gebe
  1. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0

    püf noktaları<et suyundaki yağı temizlemek

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında melegim tarafından paylaşıldı.

    eti yumuşatmanın püf noktaları Yemeklerimde et suyu kullanıyorum ama, et suyundaki yoğun yağdan bir türlü kurtulamıyorum. Et suyundaki yağı temizlemenin kolay bir yolu var mı? Eğer zamanınız varsa, en kolay yol, et suyunu buzdolabına koyup yağın donarak üstte toplanmasını sağlamaktır. Donan yağı daha sonra yüzeyden rahatça toplayabilirsiniz. Et suyu veya çorbanın yağını almak için bir başka yol da çorbanın içine bir iki buz tanesi atmaktır. Çorbayı hafifçe ısıtın, yağlar buz taneçiklerine yapışır. Yalnız buzları erimeye başlamadan önce tencereden almayı unutmayın.
    Reçellerin şekerlenmesini önlemek için ne yapabilirim?
    Reçellerin şekerlenmesini önlemek için kesinlikle buzdolabında saklamayın. Serin ve karanlık bir yer reçel için çok uygundur. Şekerlenmiş reçelleri oda sıcaklığında bir gün bekleterek tekrar eski halini almasını sağlayabilirsiniz.
    Jöleyi pişirdikten sonra kabından çıkarmanın kolay bir yolu var mı?
    Jöleyi pişirmeden önce, kalıbını soğuk suyla yıkayıp içine sıvı yağ sürün. Böylece jöle piştikten sonra kalıbından kolayca çıkacaktır.
    Etler pişirdiğim zaman sertleşiyor, yumuşatmak için ne yapabilirim?
    Sert etleri yumuşatmanın en kolay yolu çiğken sirke-zeytinyağı karışımıyla iyice ovmaktır. Ovduktan sonra etleri bu karışımda 2 saat bekletin. Çok sert etleri ise karbonatla iyice ovup birkaç saat beklettikten sonra yıkayıp pişirebilirsiniz.

     
püf noktaları<et suyundaki yağı temizlemek konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. püf noktaları

    püf noktaları

    Buzdolabınız bozuldu, ya da artık boş yer yok. Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun. İçine bir çorba kaşığı sofra tuzu atın. Şişeleri daldırın. Yeterince soğuyacaktır. Et suyunu dolaba kaldırmadan önce çabuk soğutmak için, kemik kazanını bir evyeye oturtun, kazanın çevresine soğuk su tutarak et suyunu soğutun. Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup...
  2. Püf Noktaları

    Püf Noktaları

    Elinin mürekkebiyle kadın işine soyunan, kısaca yalnız yaşayan erkeklere beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için yemek yapmayı öğreten birkaç bilgi : Yemekleri daima tencerenin içinden yiyin. Böylelikle tabak kirletmemiş olursunuz asla sade pilav yapmayın. Domatesli pilav yaptığınızda altını tuttursanız bile renginden anlaşılmaz... Soğanlı bir yemek yapacaksanız asla soğana dokunmayın....
  3. Yemeğin ustalarından et pişirme ve saklamanın püf noktaları

    Yemeğin ustalarından et pişirme ve saklamanın püf noktaları

    yumuşak et pişirme Et pişirmek kolay gibi görünse de yemeğin lezzeti ve besin değeri pişirme yöntemlerine bağlı olduğu için oldukça zor bir iştir. Usta aşçılara göre et yavaş yavaş pişirilmeli ve tuzu, piştikten sonra ilave edilmeli. Yumuşak olması için pişmeden önce terbiye işleminden geçirilmeli. Kurban Bayramı'nda kesilen kurbandan misafire ikram etmek bir gelenektir. Ancak bu ikramın, ev...
  4. Mangal Yakmayı Sevenlere Sağlıklı Et Pişirmek İçin Püf Noktaları

    Mangal Yakmayı Sevenlere Sağlıklı Et Pişirmek İçin Püf Noktaları

    sağlıklı et pişirme sağlıklı mangal ızgara yapmanın püf noktaları Havayı biraz iyi gördük mü milletçe pikniğe gitmeyi, mangal yapmayı çok severiz melekler :) Hatta kimimiz hava soğuk da olsa sıkı sıkı giyinip yine çıkar mangalımızı yakarız. Onun keyfi de başka olur :D:D Bu en büyük zevkimiz konusunda sağlığa zararlı diye zaman zaman haberler çıkıyor. Peki acaba mangal gerçekten zararlı mı ?...
  5. Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

    Lezzetli et pişirmenin püf noktaları

    Bu konu; Et pişirmenin püf noktaları hakkında bilgi vermektedir. Melekler kurban bayramının ertesi olan şu günlerde az çok hepimizin evinde et vardır.Sotesi yahnisi kebabı daha bir çok çeşit et yemeği yaparız.İşte Et pişirirken istenilen sonuçları elde edebilmek için önerilmiş 30 püf noktası pratik bilgiler bölümüzde. 1-)Tavayı ve ızgarayı etleri yerleştirmeden önce ısıtın....

Sayfayı Paylaş