gebe
  1. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.170
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0

    püf noktaları< Balık ayıklarken

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında melegim tarafından paylaşıldı.

    Balık ayıklarken
    • Pullarını ayıklamadan önce balıkları 5-10 dakika soğuk suda bekletin. Daha sonra yıkayın ve bir bıçak yardımıyla kuyruktan başa doğru pulları kazıyın. Bir diğer yol da pulu kazımak yerine balığın derisini komple çıkarmaktır.
    • Eğer meyvalı ya da kuruyemişli bir kek yapacaksanız, meyvalı yemişleri kek hamuruna katmadan önce çok az miktarda una bulayın. Böylece malzemeniz kekin dibine çökmeyecek, her tarafına eşit dağılacaktır.
    • Mutfak tezgahının üzerinde bir parça yiyecek bıraktığınızda, hemen karıncalar mı üşüşüyor? Karıncaların yuvalarına giderken izledikleri yola ince bir tabaka tuz dökmeyi deneyin. Tuzdan surlarınızı geçemediklerini göreceksiniz.
    • Hazır yufkayla yaptığınız böreklerin çok kuru olmalarından mı şikayetçisiniz? O zaman böreğinizi hazırlamadan önce yufkaları az bir süre sütte bekleterek yumuşatabilirsiniz
     
püf noktaları< Balık ayıklarken konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. PÜf Noktalar

    PÜf Noktalar

    karıncalar nasıl yok edilir hamam böceği nasıl yok edilir karınca tıkalı lavabo açılır karıncaları edebiliriz Limon Kabukları Suyunu sıktığınız limon kabuklarını atmayınız.Çelik eşyaların, bıçakların parlatılmasında kullanabilirsiniz Domates KabuklarıDomatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin. Soğan SoyarkenSoğan...
  2. püf noktaları<<   Saklamanın püf noktaları

    püf noktaları<< Saklamanın püf noktaları

    püf noktaları saklamanın püf noktaları Salamı keten ve veya pamuklu bir bezin içine koyarak serin bir yerde saklayabilirsiniz. Buzdolabında hem kurur, hemde tadını kaybeder. Evde fazla miktarda domates varsa onları serin, karanlık ve rutubetsiz bir yerde on gün kadar saklayabilirsiniz. Onları ancak kullanacağınız zaman yıkayın. Şişeye koyduğunuz salçanın bozulmamasını sağlamak için şişenin...
  3. püf noktaları

    püf noktaları

    Buzdolabınız bozuldu, ya da artık boş yer yok. Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun. İçine bir çorba kaşığı sofra tuzu atın. Şişeleri daldırın. Yeterince soğuyacaktır. Et suyunu dolaba kaldırmadan önce çabuk soğutmak için, kemik kazanını bir evyeye oturtun, kazanın çevresine soğuk su tutarak et suyunu soğutun. Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup...
  4. Püf Noktaları

    Püf Noktaları

    Elinin mürekkebiyle kadın işine soyunan, kısaca yalnız yaşayan erkeklere beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için yemek yapmayı öğreten birkaç bilgi : Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin. Böylelikle tabak kirletmemiş olursunuz asla sade pilav yapmayın. Domatesli pilav yaptığınızda altını tuttursanız bile renginden anlaşılmaz... Soğanlı bir yemek yapacaksanız asla soğana dokunmayın....
  5. Barbeküde, Mangalda Balık Pişirmenin Püf Noktaları

    Barbeküde, Mangalda Balık Pişirmenin Püf Noktaları

    barbeküde balık pişirme, mangalda balık pişirme, balık ızgara nasıl yapılır Sevgili melekler, havaların ısınmasıyla birlikte piknik ve mangal sefaları başladı. Aileniz ve sevdiklerinizle birlikte bu keyfi paylaşırken harika lezzetlerle de damaklarınızı da şenlendirebilirsiniz. Eğer barbekü keyfiniz için balık düşünüyorsanız, dünyaca ünlü barbekü markası Weber uzmanları, barbeküde balık...

Sayfayı Paylaş