püf noktaları<< Izgara için terbiyeler

melegim

Yeni Üye
Üye
püf noktaları<< Izgara için terbiyeler
ızgara et terbiyesi ızgara tavuk terbiyesi tavuk eti kırmızı et
Izgara için terbiyeler
Izgara yapacağınız etleri yumuşatmak için, en önemli nokta, onu yumuşatacak olan temel maddeleri bilmektir.
Bu temel maddeleri öğrendikten sonra, içlerine kendi damak tadınıza uygun çeşitli baharatlar ekleyerek değişik soslar hazırlayabilirsiniz.
Örneğin tavuk ve kırmızı eti
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 adet iri soğanın rendesi,
  • karabiber, tuz,
  • 1 yemek kaşığı yoğurt karışımı ve
  • arzu ettiğiniz baharatlarala terbiye edebilirsiniz.
Balıklar içinse
  • limon suyu,
  • zeytinyağı,
  • dilim dilim kesilmiş soğan,
  • karabiber, tuz ve
  • maydanoz karışımını kullanabilirsiniz.
Hazırlayacağınız soslarda et ve balıkların en az 3-4 saat hatta bir gece kalması lezzetini artıracaktır.
 
Geri
Üst