pratik tarıfler

melegim

Yeni Üye
Üye
pratik tarıfler
tarıfler pratık tarıfler
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Ispanaklı yumurta ( 2 kişilik )[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
ispanak.jpg
Malzemeler
:
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
nokta.gif
1/2 kilo temizlenmiş ve doğranmış ıspanak
nokta.gif
1 ince kıyılmış orta boy soğan
nokta.gif
4 yumurta
nokta.gif
1/2 çorba kaşığı tereyağ veya margarin
nokta.gif
1 çay kaşığı tuz
nokta.gif
1 çay kaşığı karabiber
nokta.gif
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
[/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Hazırlanışı: [/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Yıkanmış ıspanakları, soğanla birlikte 1.5 su bardağı kaynayan suyun içine atın. Suyunu çekince tuz, karabiber, kırmızı biber ve tereyağını koyup karıştırın. 3-4 dakika kısık ateşte bekletin.
Üzerine yumurtaları kırın ve hafif ateşte pişirin.
[/FONT]
 
Ce: pratik tarıfler

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Sosisli lavaş ( 6 kişilik )[/FONT]
sosislilavash.jpg

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler : [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
nokta.gif
6 adet sosis
nokta.gif
1 adet domates
nokta.gif
1 paket lavaş ekmeği
nokta.gif
1/2 su bardağı kaşar peyniri
[/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Hazırlanışı: [/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Sosisleri bütün olarak tencereye koyun. Küp küp doğradığınız domatesi sosislere ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Lavaşların içine sosisleri koyup lavaşları rulo biçiminde sarın.

Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirin.
[/FONT]
 
Ce: pratik tarıfler

DOMATES ÇORBASI
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler : [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
Domates_chorbasi2.jpg

nokta.gif
5 adet domates
nokta.gif
1 kaşık domates salçası
nokta.gif
2 kaşık un
nokta.gif
1 kaşık yağ
nokta.gif
8 bardak et veya tavuk suyu

[/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
Domateslerin kabuklarını çıkartarak rendeleyin. Bir tencerede yağı eritin, unu katarak yağda sarartın. Üzerine domates salçasını ve domatesleri katarak iyice öldürün. Yavaş yavaş et suyunu ilave edin, tuzunu da ekleyerek 10 dakika kaynatın. Servis yaparken üzerini kaşar rendesi veya maydanoz ile süsleyin.
[/FONT]
 
Ce: pratik tarıfler

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] YAYLA ÇORBASI ( 6 kişilik )[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
Malzemeler
:
[/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=-1]
yayla_corbasi.jpg
[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
nokta.gif
[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] 6 bardak et veya tavuk suyu
nokta.gif
l/3 bardak un
nokta.gif
l/4 bardak pirinç
nokta.gif
2 bardak yoğurt
nokta.gif
3 adet yumurta
nokta.gif
2 çorba kaşığı margarin
nokta.gif
2 çorba kaşığı kuru nane
nokta.gif
Tuz
[/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=-1]
beyaz.gif
[/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı :[/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]6 bardak et veya tavuk suyunun içine pirinci katıp bir tencerede pirinçler yumuşayana kadar kaynatın. [/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Ayrı bir kapta yoğurdu, yumurta sarılarını ve unu iyice karıştırıp birbirine yedirin. Bu karışıma 1 bardak kaynamakta olan et suyu ve yeterince tuz ilave edip tekrar karıştırın. 10 dakika daha kaynatın. Daha sonra çorba kasesine alın.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Bir kapta margarinle naneyi 2 dakika kavurun ve bu yağı çorbanın üzerine koyarak servis yapın. [/FONT]
 
Ce: pratik tarıfler

[FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=-1] Zeytinyağlılar Fırında Zeytinyağlı Pırasa Zeytinyağlı Bakla Zeytinyağlı Barbunya Zey. Taze Bakla Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Kereviz Zeytinyağlı Lahana Dolması [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR ( 6 Kişilik ) [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Malzemeler : [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
nokta.gif
6 büyük enginar
[/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=-1]
enginar_zeytinyagli.jpg
[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
nokta.gif
18 adet arpacık soğanı
nokta.gif
3 adet büyük patates
nokta.gif
1 orta boy kereviz kökü
nokta.gif
3 adet küçük havuç
nokta.gif
1 1/4 bardak zeytinyağı
nokta.gif
1/2 limon suyu
nokta.gif
1/2 çorba kaşığı toz şeker
nokta.gif
Tuz

Enginarların Ayıklandığı Su :
nokta.gif
2 çorba kaşığı un
nokta.gif
1 adet limonun suyu
[/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı :[/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
Bir büyükçe tencereye 10 bardak su, un ve limonun suyunu koyup iyice karıştırın. Sonra bu unlu ve limonlu suya, soyulmuş arpacık soğanlarını, soyulmuş ve dörde bölünmüş sarı patatesleri, siyah kabuğu derince kesilmiş ve yine dörde bölünmüş kerevizi, kazınmış ve ikiye bölünmüş havuçları koyun. Enginarların yapraklarını teker teker kopartıp alt orta kısmından keserek içinin tüylü kısmını alın ve enginarlar kart ise üst ve yanlarından elma soyar gibi soyun ve hemen un ve limon karışımı bulunan suya atın.
[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Enginarları sudan çıkararak, orta büyüklükte bir tencereye yan yana döşeyip etraflarına da diğer sebzeleri yerleştirin. Sonra bunlara, zeytinyağı, toz şeker, 1/2 limonun suyu, tuz ile 5 bardak da enginarların içine atıldığı un ve limonlu sudan koyup tencerenin kapağını sıkıca kapatın ve enginarlar suyunu çekip yumuşak bir hal alıncaya kadar önce kuvvetlice sonra da orta ateşte olmak üzere yaklaşık bir birbuçuk saat pişirin ve ateşten alarak iyice soğuduktan sonra tabağa alıp servis yapın[/FONT]
 
Ce: pratik tarıfler

MEZGİT TAVASI ( 4 kişilik )
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Malzemeler : [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
nokta.gif
1 kg. mezgit
[/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=-1]
mezgit_tavasi.jpg
[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
nokta.gif
1/3 bardak un
nokta.gif
1 adet limon
nokta.gif
1 bardak sıvı yağı
nokta.gif
[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Tuz[/FONT]
beyaz.gif


[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı :
Yıkanıp temizlenen ve orta kılçıkları çıkarılan 1 kg. mezgiti tuzlayarak 1 saat kadar bir kenara bırakın.

Sonra bu balıkları bir kapta unlayarak iyice kızdırılmış sıvı yağı olan tavaya atın ve balıkları her iki tarfı pembeleşinceye kadar 5 dakika kızartın.
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Tabağa alarak 1 adet limon ile servis yapın.[/FONT]
 
Ce: pratik tarıfler

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]MİDYE TAVA ( 5 kişilik )[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler : [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=-1]
midye_tava.jpg
[/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
nokta.gif
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] 36 adet iç midye[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
nokta.gif
1 bardak un
nokta.gif
1 bardak kızartma yağı
nokta.gif
1 adet limon
nokta.gif
2 adet yumurta
nokta.gif
2 çorba kaşığı margarin
nokta.gif
1 küçük bira
nokta.gif
Tuz
[/FONT] [FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=-1]
beyaz.gif

[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı :[/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
Yumurtaları bir delikli süzgeçe kırıp aklarını altındaki kaba akıtın. Süzgeçte kalan sarılarını ayrı bir kaba alın.
[/FONT]

[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Bir tencereye unu koyup ortasına çukur açın ve 1 bardak bira, margarin ve 2 adet yumurta sarısı koyarak karıştırın.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Sonra kenara ayırdığınız yumurta aklarına bir tutam tuz serpin ve telle köpürene kadar döğün ve bunları biralı hamura ilave edip iyice karıştırın.[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Diğer taraftan bir tavada 1 bardak sıvı yağı iyice kızdırın ve midyeleri teker teker önce bir tabak içindeki una hafifçe bulayıp, sonra biralı hamura batırarak kızgın yağın içine atın.
[/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Midyeler kabarıp her iki tarafları da kızarınca delikli bir kepçe ile yağını iyice süzerek servis tabağına alın ve üzeri sıcakken tuzlayıp tarator sosu ile servis yapın[/FONT]
 
Geri
Üst