gebe
  1. Lamazi

    Lamazi Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.338
    Beğenilen Mesajlar:
    27
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA

    Portakallı havuç çorbası

    Konu, 'Çorbalar' kısmında Lamazi tarafından paylaşıldı.







    [​IMG]


    Malzemeler:

    4 havuç
    1 patates
    1 soğan
    5 su bardağı su
    100 ml portakal suyu
    25 gr tereyağı
    Tuz, karabiber

    Hazırlanışı:

    *Havuç, soğan ve patatesin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Tereyağını eriterek sebzeleri 5 dakika soteleyin. Üzerine 2 su bardağı su ilave edin ve orta ateşte 20 dakika pişirin.

    *Yumuşayan sebzeleri blender’dan geçirip kalan suyu ekleyin. Portakal suyu, tuz ve karabiberi çorbaya ilave edip 10 dakika kaynatın. Maydanozla süsleyip sıcak servis yapın.


     
  2. bilyana

    bilyana Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Eylül 2009
    Mesajlar:
    255
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    güzel ve sağlıklı deneyeceğim
     
Portakallı havuç çorbası konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. havuç çorbası!

    havuç çorbası!

    6 Su bardağı etsuyu 3 Adet büyük boy havuç 3 Çorba kaşığı sıvıyağ 2 Kahve fincanı un 2 Adet yumurta sarısı 1 Su bardağı su 2 Su bardağı süt Yeterince tuz Hazırlanışı Havuçları ince doğrayıp, 2 çorba kaşığı sıvıyağda hafifçe öldürün. Sonra 1 su bardağı suda haşlayın ve iyice yumuşak bir hale getirin. Süzgeçten geçirip, püre haline getirin. Bir tencerede 6 su bardağı etsuyu,...
  2. havuç

    havuç

    (Mohrrübe / Carotte / Carrot / Daucus corota ) Kökleri sebze olarak yenen iki yillik bir kültür bitkisidir. Havucun vatani Orta Avrupa’dir. Yabânî olarak Avrupa, Kuzey Afrika ve Asya’da rastlanir. Memleketimizde de rastlanmaktaysa da kültür havucu özelliginde degildir. Bitki 1-1,5 m kadar boylarinda, az dalli, parçali yapraklidir. Çiçekleri yazin açan küçük, beyazimsi renkli semsiye durumunda...
  3. Havuç

    Havuç

    Mohrrübe / Carotte / Carrot / Daucus corota ) Kökleri sebze olarak yenen iki yillik bir kültür bitkisidir. Havucun vatani Orta Avrupa’dir. Yabânî olarak Avrupa, Kuzey Afrika ve Asya’da rastlanir. Memleketimizde de rastlanmaktaysa da kültür havucu özelliginde degildir. Bitki 1-1,5 m kadar boylarinda, az dalli, parçali yapraklidir. Çiçekleri yazin açan küçük, beyazimsi renkli semsiye durumunda...
  4. Portakallı Biscotti

    Portakallı Biscotti

    portakallı, biscotti, tarifi, malzemeleri, selanik gevreği, yapılışı hakkında herşey burada Çok güzel görünen bu biscottilerime bakın.. Bilmeyenler için ufak bir hatırlatma yapmak istiyorum biscotti İtalyanca çifte kavrulmuş, iki kere fırınlanmış anlamına geliyor. Selanik Gevreği olarak da bilinen bu güzel lezzeti kendime göre bir doğaçlama yaparak ve kış mevsimine de yakışacağını...
  5. Havuç Çorbası

    Havuç Çorbası

    Havuç ÇorbasıMalzemeler; 2 adet havuç (rendelenmiş) 2 yemek kaşığı un 1 su bardağı süt 4 su bardağı su Tuz, karabiber Zeytinyağı, maydanoz Yapılışı; Tencerenize zeytinyağını ve rendelenmiş havucu koyarak soteleyin. Üzerine unu ekleyerek kavurun. Tencereye önce sütü sonra suyu ekleyin. Tuz ve karabiberi koyun kaynatın. Piştikten sonra maydanoz ile süsleyerek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun…...

Sayfayı Paylaş