gebe
  1. hatiss

    hatiss Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Kasım 2010
    Mesajlar:
    543
    Beğenilen Mesajlar:
    87
    Ödül Puanları:
    0

    Pratik Tarifler denenmiş mükemmel oluyor..

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında hatiss tarafından paylaşıldı.

    POĞAÇA TARİFİ 125 gr.margarin 1 çay bardağı sıvı yağ
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 adet yumurta
    1 su bardağı yoğurt
    1 çay kaşığı karbonat
    1 paket kabartma tozu
    2 su bardağı un

    İçi için
    beyaz peynır maydonuz
    üzerine yumurta sarısı ve süslemek için çörek otu veya susam..

    170 derecede 35-40 dk pişir

     
    RefRa bunu beğendi.
  2. hatiss

    hatiss Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Kasım 2010
    Mesajlar:
    543
    Beğenilen Mesajlar:
    87
    Ödül Puanları:
    0
    irmik tatlısı 3 yumurta
    1 su br.yoğurt
    1 su br.sıvı yağ
    2 su br.un
    1 su br.irmik
    1 su br.toz şeker
    kabartma tozu ve vanilya

    şerbeti için:
    5 su bardağı su
    4 su br.toz şeker
    1 paket vanilya
    yarın limon suyu
    AFİYET OLSUN..
     
  3. hatiss

    hatiss Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Kasım 2010
    Mesajlar:
    543
    Beğenilen Mesajlar:
    87
    Ödül Puanları:
    0
    VEZİR PARMAĞI TATLISI
    2 yumurta
    1 bardak şeker
    2kase un
    1 çay kaşığı tarçın
    1 paket vanılya
    1 paket kabartma tozu
    1paket margarin (eritilcek)

    Şerbeti için:
    3/5 su br.su
    3 su bardağı toz şeker
    1 paket vanilya hoş bir koku verir.

    not:yumurtalardan birinin sarısını ayırın tatlıyı oval bir biçimde kurabiye tarzında şekil verin tepsiyi sana yağ ile yağlayın ve tepsiye dizin şekil vermiş oldumuz bezelerin üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürün. ve fırında üzerleri pemleşınceye kadar pişirin..daha sonra şerbeti ılık tatlının üstüne sıcak olarak dökün.
     
  4. hatiss

    hatiss Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Kasım 2010
    Mesajlar:
    543
    Beğenilen Mesajlar:
    87
    Ödül Puanları:
    0
    Mercimek köftesi:

    2 su bardağı mercimek
    maydonoz
    1 su bardağı ince bulgur
    2 çorba kaşığı kadar salça
    1 tatlı kaşığı biber salçası
    pul biber
    1 adet kuru soğan varsa yeşil soğanda olabilir arzuya göre..
    yeteri kadar tuz..
    3 su bardağı su ..suyu fazla olursa lapa gibi oluyor oyüzden dikkat edin suyu fazla kaçtığında az daha bulgur ilave edebilirsiniz..

    HAZIRLANIŞI:

    Mercimeği bir tencere koyup haşlanıp suyunu çekene kadar pişirin daha sonra suyunu çekmeye yakın bulgurunu ilave edin ve ocaktan indırın bulgurun şismesını ve suyunu iyice çekmesını bekleyın..daha sonra karışımı bir tepsiye dökün az soğusun maydonozları ince ince dograyın karısıma ekleyın.bir tavada soğan ve salcayı yağda güzelce kavur.ben sıvı yağ yerine sana yağ ile kavuruyorum daha güzel oluyor size kalmış...onuda karısıma ilave edin ve sırasıyla pul biber ve atmak istedınız baharat karısımlarından kullanabilirsiniz(karabiber.toz kırmızı biber vs.)tuzunuda ilave edin ve güzelce elinizle yoğurun..sonrada köfte şeklını vererek marulla servis edebilirsiniz..limonuda unutmayın:)Afiyet olsun
     
  5. hatiss

    hatiss Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Kasım 2010
    Mesajlar:
    543
    Beğenilen Mesajlar:
    87
    Ödül Puanları:
    0
    PİZZA TARİFİ (kIZLAR mükemmel oluyor ben sürekli yapıyorum hazır pizza gibi) 3 su bardağı un
    1 yemek kaşığı tuz
    1 yemek kaşığı şeker
    1yemek kaşığı sıvı yağ
    1 su bardağı ılık su
    2 yemek kaşığı toz maya
    1 çay bardağı süt

    not:Un hamuru yoğururken şayet az gelirse az daha ilave edebilirisniz elinize yapşmıcak bir hamur elde edin.

    ÜZERİ İÇİN:
    2 yemek kaşığı salça az sulandırılcak
    1 domates rendesi ve kAşar rendesi kaşarı bol olursa güzel olur.
    arzuya göre üzerine mantar ,mısır tanesi sucuk sosıs siz nasıl süslemek istersenız pizzanızı olabilir.(ben sucuk kaşar mantar ve mısır tanesi olarak süslüyorum)

    Hazırlanışı..(hamur için)
    3 su br unu bir yoğurma kabına koyun 1 su bardağı ılık suyun içinde 2 yemek kaşığı toz mayayı ve 1 yemek kaşığı şekeri iyice eritin ve yoğurma kabına dökün..sırasıyla sıvı yağ ,süt ve tuzunuda ilave edın ve güzelce yoğrun elinize yapışmayan bir hamur elde edin ve yarım saat hamurun üzerini örtün ve mayalansın..
    daha sonra mayalanan hamuru büyük yuvarlak bir tepsiyi yağlayıp elinizle hamuru bastıra bastıra tepsinin şeklınce yayın..bildimiz pizza şeklını tepsiye göre verin.sonrada sulandırılmıs salcayı hamurun üzerine fırca yardımıyla sürün sonrada rendelenmıs dometesi de üzerine güselce dağıtın ve az bi kasar rendesini de ekleyın sonra sırayla sucuk mantar ne varsa üzerine dizin en son üstüne yine kalan kaşar rendesınıde atıp önceden ısıtılmıs fırında 25-30 dk pişirin ve sıcak olarak servis yapın.
     
  6. hatiss

    hatiss Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Kasım 2010
    Mesajlar:
    543
    Beğenilen Mesajlar:
    87
    Ödül Puanları:
    0
    KIZLAR eğer sizinde bildiniz denenmiş güzel tarifler varsa bekliyorum..burada paylasalım
     
  7. hatiss

    hatiss Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Kasım 2010
    Mesajlar:
    543
    Beğenilen Mesajlar:
    87
    Ödül Puanları:
    0
    PORTAKALLI KURABİYE 1 adet yumurta
    1 su bardağı toz şeker
    150 gr.margarin
    1 paket vanilya
    2 portakal kabugu rendesi veya limon kabuguda olabilir mevsıme göre
    1 su bardapı nişasta
    2 su bardağı elenmiş un aldıgı kadar olcak
    1 adet kabartma tozu

    180 derece fırında 15-20 dk pişir..AFİYET OLSUN
     
  8. RefRa

    RefRa Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    27 Eylül 2010
    Mesajlar:
    2.475
    Beğenilen Mesajlar:
    378
    Ödül Puanları:
    83
    Şehir:
    Bilinmezler Diyarı
    Ne güzel olmuş bu konu böyle :)

    Tşkler paylaşımların için :) Ellerine sağlık :)
     
    hatiss bunu beğendi.
  9. hatiss

    hatiss Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Kasım 2010
    Mesajlar:
    543
    Beğenilen Mesajlar:
    87
    Ödül Puanları:
    0
    refra hoşgeldin arkadsım eğer senınde varsa böle tariflerin paylaşım bekliyorum tamam..
     
  10. hatiss

    hatiss Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Kasım 2010
    Mesajlar:
    543
    Beğenilen Mesajlar:
    87
    Ödül Puanları:
    0
    KANDİL SİMİTİ
    üzeri için susam
    2 çay kaşığı tuz
    10 çay kaşığı pudra şekeri
    1 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı sıvı yağ
    250 gr.sana yağ
    1 tatlı kasığı mahlep
    aldığı kadar un..

    not:yumurtanın sarısını içine akını dışına ayırın simidi akına batırıp susama batır ve tepsiyi yağlayıp simitleri dizin..
     
  11. hatiss

    hatiss Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Kasım 2010
    Mesajlar:
    543
    Beğenilen Mesajlar:
    87
    Ödül Puanları:
    0
    AÇMA TARİFİ
    1 su br.süt
    1 yemek kaşığı şeker
    1 yemek kaşığı tuz
    alabildiğince un
    2 yumurta
    1 paket yaşmaya
    1 yemek kaşığı mahlep
    not: yumurtanın birini hamur karısımına diğerınınde sarısını üzeri için ayırıp akını karışıma ilave edelim ve yoguralım...AFİYET OLSUN.
     
  12. hatiss

    hatiss Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Kasım 2010
    Mesajlar:
    543
    Beğenilen Mesajlar:
    87
    Ödül Puanları:
    0
    ELMALI KURABİYE
    1su bardağı şeker
    1 su bardağı yoğurt,
    1 paket sana yağ
    1 bardak sıvı yağ
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    göz kararı un (kıvamını alıncaya kadar)

    İç malzemesi için:
    2 adet rendelenmiş elma
    1 tatlı kasığı tarçın
    yarım su bardağı şeker
    yarım çay bardağı su
    bu malzemeleri bir kaba alalım elmaları ocakta az eriyene kadar pişirilem.daha sonra kurabiyelerızın içine koyalım ve şeklını verip tepsiye dizelim.
     
  13. hatiss

    hatiss Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Kasım 2010
    Mesajlar:
    543
    Beğenilen Mesajlar:
    87
    Ödül Puanları:
    0
    1 paket margarin
    2 adet yumurta
    1 paket kabartma tozu
    1 su bardağı şeker dilerseniz 3/4 su bardağı şekerde koyabilirsiniz.
    400 gr. mısır nişastası (2 paket)
    Yeteri kadar un
    2 yemek kaşığı kakao

    Yapılışı

    Oda sıcaklığında olan yumuşamış margarin, yumurta, şeker iyice karıştırılır, içine kabartma tozu, un ve nişasta ilave edilerek hamur elde edilir. Hamur ceviz büyüklüğünde veya daha küçük yuvarlanabilir. Yuvarlandıktan sonra ağzı kakaoya bastırılmış şişe ile hamur üstüne bastırılarak mantar şekli verilerek tepsiye dizilir. Normal sıcaklıktaki fırına(170 derece) atılıp beyaz kalacak şekilde pişirilir.Püf noktası: Yağ yumurta ve şekeri mikser ile krema gibi olana kadar karıştırmalısınız. Böylelikle kurabiyenin yüzeyi pürüzsüz olur ve kurabiyeniz ağızda dağılır. Nefis bir tarif.​
     
  14. hatiss

    hatiss Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Kasım 2010
    Mesajlar:
    543
    Beğenilen Mesajlar:
    87
    Ödül Puanları:
    0
    Yukarıdaki tarifin adını yazmayı unutmuşum (mantar kurabiye tarifi)
     
  15. hatiss

    hatiss Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    2 Kasım 2010
    Mesajlar:
    543
    Beğenilen Mesajlar:
    87
    Ödül Puanları:
    0
    mantar kurabiye
     
Pratik Tarifler denenmiş mükemmel oluyor.. konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Melzö bak oluyormuş deneme deneme

    Melzö bak oluyormuş deneme deneme

    denemedenemedenemedeme oldu işte :D:D
  2. Pratik kek tarifi

    Pratik kek tarifi

    kek tarifleri Nefis bir kek tarifi melişlerim buyurun:) Malzemeler 3 yumurta yarım su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı pudra şekeri 1 paket kabartma tozu yeterince un Hazırlanışı Yumurta ve pudra şekerini derin kaba alın.Köpürene dek mikserle çırpın sıvı yağ ve kabartma tozunu ilave edin.Boza kıvamına gelene kadar un ekleyip kaşıkla karıştırın.Kare fırın tepsisini yağlayıp karışımı...
  3. Islak Kek Tarifi Denenmiştir...

    Islak Kek Tarifi Denenmiştir...

    ıslak kek tarifi tepside ıslak kek tarifi denenmiş denenmiş tarifleri ıslakkektari Malzemeler: 1 Su Bardağı Şeker 1 Su Bardağı Sıvıyağ 3 Yumurta 1 Pk Kakao 1 Pk Kabartma Tozu Vanilya 2 Su Bardağı Süt (Yoğurtta olabilir ama ben denedim güzel olmadı) Alabildiğince Un Yapılışı: Yumurtalar ve şeker 3 dk çırpılır. Sonra sıvıyağ süt kakao vanilya karıştırılır ve mikserle...
  4. Pratik Ramazan Helvası Tarifi

    Pratik Ramazan Helvası Tarifi

    Resimli Ramazan Helvası Tarifi Ramazan Helvası Tarifi Pratik Tatlısever meleklerimiz ve sayın misafirlerimize bu konumuzda tarifini vereceğimiz tatlı Ramazan Helvası :) Ramazan helvası aslında un helvasına benziyor ancak içine pekmez ve tahin de katılıyor. Lafı fazla uzatmayalım diyoruz ve bu leziz helvanın tarifine geçiyoruz :) Malzemeler: 3 su bardağı un 4 çorba kaşığı toz antep...
  5. Resimli Pratik Pasta Tarifleri

    Resimli Pratik Pasta Tarifleri

    Resimli Pasta Tarifleri Pasta Tarifleri Resimli En Güzel Pasta Tarifleri Resimli Evinizde misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz birbirinden leziz ve şık sunumlu pratik pasta tariflerinden bazılarını sizlerle paylaşıyoruz melekler :) Köstebek Pasta Malzemeler: * 3 yumurta, * 1 su bardağı şeker, * 75 gr. margarin, * 1 paket kabartma tozu, *1 paket...

Sayfayı Paylaş