gebe
  1. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0

    püf noktası<< balık alırken

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında melegim tarafından paylaşıldı.

    kerevit nasıl pişirilir kerevit pişirme deniz kereviti nasıl pişirilir Deniz ürünlerini doğru seçmek içinDeniz ürünleri, sağlıklı beslenmenin temel taşlarından biridir. Özenle seçildiğinde ve doğru yöntemler uygulanarak pişirildiğinde sofralarda harikalar yaratmak mümkündür. Mutfakta tam not için, deniz ürünlerini satın alırken ve pişirirken uymanız gereken kuralların başlıcaları!
    Kabuklu Deniz Ürünlerini Hazırlamak
    Kerevit veya karidesleri satın alırken canlı olmalarını tercih edin ve pişirilecekleri ana kadar canlı kalmalarını sağlayın. Bunun için büyük bir leğen içine koyup üzerlerine sürekli taze su akıtın.
    Karidesleri temizlemek
    Özellikle büyük karideslerin siyah kısımlarını kolayca temizlemek için, kabuklarını arkadan ve boyuna, mutfak makasıyla kesin. Dikkatlice kaldırdığınız kabuğun altında kalan siyah kısmı, bıçağın ucu ile kazıyın.
    Yengeç alırken
    Kıskaçlarının içindeki eti de kullanmak isterseniz, erkek yengeç seçmelisiniz. Ama eğer vücudun içindeki eti tercih ederseniz, o zaman dişi yengeç seçin. Alırken canlı ve ağır olmasına dikkat edin.
    Ağırlığa dikkat!
    Bir kıskacından tutup kaldırın ve yavaş yavaş sallayın. Size ağır gibi geliyorsa alın. Eğer hafif olduğunu hissediyor ve salladığınızda ses çıkarıyorsa, bu onun içinin su dolu olduğunun işaretidir, Kesinlikle almayın.
    Nasıl hazırlanır?
    Yuvarlak beyaz etli balıklar
    Mezgit, levrek gibi büyük balıklar, genellikle dilim veya fileto şeklinde satılırlar. Yuvarlak formlu bu balıklardan alt ve üst olmak üzere 2 fileto çıkar.
    Yassı beyaz etli balıklar
    Kalkan gibi yassı ve büyük balıklar, genellikle bütün veya fileto şeklinde satılırlar. Yassı balıklardan 4 fileto çıkar. Dil balığı gibi küçükler, her zaman bütün olarak satılırlar.
    Yarı yağlı balıklar
    Sardalya, alabalık, istavrit bu gruba giren balıklardır. Bütün olarak satılırlar.
    Yağlı balıklar
    Ton , somon, ringa gibi balıklar bu grubu oluşturur. Dilim veya fileto şeklinde, bazen de bütün olarak satılır. Kalp hastalıklarına iyi gelenler, bu en yağlı balıklardır.

     
püf noktası<< balık alırken konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. püf noktası<<  Kekler

    püf noktası<< Kekler

    puf kek tarifi kek pişirmenin püf noktaları tarifleri püf noktaları Kekler Kek yaparken kullanacağınız yağı ve diğer tüm malzemeyi oda ısısında bekletin. Böylece yağın keke kolay karışmasını ve kabarmasını sağlarsınız. Keki önerilen kapta pişirmeye özen gösterin ve pişirme süresine dikkat edin. Kek pişerken fırının ağzını açmayın. Kekiniz çabuk kızarıyorsa üzeri kızardığı anda bir folyoyla...
  2. püf noktası<<  Istakoz

    püf noktası<< Istakoz

    IstakozEğer mönünüze istakoz koyduysanız ve onu başarı ile sunmak istiyorsanız, öncelikle hazırlığına büyük önem göstermelisiniz. İstakozun kolay kesilmesi için, kuyruğunun düz durması gerekir. Bunu sağlamak için onu önce boyuyla orantılı olan bir tahtaya bağlayıp kaynama noktasındaki suya daldırın. 1 lt. su için 5 dakika, ve bunun üzerindeki her litre için ise 3 dakika kaynatın. İstakoz...
  3. Photoshop'un 47 Püf Noktası

    Photoshop'un 47 Püf Noktası

    1-AUTO AYARLARININ ÖZELLEŞTİRİLMESİ Photoshop içerisinde Curve, Levels tablolarının auto değerlerini, siyah ve beyaz renk piksellerini kendi default değerlerinde ayarlıyor. Photoshop 6’da Curves ya da Levels tablosunu açın; “alt” tuşuna bastığınızda Auto butonu Options butonuna dönüşecektir. Alt tuşu basılı durumda iken Options butonuna tıkladığınızda açılan pencereden değerleri...
  4. Photoshop'un 49 Püf Noktası

    Photoshop'un 49 Püf Noktası

    1-AUTO AYARLARININ ÖZELLEŞTİRİLMESİ Photoshop içerisinde Curve, Levels tablolarının auto değerlerini, siyah ve beyaz renk piksellerini kendi default değerlerinde ayarlıyor. Photoshop 6’da Curves ya da Levels tablosunu açın; “alt” tuşuna bastığınızda Auto butonu Options butonuna dönüşecektir. Alt tuşu basılı durumda iken Options butonuna tıkladığınızda açılan pencereden değerleri...
  5. Ayna temizliğinin püf noktası

    Ayna temizliğinin püf noktası

    aynalar ayna resmi ayna resimleri silmenin püf noktaları Tertemiz ve parlak aynalar için sizlere işinize yarayacak gerekli olan püf noktayı veriyorum - Top haline getirdiğiniz gazete kağıdını, 2 ölçü su ve 1,5 ölçü sirke karışımına batırarak bununla aynanızı silin, sonra kuru bir bezle kurulayın. -Yarıya kesilmiş çiğ patatesle aynayı ovalayın. Sonra içine az miktarda alkol katılmış suyla...

Sayfayı Paylaş