gebe
  1. çılgınım

    çılgınım Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    29 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    46
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir canım şehrim

    profiterol

    Konu, 'Tatlılar' kısmında çılgınım tarafından paylaşıldı.

    HAMURU İÇİN 1 su bardağı su 125 gr margarin
    1 su bardağı un
    4 adet yumurta

    İÇ KREMASI İÇİN
    4 yemek kaşığı un
    4 yemek kaşığı şeker
    3 su bardağı süt
    1 paket vanilya

    ÜSTÜNÜN ÇİKOLATALI SOSU İÇİN
    125 gr margarin
    3,5 yemek kaşığı şeker
    3 yemek kaşığı kakao
    2 yumurta

    HAMURU
    1 su bardağı suyu bir tencereye koyun içerisine 125 gr yağı ilave edip normal ateşte karıştırarak eritin.yağ eridikten sonra 1 su bardağı unu ekleyin ve devamlı olarak kısık ateşte 5-6 dk durmadan karıştırın (devamlı karıştırmak çok önemli) daha sonra oluşan hamuru ateşten alın ve soğumaya bırakın, soğuyunca yumurtaları teker teker içine kırıp bir kaşıkla çırparak yedirin (her yumurtayı kırın çırpın ve daha sonra diğer yumurtayı ekleyin) hamurumuz hazır, yağladığımız fırın tepsisine elde ettiimiz hamurudan bir kaşık yrdımıyla ceviz büyüklüğünde hamurlar alıp yerleştirelim (bu işlemi yaparken bir su bardağına su koyup kaşığa her hamur alışından önce kaşığı ıslatırsak dha rahat edersiniz, hamur kaşığa yapışmaz) 5 dk önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında önce 15 dk sonra 120derecelik ısıda 10-12 dk pişirin ve asla pişme esnasında fırınınızı açmayın...

    İÇ KREMASI
    Unu, şekeri,sütü normal ateşte pişirin piştikten sonra 1 paket vanilya ekleyin soğumaya bırakın

    ÜST ÇİKOLATA SOSU

    125 gr mrgarini eritin biraz soğusun bekleyin daha sonra şekeri,kakaoyu ve yumurtaları koyun hepsini mikserle iyice çırpın.

    -Hamurun doldurulma işi-
    hamurlar soğuyunca ortalarından bıçakla (bir uçları sağlam kalacak şekilde ) kes içinin kremasını bir çay kaşığı yardımı ile doldur servis tabağına al üzerinede çikolatalı sosu dök

     
profiterol konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Profİterol

    Profİterol

    Malzemeler §** Yarım Paket Margarin §** 1 su bardağı su §** 1 çimke tuz §** 1 kesme şeker §** 4 yumurta §** 1 su bardağı un Sosu İçin §** 100 gr. margarin §** 2,5 kahve fincanı un §** 3 kahve fincanı §** 1 kg. süt §** 1 yemek kaşığı kakao §** 1 yemek kaşığı vanilya Yapılışı Yarım paket margarin tencerede eritilir. Eriyince içine 1 bardak su konur. Su kaynayınca tuz ve şeker ilave edilir....
  2. Profiterol

    Profiterol

    profiterol hangi ülkenin MALZEMELER Hamuru için 1,5 su bardağı su 100 gr. margarin 1 tatlı kaşığı toz şeker 1,5 su bardağı un 4 adet yumurta 1 fiske tuz Kreması İçin 500 gr. süt 1 yumurta sarısı 4 çorba kaşığı un 1 su bardağı toz şeker 1 paket toz şanti Üzeri İçin 1 su bardağı su 1 tatlı kaşığı margarin 1 kahve fincanı toz şeker 1 tatlı kaşığı nişasta 1 çorba...
  3. çilekli profiterol

    çilekli profiterol

    2 ÇORBA KAŞIĞI TEREYAĞ 1 SU BARDAĞI SU BİR TUTAM TUZ 8 ÇORBA KAŞIĞI UN 3 ADET YUMURTA İÇİ İÇİN 150GR. ÇİLEK 200GR. KREMA 4 ÇORBA KAŞIĞI PUDRA ŞEKERİ 1 PAKET VANİLYA ÜZERİ İÇİN PUDRA ŞEKERİ 2-3 DAL NANE TEREYAĞI,SU VE TUZ BİR TENECEREYE ALIN. KAYNAMAYA BAŞLAYINCA SÜREKLİ KARIŞTIRARAK UNU İLAVE EDİN. 5 DK. PİŞİRİP OCAKTAN ALIN. TOP HALİNE GELEN HAMURU...
  4. Kolay Profiterol

    Kolay Profiterol

    profıtrol Kızlar yapması çok kolay yemesi çok güzel bir tarif :PROFİTEROL iç malzemeler 3 adet elma 1 adet büsküvi 1 su bardağı ceviz içi 1 çorba kaşığı süt Sosu için 1 su bardağı şeker 1 çorba kaşığı un 3 çorba kaşığı kakao 1 çorba kaşığı nişasta 2 yumurta sarısı 1 paket vanilya 1 şişe süt 3 çorba kaşığı margarin üzeri için fındık Hazırlanışı Elmaları rendeleyin sade bisküvi 1...
  5. Resimli profiterol yapılışı

    Resimli profiterol yapılışı

    profiterol nasıl yapılır resimli profiterol tarifi Merhaba Sevgili Melek'ler... Bu yazımızda sizlere ve bizden profiterol yapılışı hakkında bilgi ve yardım isteyen misafirimize profiterol tarifini sunuyor ve yapacak olan üyelerimize ve misafirlerimize şimdiden afiyet olsun diyoruz. Malzemeler 1 su bardağı su 1 su bardağı un 125 gr margarin 3 adet yumurta Kreması için 2,5 su bardağı...

Sayfayı Paylaş