gebe
  1. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0

    püf noktaları<< Mangal yaparken...

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında melegim tarafından paylaşıldı.

    • Mangalda pişirdiğiniz ete duman kokusunun ve tadının sinmemesi için iyice yıkadığınız bir elma ya da bir parça limonun kabuğunu ateşe atın. Ateşe atacağınız birkaç sap biberiye de ete farklı bir tat katabilir. Ama bu tadın ve kokunun çok baskın olmaması için biberiyenin etin pişirme süresinin sonuna doğru ateşe atılması gerekir.
    • Mangal yaparken etten akan yağlar kor halindeki kömür parçalarının üstüne düştüğünde alevlenmeye neden olur. Bu da eti yakar. Ama ateşi söndürmeyecek miktarda suyu elinizle ateşin üzerine serperseniz, alevler dinecektir.
    • İster fırında olsun ister mangalda, ızgara yiyeceklerin tadı bir başka olur. Ama fırın ızgarasında pişirilen etlerin yağlarını tepsiden temizlemek de zordur. Bu işinde altından kalkabilmek için fırın tepsisine bir miktar su doldurmanız yeterli. Yağlar soğuduğunda suyun yüzünde toplanacak ve tepsinin kolay temizlenmesini sağlayacaktır.
     
püf noktaları<< Mangal yaparken... konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Mangal keyfinin püf noktaları

    Mangal keyfinin püf noktaları

    mangalda pirzola mangal pirzola Malum mangal mevsimi açıldı ve bizim Türk kültürümüzün en önemli parçalarından biride şüphesiz ki mangal keyfidir=) Sizlere mangal keyfinizi doyasıya yaşamanız adına gerekli olan tüm püf noktaları veriyorum 1-Etlerin pişmesine bir-iki dakika kala mangal kömürlerinin üzerine biraz limon veya portakal kabuğu atarsanız, bunların yanmasıyla ortaya çıkacak olan...
  2. Mangal Yakmayı Sevenlere Sağlıklı Et Pişirmek İçin Püf Noktaları

    Mangal Yakmayı Sevenlere Sağlıklı Et Pişirmek İçin Püf Noktaları

    sağlıklı et pişirme sağlıklı mangal ızgara yapmanın püf noktaları Havayı biraz iyi gördük mü milletçe pikniğe gitmeyi, mangal yapmayı çok severiz melekler :) Hatta kimimiz hava soğuk da olsa sıkı sıkı giyinip yine çıkar mangalımızı yakarız. Onun keyfi de başka olur :D:D Bu en büyük zevkimiz konusunda sağlığa zararlı diye zaman zaman haberler çıkıyor. Peki acaba mangal gerçekten zararlı mı ?...
  3. mangal nasıl kanser yapar ??

    mangal nasıl kanser yapar ??

    Ya arkadaşlar bazı kişiler mangal kanser yapar dio daha açık bi şekilde açıklarsanız çoook sevinirim teşekkürlerrrrrrrr :D
  4. aşure yaparken nelere dikkat etmeliyiz püf noktaları neler

    aşure yaparken nelere dikkat etmeliyiz püf noktaları neler

    Ben ilk kez aşure yapacam. Annemden tarif aldım ama tedirginim yine de .Ne de olsa ilk :) Bana marifetli bayanların püf noktalarını yazmalarını rica ediyorum.Aşurem nasıl mükemmel olur ?
  5. Barbeküde, Mangalda Balık Pişirmenin Püf Noktaları

    Barbeküde, Mangalda Balık Pişirmenin Püf Noktaları

    barbeküde balık pişirme, mangalda balık pişirme, balık ızgara nasıl yapılır Sevgili melekler, havaların ısınmasıyla birlikte piknik ve mangal sefaları başladı. Aileniz ve sevdiklerinizle birlikte bu keyfi paylaşırken harika lezzetlerle de damaklarınızı da şenlendirebilirsiniz. Eğer barbekü keyfiniz için balık düşünüyorsanız, dünyaca ünlü barbekü markası Weber uzmanları, barbeküde balık...

Sayfayı Paylaş