gebe
  1. ms_enemy

    ms_enemy Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Kasım 2007
    Mesajlar:
    4.237
    Beğenilen Mesajlar:
    11
    Ödül Puanları:
    0

    Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 5

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında ms_enemy tarafından paylaşıldı.

    5 çayı etiketi altındaki tarifler püf noktaları pratik 5 çayı etiketi altındaki tarifler pratik çay saati çay saati püf noktaları tarifleri Patates haşlarken: Haşlama suyunun içine bir kaşık margarin koyun patateslerin vitaminlerini kaybetmemiş olursunuz. Aynı zamanda patatesler daha çabuk.
    Soyulmuş patateslerin kararmadan saklanabilmesi için: Saklanacak kabın içine su, bir tutam tuz koyun. Buzdolabında saklayın gerektiği zaman suyla yıkayıp kullanın.

    Pastaların daha gevrek olması için: (tatlı*tuzlu farketmez): Hamurun içine bir çay kaşığı tuz atın.

    Dereotonu saklamak için: Temiz bir havluya kaplayacak şekilde sarın, bu şekilde naylon torbaya koyup buzdolabına saklamaya bırakabilirsiniz.

    Tazeliği gitmiş pörsümüş yeşillikleri canlandırmak için: İki kaşık limon suyu karıştırılmış buzlu su dolu kabın içine koyun 1 saat buz dolabında bekletin.

    Yeşil sebzelere renk veren, klorofil maddesidir. Pişirdiğinizde sebzelerin bu yeşil rengi daha az kaybetmeleri için, önce bol buzlu suda bekleterek, klorofilin sabitleşmesini sağlayın.

    Soğanları kızartmadan üzerlerine biraz un serperseniz, kavururken kararmazlar.

    Börek üzerinin kızarması için üzerine yumurta sürülür, evde yumurta kalmamışsa, biraz yoğurdu bir yemekkaşığı yağla karıştırıp sürün, güzel bir renk olduğunu göreceksiniz.

    Yeşil salata ve marulun yapraklarını yıkadıktan sonra bıçakla keserek doğramak yerine, elinizle koparın. Böylece vitamin kaybını önlemiş olursunuz.

    Reçel yapacağınız meyvaları iyice yıkayıp kurulamalısınız. Karıştırırken mutlaka tahta kaşık kullanmalısınız. Şekerlenmeyi önlemek için limon tozu yerine, limon suyu kullanın. Kavanozlara koyduğunuzda iyice soğumadan ve üzerindeki hava kabarcıklarını kağıt havlu ile almadan kavonozun ağzını kapatmayın. Reçellerinizi serin ve karanlık yerde saklayın.

    Çikolata sosu hazırlarken içine koyacağınız bir tutam tuz, çikolata sosunun kokusunu daha da belirgin kılar. Çikolata sosun içine biraz kahve eklediğinizde, tadının çok değişik olduğunu göreceksiniz.

    Katı haşlanan yumurtaları kolayca soymak için, kaynar sudan çıkardıktan sonra hemen soğuk suya tutun ve bir süre soğuk suda bekletin. Su kabuğun gözeneklerinden girerek soymayı kolaylaştırır.

    Mantar sote pişirirken, tencerenin kapağını açık bırakırsanız, hem mantarların su koyuvermesini hem de kararmasını önlersiniz.

    Pişirip sakladığınız yumurtaları, çiğ yumurtalarla aynı yere koyuyorsanız, bunları ayırmanın en kolay yolu çiğ yumurtalar döndürdüğünüzde kolaylıkla dönmezken, pişmiş yumurtalar kendi ekseni etrafında rahatlıkla dönerler.

    Tavuk eti çabuk bozulan gıdalardandır. Son kullanıcı olan müşteriye ulaşıncaya kadar hijyenik ortamlarda saklanması bir zorunluluktur. Denetim altında kesildikten sonra bakteri üretimine yol açmaması için +40 C� de saklanmalıdır. Tavuk eti müşteri tarafından satın alındıktan sonra buzdolabında en fazla 1 gün bekletilip tüketilmelidir. Derhal tüketilmeyecek ise,temizledikten sonra tavuk plastik folyoya sarılarak derin dondurucuda bekletilebilir. Bu şekilde dondurulmuş etler *180 C� de 3 ay kadar saklanabilir.Ayrıca, tavuk eti tahta et tahtası üzerinde kesilmemelidir. Siyah etten farklı olarak mikro organizmalara karşı daha dayanıksız olan tavuk etininmermer veya plastik üzerinde kesilmesi gerekir.

    Yoğurttan daha fazla yararlanmak için suyunun atılmaması gerekir. Yoğurdun tüm vitamin ve mineralleri bu suda bulunmaktadır. Ayrıca, bu su yemeklere ekşi bir tat kazandırmak istenildiğinde de kullanılabilir.

    Satın alınıp buzdolabında saklanan yeşil sebzeler bir süre sonra canlılıklarının yitirirler. Tekrar canlı hale getirmek için ise, yıkanıp 10*15 dakike kadar 2 litrelik suya katılmış 1 yemek kaşığı limon suyunda bekletilmesi yeterli olacaktır.

    Ekmeğiniz durup dururken dolabında küfleniyorsa, ekmek kutusunu 15 günde bir sirkeli suyla silmek yeterlidir.

     
  2. melegimeren

    melegimeren Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    933
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 5
    emeğine sağlık paylaşım için teşekkürler canım
     
  3. *GüMüŞ*

    *GüMüŞ* Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3.734
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 5

    emeğine sağlık canım teşekkürler.
     
  4. *jellibon*

    *jellibon* Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    9 Kasım 2007
    Mesajlar:
    6.787
    Beğenilen Mesajlar:
    36
    Ödül Puanları:
    48
    Şehir:
    mutluluk ülkesinden
    Cevap: Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 5

    emeğine sağlık canım
     
Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 5 konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Merak edilen püf noktaları pratik bilgiler

    Merak edilen püf noktaları pratik bilgiler

    püf noktası Tuz rutubetsiz yerde saklanmalıdır. Tuzluklarınızın içinde 15-20 adet pirinç bulundurursanız rutubeti alır. Kullanacağınız un beyaz olmalı ve rutubetsiz yerde saklanmalıdır. Süt taze olmalı ve tercihen inek sütü kullanılmalıdır. Pek çok yumurtalı yemek taze olmayan yumurta ile istenilen lezzette olamazlar. Tuzsuz tereyağı az az alınıp kullanılmalıdır. Fakat iki - üç kilo...
  2. Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 2

    Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 2

    ev için pratik bilgiler 2011 ev pratik bilgiler 2011 pratık bılgıler Karnı baharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu, hem de kötü kokmadığı fark ederisiniz. Kullandığınız salçaların bozulmamasını istiyorsanız üzerini düzleyerek biraz zeytin yağı ilave ederek uzun süre saklayabilirsiniz., Yumurta lekesini çıkarmak için önce soğuk suda bekletmeli sonra ılık...
  3. Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 3

    Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 3

    cam temizlemenin püf noktaları cam bardak temizliği silmenin püf noktaları halı silmenin bardak temizliği Evde ortaya çıkan karıncaları yok etmek için kahve telvesi kullanmanız iyi sonuç verecektir. Parlaklığını kaybeden çelik tencereler ısıtılmış sirke ile ovulup sonra iyice durulanır, ve bir bez parçası ile parlatırsanız tencereniz pırıl pırıl olur. Etleri limon suyu ile pişirirseniz hem...
  4. Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 4

    Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 4

    deri kokusu giderme deri kokusu nasıl giderilir kokusunu gidermek nasıl gider Mantar kapaklı şişeleri yatık vaziyette saklamalısınız. Sarap şiselerinin mantarını tekrar şişeye geçirmek için: Mantarı kaynar suyun içine atın. İçkilere güzel tat ve görüntü vermek için: Buzu dondururken buz kabının içine kiraz, nane yaprağı, yeşil zeytin vs. koyup dondurun. Buz dondururken: Suyu kaynatın,...
  5. Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri

    Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri

    Mutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini yok etmek için, üzerlerine mobilya cilası serpip yumuşak bir bezle silin Fırınınıza sinmiş kötü yemek kokuları için; yemek yapmadan önce fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su ile doldurulmuş bir tava koyun. Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın daha sonra soğumaya bırakın. Gömlek yakalarındaki kirleri gidermek için, gömleği makineye atmadan...

Sayfayı Paylaş