gebe
  1. tavuk_kavurma

    tavuk_kavurma Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Eylül 2008
    Mesajlar:
    964
    Beğenilen Mesajlar:
    125
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Pratik Güveç

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında tavuk_kavurma tarafından paylaşıldı.

    güveç kullanmadan önce güveci kullanmadan önce çömlekte güveç tarifi pratik çömlekte
    [​IMG]
    Malzemeler:

    • 1kg kuzu eti (kuşbaşıdan küçük soteden büyük doğranmış)
    • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 2 paket (750gr kadar) mantar
    • 4-5 sivribiber
    • 3 domates
    • 1,5 su bardağı rendelenmiş kaşar
    • tuz
    • tane karabiber

    Hazırlanması:

    1. Önce zeytinyağı ile etleri tencereye alıp bıraktığı suyu çekene kadar önce yüksek sonra kısık ateşte pişirin.
    2. Sivribiber, domates, mantarları her eklemeden sonra beşer dakika pişirerek ekleyin.10 dakika tencerenin ağzı kapalı şekilde pişirin. Tuz ve karabiberi ekleyin.
    3. Servis yapacağınız fırın kabına alın, servisten yarım saat önce 200C fırına yerleştirip önce 10 dakika ardından peynirip serpip kaşarlar eriyene kadar pişirin.


     
    Son düzenleme: 6 Eylül 2010
  2. ilkimsu

    ilkimsu Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Ekim 2009
    Mesajlar:
    5.184
    Beğenilen Mesajlar:
    120
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    San Juan
    kuzu eti hic sevmemki ya ben onu dana etiyle yapayım :D
     
Pratik Güveç konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Güveçte Pirzola

    Güveçte Pirzola

    guvecte pirzola güveçte pirzola kuzu güveç güveçte kuzu güveç Malzemeler Bir kilo kuzu pirzola Bir adet dilimlenmiş limon On diş sarımsak Kekik, tane karabiber Yarım kilo iç bezelye Birkaç yaprak taze fesleğen Yarım kilo arpacık soğan İki bardak rende çedar (veya kaşar) peyniri Yarım kilo yeşil fasulye Kapak için yarım bardak un, yeterince su Bir kilo yıkanıp temizlenmiş ıspanak Zeytinyağı...
  2. Etlİ GÜveÇ

    Etlİ GÜveÇ

    güveç nasıl kullanılır güveç ilk nasıl kullanılır kabının ilk kullanımı güvecin kullanımı ETLİ GÜVEÇMalzemeler ; 4 kişi içinOrta büyüklükte bir toprak güveç kullanılır. Güvecin en altına kuşbaşı etler sıralanır. aralarına 10 tane kuru soğan serpiştirilir. Domatesler halka halka doğranıp üzerlerine yerleştirilir. Aralarına ortalarından yarılmış taze yeşil biberler konur. Tuz ilave edilir ve...
  3. güveç kaplara

    güveç kaplara

    güveç kullanmadan önce güveci kullanmadan önce güveç kapları küçük yemekleri küçük kaplarında yemek  Toprak çömlek ve tencereler yeni alındıklarında küçük çatlaklar sebebiyle kırılma tehlikesiyle karşı karşıyadırlar. Bunun için kullanmadan önce 3/4'ünü sirkeli sıcak suyla doldurun 24 saat bekletin ve soğuk suyla yıkayın.
  4. Güveçte karides

    Güveçte karides

    MALZEMELER 500 gr. karides 250 gr. mantar limon suyu 3-4 adet domates bir miktar tereyağı kaşar peyniri rendesi tuz HAZIRLANIŞI Karidesleri haşlandıktan sonra ayıklayın. Başka bir kapta limonlu suda mantarlar haşlayın ve ortadan ikiye ayırın.
  5. Güveç kebabı

    Güveç kebabı

    Güveçte yapılan yemekler gerçekten çok lezzetli oluyor bende arada güveç kullanırım hatta sizlere tavsiye bile ediyorum çarşı pazarda kolaylıkla bulabilirsiniz evde yada fırına göndererek pişirimlerinizi yapabilirsiniz. Sizlere güveç kullanarak yapacağınız güveç kebabı tarifini ve gerekli olan malzemeleri veriyorum şimdiden afiyet olsun=) 5 kişilik Malzemesi: -1 kg.yağlı koyun eti (küçük...

Sayfayı Paylaş