gebe
  1. RoCCo

    RoCCo Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    12 Nisan 2008
    Mesajlar:
    1.477
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0

    pratik menü

    Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında RoCCo tarafından paylaşıldı.

    çay saati menüleri beş çayı menüsü 5 çayı menüsü çay saati 5 menüleri SALATA [​IMG] Karışık Sebze Salata
    Malzemeler:

    2 adet kabak
    2 adet havuç

    1 demet maydanoz
    2 adet kirmizi dolmalik biber
    100 gr haslanmis tane misir
    Sos için:
    4 çorba kasigi zeytinyagi
    1 adet limon
    3 sap dereotu
    1 çay kasigi hardal
    Tuz, karabiber
    [COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][FONT='Times New Roman'][COLOR=black][FONT=Verdana][FONT='Times New Roman'][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][U]Yapılışı:[/U][COLOR=black][FONT=Verdana]Havuc ve kabaklarin ustlerini kazidiktan sonra ince serit seklinde dograyin.[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana](Sebzeleri dograrken sekil verecek bicaklar kullanirsaniz salatanizin[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana]goruntusu daha hos olur.)[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana]cikarildiktan sonra serit seklinde dogranmis kirmizi biberi karistirin. Roka[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][FONT='Times New Roman'][COLOR=black][FONT=Verdana][FONT='Times New Roman'][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana]yapraklarini yikadiktan sonra servis tabagina yerlestirin. Yapraklarin [/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana]uzerine karistirdiginiz sebzeleri yerlestirin.[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana]Sosu hazirlamak icin, zeytinyagi, limon suyu, ince kiyilmis dereotu, hardal,[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana]tuz ve karabiberi karistirin.[/FONT][/COLOR][COLOR=black][FONT=Verdana]Sosu servis yapmadan hemen once sebzelerin uzerine gezdirin.afiyet olsun…[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]


    ÇORBA
    Şehriyeli Tavuk Çorbası[​IMG]
    Malzemeler:
    1.5 çay kaşığı karabiber
    1.5 çorba kaşığı tel şehriye
    Yarım tavuk
    1 küçük domates (kabuğu soyulup ufak kare doğranmış)
    1.5 litre su
    1/4 demet Maydanoz
    1/4 çorba kaşığı limon suyu
    2 küçük kuru soğan, soyulmuş
    Yeterince tuz
    [COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][COLOR=#000000][COLOR=black][FONT=Verdana][FONT=Verdana][COLOR=#000000][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][FONT=Verdana][COLOR=#000000][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][FONT='Times New Roman'][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Arial][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Arial][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=#000000][FONT='Times New Roman'][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=black][SIZE=3][FONT=Times New Roman][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=#333333][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=#cc0000][FONT=Verdana][COLOR=#000000][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][COLOR=#000000][COLOR=black][FONT=Verdana][FONT=Verdana][COLOR=#000000][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][FONT=Verdana][COLOR=#000000][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][FONT='Times New Roman'][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Arial][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Arial][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=#000000][FONT='Times New Roman'][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][B][U]Yapılışı:[/U][/B][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/SIZE][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]Tavuğu, soğanları ve suyu bir tencereye koyup kayanatın.Üzerine gelen köpüğü kevgir ile alın ve ağır ateşte pişirin.Pişen tavuğu soğuk suya çıkarın ve soğuk su ile doldurulmuş bir kap içine koyun, sudan çıkartıp derisini ve kemiklerini ayırıp etlerini lime lime doğrayın. Tavuk suyunu süzün, içine domates koyup 5 dakika kadar kaynatın. Şehriyesini, tavuğunu ve tuzunu koyup 5 dakika kaynatıp lezzetini kontrol edin. Servis yaparken üzerine maydanoz koyabilirsiniz.Afiyet olsun…

    ANA YEMEK
    Buğu Kebabı

    [​IMG]Malzemeler:
    1 kg koyun eti (but tarafından)
    yarım su bardağı un
    3 çorba kaşığı margarin
    2 iri domates (veya 1 çorba kaşığı domates salçası)
    2 kahve kaşığı kekik
    1 defne yaprağı
    300 gr arpacık soğanı
    1 kahve fincanı su
    2 kahve kaşığı karabiber
    [FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][COLOR=#000000][COLOR=black][FONT=Verdana][FONT=Verdana][COLOR=#000000][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][FONT=Verdana][COLOR=#000000][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][FONT='Times New Roman'][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Arial][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Arial][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=#000000][FONT='Times New Roman'][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=black][SIZE=3][FONT=Times New Roman][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=#333333][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=#cc0000][FONT=Verdana][COLOR=#000000][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][FONT=Verdana][COLOR=#000000][COLOR=black][FONT=Verdana][FONT=Verdana][COLOR=#000000][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][FONT=Verdana][COLOR=#000000][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#000000][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][FONT='Times New Roman'][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Arial][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Arial][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][COLOR=#000000][FONT='Times New Roman'][COLOR=#CC0000][FONT=Verdana][B][U]Yapılışı:[/U][/B][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/SIZE][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/SIZE][/FONT][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/COLOR][/COLOR][/FONT][/FONT][/FONT]bardak unu , bir kahve fincanı suyla yoğrurarak hamur haline getirin. Sonra orta boy bir güvece kuşbaşı kesilmiş 1 kg koyun etini, zarları soyulmuş arpacık soğanını, margarini, kabukları soyulmuş ve çekirdekleri çıkarılıp küçük küçük doğranmış domatesi (veya 3 çorba kaşığı suda eritilmiş bir kaşık domates salçasını) koyun. Kekik, karabiber ve yeteri kadar tuz serptikten sonra iyice karıştırın. En üste defne yaprağını koyun, sonra güvecin kapağını kapatın, üzerine de bir ağırlık koyun.Önceden hazırladığınız hamurla, güveç ve kapağı arasındaki aralıkta, buğu çıkaracak hiçbir boşluk kalmayacak biçimde iyice sıvayın. Güveci 15-20 dakika hafif ateşte pişirdikten sonra ocağın altını açın, orta ateşte 2-2.5 saat pişirin. Kapağının kenarındaki hamurları kesip temizleyin ve güveci servis yapın. Afiyet olsun…
    PİLAVLeziz Pilav
    Malzemeler:[​IMG]
    4 adet havuç,
    1 çay bardağı nohut,
    1 adet tavuk göğsü,
    2 yemek kaşığı kuru üzüm,
    1 yemek kaşığı dolmalık fıstık,
    2 su bardağı pirinç,
    3,5 su bardağı tavuk suyu,
    4 yemek kaşığı tereyağ,
    1 çay kaşığı yenibahar,
    1 çay kaşığı karabiber,
    Tuz.
    Yapılışı:Nohutu akşamdan ıslatıp, süzün. Tavuk göğsü ile birlikte haşlayın. Etleri kemiklerinden ayırıp, küçük parçalara ayırın. Pirinci ayıklayıp, kaynar tuzlu suda en az yarım saat bekletin. Havuçları kazıyıp, kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Tencerede tereyağını kızdırın. Fıstıkları ekleyip kavurun. Havuçları ilave edin. Biraz kavurduktan sonra kuru üzüm, haşlanmış nohut ve tavuk etlerini ilave edin. Süzüp yıkadığınız pirinci tenceredeki harcın üzerine yayın. Tavuk suyunu ekleyip, hiç karıştırmadan tencerenin kapağını kapatıp pişirin. Pirinçler pişince 10 dakika dinlendirip servis tabağına ters çevirip, servis yapın.
    TATLI

    Kolay İncir Tatlısı


    Malzemeler:
    ½ Kg.Kuru Incir
    2 Su Bardagi Süt
    ½ Bardak Dövülmüs Ceviz
    Tarcin ve hindistan cevizi

    Yapılışı:Incirleri yikayip bir tencereye koyun. 2 Bardak su ilave edin ve 20 dakika haslayin. Incirlerin bas kisimlarini temizleyip, küp seklinde dograyin. Süt ekleyerek 10 dakika haslayin. Üzerine tarcin , hindistancevizi ve ceviz serperek servis yapin.Afiyet olsun ..(kaynak pratikyemekler.com)


     
pratik menü konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. bebeğinize menü

    bebeğinize menü

    Meyve Suyu: Elma ve şeftali gibi meyvelerin suları taze olarak 1-2 tatlı kaşığı miktarından başlanarak verilir ve yavaş yavaş arttırılır. Portakal ve mandalina suyunun daha ileri aylarda verilmesi uygun olur.Meyveler iyice yıkanır, kabukları soyulur ve cam rendede rendelenir. Temiz bir tel süzgeç veya tülbentle süzülerek suyu elde edilir. Meyve suyuna başlandıktan bir iki hafta sonra püre...
  2. Menü

    Menü

    Temiz, güzel bir restaurantda menü gören kişi yeni bir yerden kısmet alır
  3. şipşak menüler!!!

    şipşak menüler!!!

    şipşak yemekler misafir menüleri acil misafir menüsü menuleri kahvaltı sofrası Merhaba Arkadaşlar, Özellikle çalışan bayanlar için çatkapı misafir kabustur. Diyelim iştesiniz bir telefon "akşama yemeğe geliyoruz". aksi gibi evde de bir gram yemek yok. Bazılarına hayranım bir saatte mükemmel misafir sofrası hazırlıyorlar. Şöyle çarçabuk hazırlanacak menüleri paylaşalım burda. Buzlukta...
  4. Hülya Avşar Diyet Menüleri

    Hülya Avşar Diyet Menüleri

    Hülya avşar yine çok harika zayıflamış yaaaa ben ben ben bende istiyorum zayıflamayı.. Ühüüüü... Bu Avşar kızının diyet menüleri var mı bir yerlerde paylaşır mısınız. Bekli bunları uygulayıp zayıflarım. Hadi janlarım benim .
  5. Yeni yıl menüleri bizden

    Yeni yıl menüleri bizden

    yeni yıl menüsü yılbaşı menüsü 2012 yılbaşı menüsü evde 31 Aralık gecesi yeni yılı beklerken, gelen konuklarınıza ve ailenize lezzetli bir yılbaşı menüsü hazırlamak mı istiyor sunuz? O halde yeni yıl menüleri bizden diyoruz ve size çok lezzetli yılbaşı yemekleri tarifi sunuyoruz Melek'ler! MENÜ SEÇENEĞİ 1: -Havuç çorbası -Ispanaklı Krep -Yoğurtlu patates salatası -Kral Tacı -Safranlı...

Sayfayı Paylaş