Prematüre Bebeklerde Hastane Çıkışı Bakım

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Prematüre Bebeklerde Hastane Çıkışı Bakım
Bu konu evde prematüre bebek bakımı hakkında bilgilere yer vermektedir.

Ben de prematüre ikiz annesi olarak bu konu beni ve erken doğum yapan tüm prematüre annelerini yakından ilgilendirdiği için prematüre bebeklerde hastane çıkışı evde bakım hakkında çok önemli bilgileri sizler için paylaşıyorum.

33+2 günlük yaptığım ikiz doğumum da kızımı hemen kucağıma verseler de maalesef oğlum 25 gün kuvez de kalmıştı. Erken doğan bebeklerin bakımı diğer bebeklere göre çok daha özenli ve hassas bir bakım istiyor. Tecrübeli bir prematüre annesi olarak sizlere ilk tavsiyem asla umutsuzluğa kapılmayın ve bebeğinize her daim sevgiyle sarılın. Çünkü prematüre bebekleri büyüten en önemli öğe anne baba sevgisidir.

Eğer sizde bir prematüre annesi iseniz ve hastane çıkışı evde bebeğinizi nasıl bakmanız konusunda bilgi sahibi olmak istiyorsanız sizler için uzmanların tavsiye etmiş olduğu evde prematüre bebek bakımı hakkında işinize yarayacak bilgileri sunuyorum. Şunu da unutmayın ki o minicik bedenler çok çabuk büyüyüp gelişiyor bir bakmışsınız ki akranlarını yakalamışlar bile:)
premature_bebek-3cc.jpg

Prematüre doğan bebekler diğer bebeklere nazaran daha savunmasız ve mikrop kapmaya elverişli olurlar. Modaklik Anne Çocuk kategorisi prematüre bebeklere hastaneden sonra nasıl bakmanız gerektğini anlatıyor.

Prematüre bebekler enfeksiyonlara ve hastalıklara daha savunmasız olurlar. Bebeğiniz dünyaya geldiğinden itibaren hastanede doğru şartlar altında bakılır. Peki ya hastaneden sonra? Hastaneden çıktığınız zaman prematüre bebeğinizde hijyene çok dikkat etmelisiniz. Bebeğinizin herhangi bir yerden mikrop almaması gerekir. Bunun için el temizliğine ayrıca dikkat etmelisiniz.

Bebeğinizi çok kalabalık ortamlara sokmamanız gerekir. Bu arada bebeğinizi korurken aşırıya da kaçmamaya özen gösterin. Sürekli evde kapalı tutmanızı da doktorların önermediğini unutmayın. Özellikle ılık havalarda temiz havaya çıkarabilirsiniz.

Prematüre bebeklerde solunum merkezi 40–45 haftaya kadar henüz gelişimini tamamlayamadığı için apne dediğimiz solunum durmaları olabilir. Eğer sizde riskli bebek sahibiyseniz, evinizde apne yatağı kullanmalısınız.

Bebekler ortalama 6–7 aylıktan itibaren kendi savunma faktörlerini oluşturmaya başlarlar. Enfeksiyonlar açısından ilk 6–7 ay hatta ilk 1 yıl fazlasıyla dikkat etmeniz gerekmektedir.

Prematüre bebeklerin taburcu olduktan sonra erken ve doğru beslenme desteği alması, uzun dönem normal büyüme ve gelişmelerinde belirleyici olur. En ideal besin anne sütüdür. Anne sütünüz yeterli miktarda ise bebeğinizi sütünüz ile beslemeye devam edin. Ancak prematüre bebeklerin besin gereksinimleri daha fazla olduğundan bebeğinizin tartı alım izlemine göre gerekli durumlarda, sütünüzü güçlendiriciler ile destekleyebilirsiniz.
 
Geri
Üst