gebe
  1. aSqimSin

    aSqimSin Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    11 Haziran 2007
    Mesajlar:
    3.472
    Beğenilen Mesajlar:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanßuL

    Pratik İçli Köfte (6-8 Kişilik)

    Konu, 'Köfteler' kısmında aSqimSin tarafından paylaşıldı.

    pratik içli köfte 4 kişilik içli köfte tarifi 8 kişilik pratik video patatesli 6 resimli MALZEMELER 2 su bardağı ince bulgur
    2 orta boy patates
    200 gram kıyma
    50 gram ceviz
    2 su bardağı bulgur
    2 yumurta
    Kırmızıbiber, tuz,
    karabiber


    HAZIRLANIŞI
    Önce içli köftenin harcını hazırlayın. Bunun için bir tavada kıyma ile soğanı kavurun. Cevizi ufalayın veya ince ince kesin ama sakın dövmeyin. Isırdığınız zaman ceviz ağıza gelmeli. Karabiber ve tuzu da ekleyin. Bir kenarda bekletin.
    Diğer tarafta iki su bardağı bulguru, iki su bardağı sıcak su ile ıslatın. Bulgur kabarırken, iki patatesi soyun. Tuzlu suda haşladıktan sonra rendeleyin. Bir yumurtanın tamamını ve bir yumurtanın sadece beyazını karıştırın ve patateslere ekleyin. Kırmızıbiber ve kabarmış bulguru da ekleyin ve yoğurun. Payreks tabağı yağlayın. Hazırladığınız hamurun yarısını iyice yayın.
    Daha önceden hazırlamış olduğunuz harcı, payreks tabağa yaydığınız hamurun üzerine serin. Hamurun geri kalan kısmıyla da üzerini kapatın. Bir bıçak yardımıyla düzeltin. Üzerine kırımızıbiber serpin. Ayırdığınız yumurtanın sarısını sürün ve fırına koyun. Üzeri kızarınca servis yapın.


     
  2. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA
    Tek tek uğraşmaktansa tepside içli köfte daha kolaymış. denemek lazım en kısa zamanda:tavik:
     
  3. LaViNYaM

    LaViNYaM >>>ιкιz αηηєѕι<<< Yetkili Kişi

    Kayıt:
    23 Kasım 2010
    Mesajlar:
    6.147
    Beğenilen Mesajlar:
    698
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    Antalya
    ohhh afiyet olsun bizede biri yapsa yaa şurdan mail atsa gönderse :D:D
     
Pratik İçli Köfte (6-8 Kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Patates Püreli İçli Köfte

    Patates Püreli İçli Köfte

    MALZEMELER 1 kg haşlanmış patates 2 bardak un 1 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz iç malzemesi: 1/2 kg kıyma 2 adet kuru soğan 4-5 dal maydanoz 1 tatlı kaşığı tuz karabiber pul biber HAZIRLANIŞI Patatesleri rendeleyip un ve yumurta ile birlikte yoğurup bir hamur elde edin. Diğer tarafta bir tavada kıymayı, biraz yağ ile birlikte kavurun. Üzerine doğranmış soğanları ilave edin, birazda soğanla...
  2. düğme tatlısı(6/8 kişilik)

    düğme tatlısı(6/8 kişilik)

    MALZEMELER 125 gram margarin 2 su bardağı irmik 2 adet yumurta 1 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 kahve fincanı soda 1 çay kaşığı vanilya 2 çorba kaşığı marmelat 2 çorba kaşığı badem Şerbeti için: Bir buçuk su bardağı tozşeker 1 çorba kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı vanilya 1 su bardağı su HAZIRLANIŞI Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için 1 su bardağı su ve bir buçuk su bardağı...
  3. Patatesli Ispanaklı Köfte (8 Kişilik)

    Patatesli Ispanaklı Köfte (8 Kişilik)

    MALZEMELER 750 gram ıspanak 2 adet haşlanmış patates 200 gram beyaz peynir 2 adet yumurtanın şansı 1 çorba kaşığı un Yarım çay kaşığı karabiber, tuz 2 adet yumurta 3 çorba kaşığı un Kızartmak için: Sıvı yağ HAZIRLANIŞI 1- Ispanakların sadece yaprak kısımlarım yıkayalım. Çok az sıcak su ile yapraklar yumuşayana dek haşlayalım. Ispanak yapraklarım avuç içinde sıkarak, fazla suyunu süzelim,...
  4. İçli Köfte

    İçli Köfte

    Malzemeler 500 gr kıyma 4 adet kuru soğan 1 kahve fincanı ceviz içi Pul biber,kımyon,karabıber Tuz Köftesi İçin: 600 gr köftelik bulgur 1 su bardağı un 1 yumurta 2 su bardağı kaynar su 1 yemek kaşık biber salçası Tuz Yapılışı Kıymayı tavada kavurun (yağsız olarak) . Soğanları ince ince doğrayıp kıymaya ekleyin ve kavurun. Pul biber ve cevizi de ilave edip kavurmaya devam edin....
  5. içli köfte

    içli köfte

    Malzemeleri : (4 Kişilik) - 500 Gr Yağlı Kıyma - 200 Gr İnce Köftelik Bulgur - 250 Gr Yağsız Kıyma - 2 Adet Kuru Soğan - 1 Çay Bardağı Doğranmış Ceviz İçi - 5 – 10 Bağ Maydanoz - 2 Yemek Kaşığı Karabiber, Pul biber, tuz karışımı - Sıvıyağ Yapılışı; İç Harcın Hazırlanışı: - İnce kıyılmış soğan pembeleşinceye kadar bir miktar tuz atılarak yağda kavrulur. Üzerine 500 Gr orta yağlı kıyma koyularak...

Sayfayı Paylaş