püf noktaları <çok işinize yarıyacak<<

melegim

Yeni Üye
Üye
püf noktaları <çok işinize yarıyacak<<
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Balık ayıklarken[/FONT] [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Pullarını ayıklamadan önce balıkları 5-10 dakika soğuk suda bekletin. Daha sonra yıkayın ve bir bıçak yardımıyla kuyruktan başa doğru pulları kazıyın. Bir diğer yol da pulu kazımak yerine balığın derisini komple çıkarmaktır.



[/FONT] [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Daha lezzetli köfteler için... [/FONT] [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Pişireceğiniz köftenin daha lezzetli olması için köftenin içine katacağınız bayatlamış ekmeği suda ıslatmayıp et suyuna koymayı deneyin. Et suyunda ıslanmış ekmekler köftenizi lezzetlendirecektir.


[/FONT] [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Börek bekletilince... [/FONT] [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Yapacağınız böreğin, lezzetli olması ve kıvamında pişmesini istiyorsanız, ateşe koymadan önce birkaç saat bekletin. Çoğu usta aşçının böreği pişirmeden önce bir gece buzdolabında beklettiğini unutmayın


.
[/FONT] [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
Daha lezzetli çaylar için…

[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Çay ne kadar çok demlenirse, tadının o kadar iyi olacağı fikri bilinenin aksine yanlıştır. Çayın uzun süre demlenmesi içindeki bazı maddelerin oranını değiştirdiğinden bu da çayın tadını etkiler. Çayınızı en fazla 10 dakika demleyin, tadının daha lezzetli olduğunu fark edeceksiniz


.
[/FONT] [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Domatesin kabuğu.
..
[/FONT] [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Domates kabuğunun kolayca soyulabilmesi için domatesleri kaynar suda bir dakika bekletin


.
[/FONT] [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
Mayonez yapmanın esası.
.
.
[/FONT] [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Mayonez yaparken başarısızlığa uğramamak için yağ ve yumurtanın aynı ısıda, oda sıcaklığında olmasına dikkat etmelisiniz.


[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Lezzetli pilavlar için

[/FONT] [FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Pilavın lezzetini artırmak için pirinci önce tereyağı veya margarin ile kavurmayı deneyin. Pilavın pişme suyuna eklenen sıvı yağ da pirinçlerin yapışmasını engeller ve pilavın tane tane olmasını sağlar[/FONT]
 
Geri
Üst