gebe
  1. MeLOo

    MeLOo Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    30 Mart 2011
    Mesajlar:
    597
    Beğenilen Mesajlar:
    394
    Ödül Puanları:
    63

    Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri

    Konu, 'Bilgi Deposu' kısmında MeLOo tarafından paylaşıldı.

    Mutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini yok etmek için, üzerlerine mobilya cilası serpip yumuşak bir bezle silin Fırınınıza sinmiş kötü yemek kokuları için; yemek yapmadan önce fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su ile doldurulmuş bir tava koyun. Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın daha sonra soğumaya bırakın.

    Gömlek yakalarındaki kirleri gidermek için, gömleği makineye atmadan önce yaka kısmına sabun sürüp 15 dakika bekletin.

    Tutkal lekelerini çıkarmak için, sirke ile ıslatıp, bol su ile durulanmalıdır.

    Masanızın üzerine damlayan mumları çıkarmak için lekenin üzerine neft döküp 5 dakika bekleyin sonra nemli bir bezle silin.

    Ellerdeki soğan ve sarımsak kokularını giderebilmek için yapılacak en iyi şey, haşlanmış patatesle ovmaktır.

    Çay lekesi:
    Pamuklu ve yünlülerde: leke taze ise, ılık suya batırılmış bir bezle ovulur.
    Eskimiş ise, içine limon suyu katılmış ılık suda ıslatılmış bir pamuk parçası ile silinir.Ilık su ile çalkalanır.

    Bir yerdeki sigara dumanını yok etmek için hemen mum yakın

    Ütüde sararan elbise hemen oksijenli su ile silinirse sararan yerler kaybolur.
    Buzdolabındaki nemi almak için, dolaba içi tuz dolu bir kap konur.

    Pişirdiğiniz kek kalıbından çıkmıyor ise, kabın altına ıslak bir bez yayarak biraz bekletin

    Konserve açıldıktan sonra cam kavanozda saklanırsa daha dayanıklı olur.

    Kristallerin ışıl ışıl parlaması için, yıkadıktan sonra durulama sırasında sirkeli suya batırın. Bu işlem kristalleri parlatacaktır.

    Sararan teflon tava ve tencerelerin içerisine bir miktar su ve birazda çamaşır suyu koyduktan sonra ateşin üzerinde kaynatın. İndirincede önce sıcak suyla daha sonra soğuk su ile iyice durulayın

    Parlaklığını yitirmiş bir sürahiye eski görünümünü kazandırmak için yarısına kadar yırtılmış gazete kağıdı doldurun, üçte birine de sıcak suy doldurup sıkı sıkı sallayın

    Dibi tutan tencereleri bir gece suda bekletin, tencere daha kolay temizlenecektir.

    Musluklarınızı temizlemek için bez yerine eski bir naylon çorabı tercih edin sonuç daha mükemmel olacaktır.

    Evinizde mayonez yaparken zeytinyağ yerine susam yağı kullanın. Mayonezinizin daha uzun zaman bozulmadığını göreceksiniz.

    Yeşil salatalık malzemelerinizi elinizle koparırsanız vitaminlerini öldürmezsiniz.

    Balık çorbası yaparken:S uyunun daha lezzetli olması için balıkları en az 45*60 dakika kaynatın. Baş ve kuyruk kısımlarının en lezzetli yerleri olduğunu unutmayın.

    Karnabahar pişirirken eve yayılan kokudan kurtulmak için pişirme suyuna bir parça tuz ve iki kaşık sirke ilave edip, suyun üzerinde köpük oluşumunu bekledikten sonra, içine sebzeleri atmayı deneyin. Evi saran kötü kokudan eser kalmadığını göreceksiniz.
    Mutfağınıza sinmiş kızartma kokusunu yok etmek için ızgaranın üzerine defne yaprağı, ada çayı yaprağı ve kekik yaprağı koyun.

    Sosislerin patlamasını önlemek için fırın ya da ızgaraya koymadan önce soğuk süte batırmanız yeterli olacaktır.

     
    asiruki bunu beğendi.
Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Merak edilen püf noktaları pratik bilgiler

    Merak edilen püf noktaları pratik bilgiler

    püf noktası Tuz rutubetsiz yerde saklanmalıdır. Tuzluklarınızın içinde 15-20 adet pirinç bulundurursanız rutubeti alır. Kullanacağınız un beyaz olmalı ve rutubetsiz yerde saklanmalıdır. Süt taze olmalı ve tercihen inek sütü kullanılmalıdır. Pek çok yumurtalı yemek taze olmayan yumurta ile istenilen lezzette olamazlar. Tuzsuz tereyağı az az alınıp kullanılmalıdır. Fakat iki - üç kilo...
  2. Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 2

    Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 2

    ev için pratik bilgiler 2011 ev pratik bilgiler 2011 pratık bılgıler Karnı baharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu, hem de kötü kokmadığı fark ederisiniz. Kullandığınız salçaların bozulmamasını istiyorsanız üzerini düzleyerek biraz zeytin yağı ilave ederek uzun süre saklayabilirsiniz., Yumurta lekesini çıkarmak için önce soğuk suda bekletmeli sonra ılık...
  3. Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 3

    Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 3

    cam temizlemenin püf noktaları cam bardak temizliği silmenin püf noktaları halı silmenin bardak temizliği Evde ortaya çıkan karıncaları yok etmek için kahve telvesi kullanmanız iyi sonuç verecektir. Parlaklığını kaybeden çelik tencereler ısıtılmış sirke ile ovulup sonra iyice durulanır, ve bir bez parçası ile parlatırsanız tencereniz pırıl pırıl olur. Etleri limon suyu ile pişirirseniz hem...
  4. Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 4

    Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 4

    deri kokusu giderme deri kokusu nasıl giderilir kokusunu gidermek nasıl gider Mantar kapaklı şişeleri yatık vaziyette saklamalısınız. Sarap şiselerinin mantarını tekrar şişeye geçirmek için: Mantarı kaynar suyun içine atın. İçkilere güzel tat ve görüntü vermek için: Buzu dondururken buz kabının içine kiraz, nane yaprağı, yeşil zeytin vs. koyup dondurun. Buz dondururken: Suyu kaynatın,...
  5. Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 5

    Pratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 5

    5 çayı etiketi altındaki tarifler püf noktaları pratik 5 çayı etiketi altındaki tarifler pratik çay saati çay saati püf noktaları tarifleri Patates haşlarken: Haşlama suyunun içine bir kaşık margarin koyun patateslerin vitaminlerini kaybetmemiş olursunuz. Aynı zamanda patatesler daha çabuk. Soyulmuş patateslerin kararmadan saklanabilmesi için: Saklanacak kabın içine su, bir tutam tuz koyun....

Sayfayı Paylaş