Pratik çöp şiş kebabı

Uzman SühaN

Administrator
Pratik çöp şiş kebabı
Bugün ne pişirsem kaygısını her bayan yaşar.Türk mutfağımız geniş olsa da bazen ne pişirmekte kararsız olabiliyoruz.Bazen zamanın yetersizliği ,yorgunluk ve koşuşturmacalar dan ötürü pratik yemeklerden yapmayı tercih ederiz.Ben sizlere çok lezzetli ve bir o kadarda pratik bir yemek tarifi vericem.Yemeğimizin ismi fırında çöp şiş kebabı.Öncesi Gaziantep usulu patlıcan kebabı , Orman kebabı tarifi adlı konularımızı da incelemenizi öneriyorum.


Fırında çöp şiş kebabı hem pratik hem de bir o kadar da lezziz bir yemek .Bu tarifi yengem den yıllar yıllar önce öğrenmiştim.Çok severek yapıyor ve tüketiyoruz.Sunum da adeta bir görsel şölen yaratıyor ve konuklarımın önce gözünü sonra midesini doyuruyorum.Sizlerde tattıktan sonra bu lezzetten vezgeçemiyeceksiniz.Şimdi yemeğimizin malzemelerini ve tarifini paylaşıyorum.Yemeği deneyenleriniz olursa lütfen yorumunu bizimle paylaşsın.


çöp şiş.jpg







Malzemeler.
Yarım kilo kuş başı et
2 Adet patlıcan
4 adet sivri biber
6 adet domates
Çöp şiş
Karabiber ,pul biber


Yapılışı


Sevgili hanımlar öncelikle etleri çöp şişe takıyoruz ve arasına sırayla domates biber de takıyoruz.Çöp şişlerimizi dizip bitirdikten sonra firitözde kızartıyoruz kızartma işlemi sadece 1 dakika olacak,fazla sürmeyecek.Kızarttığımız çöp şişleri fırın tepsisine diziyoruz.Ve üzerine domates rendeliyoruz.Rendelenen domatese karabiber pul biber ekleyip 120 derecelik fırında yarım saat kadar pişiriyoruz.İsterseniz fırın tepsisine sarımsak ve tüm kurusoğanda ekleyebilirsiniz.İşte bu kadar.Yemeğin yanında bulgur pilavı yada bol şehriyeli pirinç pilavı ve salata harika oluyor tavsiye ederim.Afiyet olsun..
 
Geri
Üst