püf noktaları<< Hamur işleri

melegim

Yeni Üye
Üye
püf noktaları<< Hamur işleri
hamur işlerinde püf noktalar hamur işi püf noktaları işlerinin noktaları işleri
Hamur işleri için öneriler
  • Yağlı hamurla yapılan böreklerde hamurun kıvamı bozulmaması için, içine çok az limon suyu katın.
  • Hamuru dinlendirirken mutlaka üzerini nemli bezle örtün. Nemli bez, hamurun kabuk tutmasını önler.
  • Unla yapılan tatlıları hazırlarken içlerine çok az tuz katmak lezzeti arttırır.
  • Payın ıslak kalmasını istemiyorsanız, pişirdikten sonra tel ızgaranın üzerinde soğumaya bırakın. Bu, hava akımının altta da dolaşmasını sağlar.
  • Hamuru yoğururken suyu azar azar ekleyin. Birden bire eklenen suyun hamuru pütürlü yapacağını unutmayın.
 
Geri
Üst