gebe
  1. narçiçeğimm

    narçiçeğimm Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    16 Kasım 2010
    Mesajlar:
    667
    Beğenilen Mesajlar:
    273
    Ödül Puanları:
    63
    Şehir:
    Yüreğinin çarptığı yerdeyim

    Portakalın yararları

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında narçiçeğimm tarafından paylaşıldı.

    Portakal, pırıl pırıl, kokulu, leziz, göz alıcı ve şiirle dokunmuş bir simge. Hem C vitaminin yararları, hem de portakalın yararları bildiklerimizle sınırlı değildir. Kış aylarının vazgeçilmez ve en bilindik meyvesidir. Bugün elmadan sonra dünyanın en çok tüketilen meyvesi olan portakal, asırlar boyu az bulunan bu nedenle lüks lezzetler arasında yer almıştır. Hastalara şifa niyetine yedirilmiş, sofra dekorasyonunda kullanılmış, armağan olarak verilmiştir. Bakımlıyız.Com - Portakalın yararları Portakal, besin değeri yönünden zengin ve sevilen bir meyvedir. Önemli bir askorbit asit kaynağıdır. Vitamin özellikle C vitamini yönünden oldukça zengin olan portakal, soğuk algınlıklarında, nezle ve griplerde birebirdir. Genelde kabukları soyularak yenilen portakalın suyu da kendisi kadar yaygın tüketilir. Doğal haliyle içildiği gibi alkollü ve alkolsüz kokteyllerde de kullanılan meyve sularından biridir. Çok sayıda keseciklerle dolu olan kabuğundan parfüm, şeker sanayilerinde yararlanılır, serinletici içitlerin yapımında uçucu yağları çıkarılır. Portakal C vitamininin yanı sıra B vitamini, potasyum, kalsiyum, magnezyum da içeriyor. Lifler, organik asitler ve şeker açısından da zengin. Ve tüm bu içerdiklerinin vücudumuza çeşitli yararları var.
    Portakal, kanseri önlemeden,kanı temizlemesinden karaciğeri çalıştırmaya, cildi güzelleştirmeye,anormal doğumları önlemeye kadar pek çok şeye iyi gelir.
    Aynı zamanda,içerdiği potasyum, cildin kuruyup kırışıklıkların oluşmasını da önler, Çocukların hastalıklardan korunması ve fiziksel gelişiminin tam sağlanması için gerekli olan cevherler dolu bir meyvedir.
    Çiğ haliyle tüketilmesinin yanısıra reçeli , konservesi yapılan portakal günümüz mutfaklarında çokça kullanılan bir lezzet halini almıştır. Pasta, tatlı , reçel yapımında kullanılan portakal, özellikle Fransız mutfağında ve kümes hayvanlarıyla pişen yemeklerde çokça tercih ediliyor.
    Bol C vitamini ile kış aylarında soğuk algınlığı, grip ve benzeri hastalıklarda vücudun koruma gücünü arttırır.
    Portakalda mevcut B vitamini ve bol fosfor bulunur. Sinir siteminin kuvvetlenmesini ve iyi çalışmasını sağlar.
    Sinir zafiyetini giderir, bedeni ve bilhassa ruhi sıkıntıyı, yorgunluğu geçirir.
    Kanı durultur, hasta ve çocukların kansızlığını giderir.
    Karaciğeri, çalıştırır ve safra ifrazatının arttırır.
    Mide rahatsızlıkları olanlar portakal yememeli veya çok az ve tatlı olanları yemelidir.
    Yenilecek portakallar tadı olgunlaşmış olmalıdır. Kesilen veya sıkılan portakallar fazla bekletilmeden yenmelidir.

     
Portakalın yararları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Portakal YaĞi

    Portakal YaĞi

    PORTAKAL YAĞI Mide rahatsızlıklarını geçirir. Hazmı kolaylaştırır. Ateş düşürücüdür. Romatizmada faydalıdır. Cildin güzel olmasını sağlar. Yara ve yanıkların tedavisinde kullanılır. Cildi sıkılaştırır. Sivilce ve akneleri kurutur. Tonik olarak kullanılır. Pastalara esans olarak kullanılır. Kan dolaşımını düzenleyicidir. Sinir yatıştırıcıdır. İÇİNDEKİLER: Şekerler, müsilaj, uçucu yağ ve bol...
  2. Portakal

    Portakal

    rüyada portakal yemek ağacı hamur işleri ağacı meze çeşitleri agaci hamur isleri ağaci mezeler Mevsiminde portakal görmek rızka; Portakal ağacı, temiz yaratılışlı, hoşsohbet, insanlara iyilik yapmayı seven bir kimseye delalet eder.Rüyada portakal görmek , çok iyi bir haber alınacağına ve aşkta başarıya ulaşacağını gösterir. Rüyada portakal görmek, çok güzel haber alınacağına ve aşk hayatında...
  3. portakal

    portakal

    (Apfelsine / Orange / Apfelsinenbaum / Orangenbaum / Orangem) Turunçgillerden bir meyve. Akdeniz çevresinde ve sicaklik ortalamasi 23° ilâ -3°C arasinda olan yerlerde yetisen agaçlardir. Bu agaçlarin meyveleri portakal adini alir. Portakal meyveleri tam yuvarlak veya yumurta seklindedir. Kabuklari sarimsi turuncu renkte, hos kokulu ve suyu mayhos tatlidir. Portakal agaci genellikle 2-3 m...
  4. Portakal Rüyası

    Portakal Rüyası

    Malzemeler 4 portakal 4 su bardağı süt 2 orta kaşık nişasta 2 çorba kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 1 paket yulaflı biskuvi 4 çorba kaşığı damla çikolata Hazırlanışı Önce portakalları ortadan ikiye kesip içlerini boşaltın.Muhallebisi için süt , un toz şeker ve nişastayı pişirelim.Portakal çanaklarının içine birer tane biskuvi koyup Muhallebiyi dolduralım.Üzerine damla çikolata ve...

Sayfayı Paylaş