gebe
  1. ms_enemy

    ms_enemy Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Kasım 2007
    Mesajlar:
    4.236
    Beğenilen Mesajlar:
    11
    Ödül Puanları:
    0

    Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 3

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında ms_enemy tarafından paylaşıldı.

    cam temizlemenin püf noktaları cam bardak temizliği silmenin püf noktaları halı silmenin bardak temizliği Evde ortaya çıkan karıncaları yok etmek için kahve telvesi kullanmanız iyi sonuç verecektir.
    Parlaklığını kaybeden çelik tencereler ısıtılmış sirke ile ovulup sonra iyice durulanır, ve bir bez parçası ile parlatırsanız tencereniz pırıl pırıl olur.

    Etleri limon suyu ile pişirirseniz hem çabuk hem de lezzetli olur.

    Mantar sotelenirken tencerenin kapağı açık olursa, hem mantarların suyunu vermesi hem de kararması önlenir.

    Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir.

    Ekmeğin küflenmemesi için ekmek kutusuna biraz tuz koymayı ihmal etmeyin.

    Pastaların daha gevrek olması için hamurun içerisine bir çay kaşığı tuz atın (tatlı - tuzlu farketmez)

    Bir kumaşı benzin yada başka bir leke çıkarıcı ile silmeden önce oldukça tuzlu bir su ile silerseniz leke çıkarıcı iz bırakmaz.

    Eğer örtünüze meyve suyu dökülürse hemen tuz serpin ilk yıkamada çıkacaktır.

    Ağız kokusu için kahve çekirdeği çiğneyin.

    Cam tencerede yemek pişirirken kapağın buharlaşmaması için iç yüzeyi limon kabuğu ile silinir.

    Teflon tavanızda oluşan lekeleri temizlemek için bir bardak suya iki çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke karıştırın. Bunu tavanızın içine dökün 10 dakika kaynatın.

    Lavaboyu temizlerken tuzla bastırarak silince hem iyi temizler hem de kokuları giderir.

    Uzunca bir süre kullanılmayan eski çaydanlıkların kötü kokusunu gidermek için içine bir parça kesme şeker koyun.

    Pilavınızı tekrar ısıtırken bir kabın içine su koyup bu kabın üzerine pilav tenceresi koyularak ısıtılırsa pilav taneli kalır tazeliğini muhafaza eder.

    Patates pişirirken suyuna bir kaşık sirke konursa hem rengi sarı kalır hemde daha lezzetli olur.

    Halının rengini canlandırmak için en son suyuna sirke konur.

    Çizik zeytin yağ ve limonla servis esilirse daha lezzetli olur.

    Sütü ocağa koymadan tencere soğuk suyla çalkalanırsa süt kaynarken dibine yapışmaz.

    Bulaşık suyunuza bir kaşık sirke katmakla bulaşıklarınızın daha kolay ve temiz yıkandığını göreceksiniz.

    Renkli gömlekler yıkanmadan önce iki saat sirkeli suda bırakılırsa renkleri canlı olur.

    Yoğurdu sulandırmak için tahta kaşıkla üstten almak gerekir.

    Elbiselerin fermuarları yıkarken bozuluyorsa makineye atmadan önce kapatılır.

    Kapılarınız veya çekmeceleriniz bir müddet sonra itsenizde çeksenizde kapanmaları zorlaşır. Kapınızın, çekmecenizin sürten kısmına vazelin sürün.

    Baş ağrısı için: Kahve çekirdeğine limon suyu sıkın yavaş yavaş yiyin. (Birkaç tane)

    Meyvelerin arasına serpiştireceğiniz herhangi bir türden yapraklar onları uzun süre taze tutacaktır.

    Nane, adaçayı ve çekilmiş cevizin pek çok yemekte kullandığınız beşamel sosa çok hoş lezzet kattığını biliyor muydunuz ? Fakat bu aromalı otları, sos pişip ateşin söndürülmesine yakın tencerenin içine ilave etmeye dikkat edin.

    Bayat ekmeği ince ince dilimleyin üzerine az miktarda süt serpin ve kızgın yağda bir yüzünü kızartın. Ters çevirip üzerine domates ve taze kaşar peyniri koyun. Peynirler erimeye başlayınca üzerlerine kekik ve karabiber serpip sıcak sıcak servis yapın.

     
  2. melegimeren

    melegimeren Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    933
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 3
    emeğine sağlık paylaşım için teşekkürler canım
     
  3. *GüMüŞ*

    *GüMüŞ* Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.733
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 3

    emeğine sağlık canım teşekkürler.
     
  4. *jellibon*

    *jellibon* Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    9 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6.787
    Beğenilen Mesajlar:
    36
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    mutluluk ülkesinden
    Cevap: Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 3

    emeğine sağlık canım
     
  5. yasemince

    yasemince Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    3 Kasım 2010
    Mesajlar:
    1
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    teşekkürler emeğinize sağlık
     
Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 3 konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Merak edilen püf noktaları pratik bilgiler

    Merak edilen püf noktaları pratik bilgiler

    püf noktası Tuz rutubetsiz yerde saklanmalıdır. Tuzluklarınızın içinde 15-20 adet pirinç bulundurursanız rutubeti alır. Kullanacağınız un beyaz olmalı ve rutubetsiz yerde saklanmalıdır. Süt taze olmalı ve tercihen inek sütü kullanılmalıdır. Pek çok yumurtalı yemek taze olmayan yumurta ile istenilen lezzette olamazlar. Tuzsuz tereyağı az az alınıp kullanılmalıdır. Fakat iki - üç kilo...
  2. Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 2

    Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 2

    ev için pratik bilgiler 2011 ev pratik bilgiler 2011 pratık bılgıler Karnı baharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu, hem de kötü kokmadığı fark ederisiniz. Kullandığınız salçaların bozulmamasını istiyorsanız üzerini düzleyerek biraz zeytin yağı ilave ederek uzun süre saklayabilirsiniz., Yumurta lekesini çıkarmak için önce soğuk suda bekletmeli sonra ılık...
  3. Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 4

    Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 4

    deri kokusu giderme deri kokusu nasıl giderilir kokusunu gidermek nasıl gider Mantar kapaklı şişeleri yatık vaziyette saklamalısınız. Sarap şiselerinin mantarını tekrar şişeye geçirmek için: Mantarı kaynar suyun içine atın. İçkilere güzel tat ve görüntü vermek için: Buzu dondururken buz kabının içine kiraz, nane yaprağı, yeşil zeytin vs. koyup dondurun. Buz dondururken: Suyu kaynatın,...
  4. Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 5

    Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 5

    5 çayı etiketi altındaki tarifler püf noktaları pratik 5 çayı etiketi altındaki tarifler pratik çay saati çay saati püf noktaları tarifleri Patates haşlarken: Haşlama suyunun içine bir kaşık margarin koyun patateslerin vitaminlerini kaybetmemiş olursunuz. Aynı zamanda patatesler daha çabuk. Soyulmuş patateslerin kararmadan saklanabilmesi için: Saklanacak kabın içine su, bir tutam tuz koyun....
  5. Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri

    Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri

    Mutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini yok etmek için, üzerlerine mobilya cilası serpip yumuşak bir bezle silin Fırınınıza sinmiş kötü yemek kokuları için; yemek yapmadan önce fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su ile doldurulmuş bir tava koyun. Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın daha sonra soğumaya bırakın. Gömlek yakalarındaki kirleri gidermek için, gömleği makineye atmadan...

Sayfayı Paylaş