gebe
  1. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0

    puf noktaları<<Besinleri saklama yöntemleri ve koşulları

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında melegim tarafından paylaşıldı.

    peynir saklama yöntemleri sarımsak saklama koşulları sebze yöntemleri sarımsağı koşulları pişmiş yemeklerin saklanması Besinleri saklama yöntemleri ve koşullarıHepimizin buzdolabında bir önceki öğünden artmış bir tabak yemek olur. Peki bu yemekleri bakteri deposu olmalarını önlemek için nasıl saklamanız gerektiğini biliyor musunuz? Salmonel, listerya. Bu bakterilerin besinlerde normalden fazla olmaları ağır besin zehirlenmelerine yol açabilir. Oysa sadece basit birkaç hijyen ve saklama kurallarına uyarak bu tehlikeyi ortadan kaldırabilirsiniz.
    • Meyva ve pişmemiş sebzeleri ayrı bölmelere koyun. Böylece biri bozulmaya başladığında diğerlerinin de bozulmalarını engellemiş olursunuz.
    • Pişmiş yemekleri kapalı kaplarda saklayın ve sürekli yemeğin tamamını ısıtarak bozulmalarına neden olmak yerine yiyeceğiniz kadarını ayırarak ayrı kapta ısıtın.
    • Sıcak yemekleri soğumadan buzdolabına koymayın. Çözdüğünüz besini bir kez daha dondurmayın. Pişmiş sossuz etleri ise muhakkak buzlukta saklayın.
    Saklama yöntemleri...
    • Bakterilerin çoğalarak besini bozmalarını ve diğer besinlere de bulaşmalarını önleyebilmek için kalan yemekleri kapalı tutun.
    • Balık ve et ürünlerini saklayabilmek, tatlarını ve tazeliklerini koruyabilmek için alüminyum folyo kullanın.
    • Yağlı ve sosis, salam, peynir gibi hafif yaş besinleri yağlı kağıtlara sararak saklayın.
    • Kurumalarını ve kokularının kaybolmalarını önlemek için artan yemeklerin üzerini strech filmle örtün.
    • Besinleri daha uzun süre (bir seneye kadar) saklamak için buzdolabı kaplarını kullanın.
    Yemek artıklarını değerlendirmek için pratik öneriler:
    • Buzdolabınızda tek tek kalmış sebzeler varsa, bunları bir arada pişirerek sebze çorbası yapabilirisiniz. Bunun için havuç, soğan, pırasa, ıspanak, kereviz, brokoli vb. sebzeyi tencerede haşlayın. İsteğe göre kemik suyu ekleyebilirsiniz.
    • Kalan midyeleri bir buz kabına koyup buzlukta dondurun. Yemeklerinize küçük parçalar halinde atıp hoş bir koku verebilirsiniz.
    • Artmış biftekler, bolonez sos yapmak için harika bir malzemedir. Ya da bu biftekleri, küçük parçalar halinde doğrayıp taskebabı da yapabilirsiniz.
    • Çürük ya da yumuşamış domateslerin sağlam parçalarını fırında 5 saat süreyle 60øde pişirin veya güneşte kurutun. Sonra bu parçaları zeytinyağı, tuz, karabiber, dövülmüş sarmısak ile karıştırarak kavanoza koyun. İşte size yemeğinize bambaşka bir lezzet katacak bir sos.
    • Bayatlamış peksimet, kızarmış ekmek ve tuzlu bisküvi parçalarını havanda dövün. Bu malzemeyi köfte ya da etlerde galeta unu olarak kullanabilirsiniz.
    • Yumurta sarılarını omlet yaparak veya et, balık dilimlerinin üzerine sürerek değerlendirebilirsiniz.
    • Peynirin kuruyan kısımlarını pişirdiğiniz yemeğin üzerine koyun ve bir süre fırında bekleterek servis yapın. Fırında eriyen peynir yemeğin tadıyla karışarak hoş bir lezzet oluşturacaktır.


     
puf noktaları<<Besinleri saklama yöntemleri ve koşulları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Manıkurun Puf Noktaları

    Manıkurun Puf Noktaları

    Manikürün tekrarlama süresi 15 günde bir olarak belirtiliyor ancak isteğe bağlı haftada bir de yaptırabilirsiniz. El bakımına başlamadan önce tırnaklarınızı aseton içermeyen bir oje temizleyici ile iyice temizleyin. Tırnaklarınızı yumuşak bir törpü ile tek bir yöne doğru törpüleyin. İleri geri törpülemek tırnaklarınızın zayıflamasına ve katmanlara ayrılmasına neden olur. Tırnak etlerinizi...
  2. Buzdolabinda Gıda saklama yöntemleri

    Buzdolabinda Gıda saklama yöntemleri

    sebzeleri saklama yöntemleri sarımsak saklama koşulları dondurucuda saklanabilen sebzeler sebze yöntemleri buzlukta sebze BUZDOLABINDA SAKLAMA YÖNTEMLERİ Doğru saklama yöntemlerini kullanarak gıdalarınızın ömürlerini uzatabilir, dolayısıyla bütçenize katkıda bulunabilirsiniz. Yiyeceklerin yanlış yöntemle saklanmasının yalnız bütçeye değil, sağlığa da verdiği zararlar vardır. Tüm gıdalar...
  3. Fondöten kullanma ve saklama yöntemleri

    Fondöten kullanma ve saklama yöntemleri

    Ciltteki lekeleri gizlemek ve tüm yüzün aynı renkte olmasını sağlamak için etkin bir yol olan fondötenini ne tür bir cilde sahip olursanız olun mutlaka az miktarda sürmelisiniz. Belirginleşmesi gereken noktalar gözler ve dudaklar olmalıdır. Yağlı ciltlilerin yarı sıvı bir fondöten, cildi kuru olanların ise krem şeklinde bir fondöten kullanmaları makyajın daha güzel görünmesini sağlar....
  4. Yemekleri Doğru Saklama Yöntemleri

    Yemekleri Doğru Saklama Yöntemleri

    yemek saklama yöntemleri geçmişte kullanılan saklama yöntemleri günümüzde kullanılan Özellikle biz çalışan bayanlar için her gün yemek hazırlamak pek mümkün olamıyor. Bu nedenle fazla pişirip bir kaç seferde yemek tercih ediliyor. Bu gerekçenin dışında, tamamı tüketilememiş yiyeceklerin de saklanarak başka bir öğünde yenilmesi de tasarruf açısından önemli... Ancak gıda zehirlenmesine...
  5. 'Besinleri saklayayım' derken hasta olmayın

    'Besinleri saklayayım' derken hasta olmayın

    saklama kabi, besinler, buzdolap, ev hanimi, hastalik, ile ilgili tüm bilgileri burada bulabilirsiniz 'Besinleri saklayayım' derken hasta olmayın Saklama kapları, besinlerin muhafazasında ev hanımlarının vazgeçilmezleri arasındadır. Bunun için genellikle plastik hazır kaplar tercih edilir. Bunların başında boşalan...

Sayfayı Paylaş