pratik tarıfler

Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında melegim tarafından paylaşıldı.

  1. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.172
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    tarıfler pratık tarıfler
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Ispanaklı yumurta ( 2 kişilik )[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][​IMG]Malzemeler : [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 1/2 kilo temizlenmiş ve doğranmış ıspanak
    [​IMG] 1 ince kıyılmış orta boy soğan
    [​IMG] 4 yumurta
    [​IMG] 1/2 çorba kaşığı tereyağ veya margarin
    [​IMG] 1 çay kaşığı tuz
    [​IMG] 1 çay kaşığı karabiber
    [​IMG] 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
    [/FONT]
    [FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Hazırlanışı: [/FONT]

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Yıkanmış ıspanakları, soğanla birlikte 1.5 su bardağı kaynayan suyun içine atın. Suyunu çekince tuz, karabiber, kırmızı biber ve tereyağını koyup karıştırın. 3-4 dakika kısık ateşte bekletin.
    Üzerine yumurtaları kırın ve hafif ateşte pişirin.
    [/FONT]
     
  2. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.172
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: pratik tarıfler

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Sosisli lavaş ( 6 kişilik )[/FONT]
    [​IMG]
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler : [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 6 adet sosis
    [​IMG] 1 adet domates
    [​IMG] 1 paket lavaş ekmeği
    [​IMG] 1/2 su bardağı kaşar peyniri
    [/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Hazırlanışı: [/FONT]

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Sosisleri bütün olarak tencereye koyun. Küp küp doğradığınız domatesi sosislere ekleyip suyunu çekinceye kadar pişirin. Lavaşların içine sosisleri koyup lavaşları rulo biçiminde sarın.

    Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirin.
    [/FONT]
     
  3. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.172
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: pratik tarıfler

    DOMATES ÇORBASI
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler : [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][​IMG]
    [​IMG] 5 adet domates
    [​IMG] 1 kaşık domates salçası
    [​IMG] 2 kaşık un
    [​IMG] 1 kaşık yağ
    [​IMG] 8 bardak et veya tavuk suyu

    [/FONT]
    [FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT]
    [FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı[/FONT][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] : [/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Domateslerin kabuklarını çıkartarak rendeleyin. Bir tencerede yağı eritin, unu katarak yağda sarartın. Üzerine domates salçasını ve domatesleri katarak iyice öldürün. Yavaş yavaş et suyunu ilave edin, tuzunu da ekleyerek 10 dakika kaynatın. Servis yaparken üzerini kaşar rendesi veya maydanoz ile süsleyin.
    [/FONT]
     
  4. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.172
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: pratik tarıfler
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] YAYLA ÇORBASI ( 6 kişilik )[/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Malzemeler
    :
    [/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=-1][​IMG][/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG]
    [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] 6 bardak et veya tavuk suyu
    [​IMG]
    l/3 bardak un
    [​IMG] l/4 bardak pirinç
    [​IMG] 2 bardak yoğurt
    [​IMG] 3 adet yumurta
    [​IMG] 2 çorba kaşığı margarin
    [​IMG] 2 çorba kaşığı kuru nane
    [​IMG] Tuz
    [/FONT]
    [FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=-1][​IMG][/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT]
    [FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı :[/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]6 bardak et veya tavuk suyunun içine pirinci katıp bir tencerede pirinçler yumuşayana kadar kaynatın. [/FONT]
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Ayrı bir kapta yoğurdu, yumurta sarılarını ve unu iyice karıştırıp birbirine yedirin. Bu karışıma 1 bardak kaynamakta olan et suyu ve yeterince tuz ilave edip tekrar karıştırın. 10 dakika daha kaynatın. Daha sonra çorba kasesine alın.[/FONT]
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Bir kapta margarinle naneyi 2 dakika kavurun ve bu yağı çorbanın üzerine koyarak servis yapın. [/FONT]
     
  5. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.172
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: pratik tarıfler

    [FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=-1] Zeytinyağlılar Fırında Zeytinyağlı Pırasa Zeytinyağlı Bakla Zeytinyağlı Barbunya Zey. Taze Bakla Zeytinyağlı Enginar Zeytinyağlı Kereviz Zeytinyağlı Lahana Dolması [/SIZE][/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT]ZEYTİNYAĞLI ENGİNAR ( 6 Kişilik ) [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Malzemeler : [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 6 büyük enginar
    [/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=-1][​IMG][/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 18 adet arpacık soğanı
    [​IMG] 3 adet büyük patates
    [​IMG] 1 orta boy kereviz kökü
    [​IMG] 3 adet küçük havuç
    [​IMG] 1 1/4 bardak zeytinyağı
    [​IMG] 1/2 limon suyu
    [​IMG] 1/2 çorba kaşığı toz şeker
    [​IMG] Tuz

    Enginarların Ayıklandığı Su :
    [​IMG] 2 çorba kaşığı un
    [​IMG] 1 adet limonun suyu
    [/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı :[/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Bir büyükçe tencereye 10 bardak su, un ve limonun suyunu koyup iyice karıştırın. Sonra bu unlu ve limonlu suya, soyulmuş arpacık soğanlarını, soyulmuş ve dörde bölünmüş sarı patatesleri, siyah kabuğu derince kesilmiş ve yine dörde bölünmüş kerevizi, kazınmış ve ikiye bölünmüş havuçları koyun. Enginarların yapraklarını teker teker kopartıp alt orta kısmından keserek içinin tüylü kısmını alın ve enginarlar kart ise üst ve yanlarından elma soyar gibi soyun ve hemen un ve limon karışımı bulunan suya atın.
    [/FONT]

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Enginarları sudan çıkararak, orta büyüklükte bir tencereye yan yana döşeyip etraflarına da diğer sebzeleri yerleştirin. Sonra bunlara, zeytinyağı, toz şeker, 1/2 limonun suyu, tuz ile 5 bardak da enginarların içine atıldığı un ve limonlu sudan koyup tencerenin kapağını sıkıca kapatın ve enginarlar suyunu çekip yumuşak bir hal alıncaya kadar önce kuvvetlice sonra da orta ateşte olmak üzere yaklaşık bir birbuçuk saat pişirin ve ateşten alarak iyice soğuduktan sonra tabağa alıp servis yapın[/FONT]
     
  6. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.172
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: pratik tarıfler

    MEZGİT TAVASI ( 4 kişilik )
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Malzemeler : [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 1 kg. mezgit
    [/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=-1][​IMG][/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 1/3 bardak un
    [​IMG] 1 adet limon
    [​IMG] 1 bardak sıvı yağı
    [​IMG]
    [/FONT] [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Tuz[/FONT][​IMG]

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı :
    Yıkanıp temizlenen ve orta kılçıkları çıkarılan 1 kg. mezgiti tuzlayarak 1 saat kadar bir kenara bırakın.

    Sonra bu balıkları bir kapta unlayarak iyice kızdırılmış sıvı yağı olan tavaya atın ve balıkları her iki tarfı pembeleşinceye kadar 5 dakika kızartın.
    [/FONT]
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Tabağa alarak 1 adet limon ile servis yapın.[/FONT]
     
  7. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.172
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Ce: pratik tarıfler
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]MİDYE TAVA ( 5 kişilik )[/FONT]
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Malzemeler : [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=-1][​IMG][/SIZE][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][​IMG] [/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] 36 adet iç midye[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    [​IMG] 1 bardak un
    [​IMG] 1 bardak kızartma yağı
    [​IMG] 1 adet limon
    [​IMG] 2 adet yumurta
    [​IMG] 2 çorba kaşığı margarin
    [​IMG] 1 küçük bira
    [​IMG] Tuz
    [/FONT] [FONT=Times New Roman, Times, serif][SIZE=-1][​IMG]
    [/SIZE][/FONT]
    [FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][/FONT]
    [FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif] Hazırlanışı :[/FONT][/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
    Yumurtaları bir delikli süzgeçe kırıp aklarını altındaki kaba akıtın. Süzgeçte kalan sarılarını ayrı bir kaba alın.
    [/FONT]

    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Bir tencereye unu koyup ortasına çukur açın ve 1 bardak bira, margarin ve 2 adet yumurta sarısı koyarak karıştırın.[/FONT]
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Sonra kenara ayırdığınız yumurta aklarına bir tutam tuz serpin ve telle köpürene kadar döğün ve bunları biralı hamura ilave edip iyice karıştırın.[/FONT]
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Diğer taraftan bir tavada 1 bardak sıvı yağı iyice kızdırın ve midyeleri teker teker önce bir tabak içindeki una hafifçe bulayıp, sonra biralı hamura batırarak kızgın yağın içine atın.
    [/FONT]
    [FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Midyeler kabarıp her iki tarafları da kızarınca delikli bir kepçe ile yağını iyice süzerek servis tabağına alın ve üzeri sıcakken tuzlayıp tarator sosu ile servis yapın[/FONT]
     
pratik tarıfler konusuna benzer içeriklerimiz
  1. Pratik Bayanlara...

    Pratik Bayanlara... Pudra Şekeri Yapın Pastanız için pudra şekeri gerekiyorsa, bunu çok basit bir yöntemle elde edebilirsiniz. Bunun için temiz iki kağıt arasına toz şkekeri koyun. Isıttığınız ütüyü bu kağıdın üzerinde şekerlen un haline gelene kadar gezdirin. Pudra şekeriniz hazır. Buzdolabındaki Kötü Kokular Buzdolabındaki yiyecekler zamanla hoş olmayan kokular yaratabilirler. Bunu...
  2. Pratik Ölçüler

    ÜRÜN SU BARDAĞIYEMEK KAŞIĞIKAHVE FİNCANIArpa şehriyesi250 gr.15 gr.Bulgur200 gr.12 gr.60 gr. Fındık, Badem vb.100 gr.6 gr. 25 gr.Galeta Unu110 gr.İrmik170 gr.10 gr.55 gr.Kaşar peyniri (rende)65 gr.4 gr.25 gr.Karabiber7.5 gr.Kakao125 gr.8-9 gr.25 gr.Kuru fasulye200 gr.60 gr. Margarin180 gr.15 gr.50 gr.Makarna, şehriye250 gr.15 gr.Mısır unu150 gr.Mercimek200 gr.12 gr.60 gr. Nohut200 gr.12...
  3. pratik menü

    çay saati menüleri beş çayı menüsü 5 çayı menüsü çay saati 5 menüleri SALATA Karışık Sebze Salata Malzemeler: 2 adet kabak 2 adet havuç 1 demet maydanoz 2 adet kirmizi dolmalik biber 100 gr haslanmis tane misir Sos için: 4 çorba kasigi zeytinyagi 1 adet limon 3 sap dereotu 1 çay kasigi hardal Tuz, karabiber Yapılışı:Havuc ve kabaklarin ustlerini kazidiktan sonra ince serit...
  4. Pratik şemsiye

    pratik şemsiye PRATİK ŞEMSİYE Tutmanıza gerek kalmayan en pratik şemsiye Yağmur altında bir elinizde şemsiye, diğer elinizde cep telefonu varken çantanızı da taşıyabilir misiniz? Pratik Şemsiye ile elleriniz artık tamamen serbest... 14,9 TL Yağmur yağarken bir elinizle sürekli şemsiye taşıyor olmak çoğu zaman büyük bir derttir. 8 telli şık şemsiyeniz, ayarlanabilir mekanizması ile...
  5. Pratik Sütlaç

    pratik sütlaç yapımı mazlemeleri yapılışı tarifi hakkında genel bilgiler burda melekler sevgili melekler yoğuuunn istekk üzerine size hemen yapabileceğiniz bir sütlaç tarifi yazıyorum:D:D bunu kendim evde yapıyorum çok güzel ve pratik oluyorr:D:D bazıları fırında sütlaç sever ama bu fırında değil kazanda hahahaha Malzemeler 1 paket süt 1 çay bardağı pirinç arzuya göre şeker 1 paket...

Sayfayı Paylaş