliyle hem hşça vakit geçireceğiz hem de ailemize mis...

Sayfayı Paylaş