gebe
  1. kaprisli

    kaprisli Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    13 Kasım 2008
    Mesajlar:
    4.648
    Beğenilen Mesajlar:
    19
    Ödül Puanları:
    0

    Portakallı Pilav

    Konu, 'Pilavlar' kısmında kaprisli tarafından paylaşıldı.

    [​IMG] Malzemeler:
    2 su bardağı pirinç
    2.5 su bardağı su
    1 su bardağı taze portakal suyu
    2 çorba kaşığı iri rendelenmiş portakal kabuğu
    1 çay bardağı kuru üzüm
    40 gr tereyağı
    Tuz

    Hazırlanışı:

    * Pirinci tuzlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Süzüp birkaç kez yıkayın ve süzün. Kuru üzümleri yıkayıp süzün.

    * Tereyağını tencerede eritin. Pirinci ilave edip kavurun. Portakal suyu, su, üzüm ve tuz ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Portakal kabuğunu ekleyip harmanlayın. Ocaktan alıp üzerini kâğıt havlu ile örtün. 10 dakika dinlendirip servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak olarak servis yapın.


     
  2. bilyana

    bilyana Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Eylül 2009
    Mesajlar:
    255
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    portakal gerçekten çok değişik ve hoş bir tat bırakıyor bu pilavı da tuttum:)
     
  3. perize

    perize Üye Üye

    Kayıt:
    9 Nisan 2009
    Mesajlar:
    380
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    18
    portakallı pilav hiç yemedim tatlı olur tadı herhalde.
     
Portakallı Pilav konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Portakallı irmik tatlısı

    Portakallı irmik tatlısı

    portakallı irmik tatlısı portakalli irmik tatlisi portakallı sütlü tatlısı portakalı sütlü MALZEMELER 6 kişilik 4 su bardağı süt 3 çorba kaşığı tozşeker 1 paket vanilya 1 adet portakal kabuğu rendesi 1 su bardağından fazla irmik 1 çorba kaşığı kuş üzümü Yarım su bardağı dövülmüş badem 2 adet yumurta 2 adet portakal 100 gr. bitter çikolata HAZIRLANIŞI Sütü kaynatalım. Toz...
  2. Portakallı kereviz

    Portakallı kereviz

    zeytinyağlı kereviz, portakallı kereviz, nasıl pişirilir, malzemeleri nelerdir, resimleri, ile ilgili bilgileri burada bulabilirsiniz Sevgili melekler, Pek çok zeytinyağlıda olduğu gibi kerevize de portakal suyu çok yakışıyor,lezzet veriyor.Zeytinyağlı kereviz ,sebzeler sırayla kavrularak yapıldığı gibi çiğden pişirilerek te çok güzel oluyor.Ben çiğden yapmayı tercih ediyorum.Yalnız...
  3. Portakallı Biscotti

    Portakallı Biscotti

    portakallı, biscotti, tarifi, malzemeleri, selanik gevreği, yapılışı hakkında herşey burada Çok güzel görünen bu biscottilerime bakın.. Bilmeyenler için ufak bir hatırlatma yapmak istiyorum biscotti İtalyanca çifte kavrulmuş, iki kere fırınlanmış anlamına geliyor. Selanik Gevreği olarak da bilinen bu güzel lezzeti kendime göre bir doğaçlama yaparak ve kış mevsimine de yakışacağını...
  4. Nefis Portakallı Pazule Tarifi

    Nefis Portakallı Pazule Tarifi

    Portakallı Pazule Nasıl Yapılır Portakallı Pazule Yapılışı Portakalın sonm demlerini yaşadığı şu günlerde sizlerle nefis bir portakallı tatlı tarifi paylaşıyoruz melekler :) Portakallı Pazule Malzemeler 6 adet portakal 1 su bardağı nişasta 3 su bardağı şeker Portakallı Pazule Tarifi Portakallardan iki tanesinin kabuğunu rende yapın ve bir bardak su içinde bir saat kadar bekletin....
  5. Resimli Portakallı Muhallebi Tarifi

    Resimli Portakallı Muhallebi Tarifi

    Portakallı Muhallebi Yaplışı Resimli, Resimli Portakallı Muhallebi Tarifi Hazır henüz portakallar bize veda etmemişken melekler, gelin hep birlikte mis gibi bir portakallı muhallebi pişirip, afiyetle yiyelim :) Malzemeler : 7 su bardağı süt Bir kaşık nişasta Bir kaşık pirinç 8 tane iri portakal kabuğu reçeli 1 fiske tuz 1 bardak sunç unu 250 gr. toz şeker Yapılışı: Sütü toz...

Sayfayı Paylaş