gebe
  1. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0

    püf noktası<< Etlerin dondurulması ve çözülmesi

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında melegim tarafından paylaşıldı.

    etlerin dondurulması donmuş et nasıl çözülür donmuş balık nasıl çözülür tavuk dondurulmuş tavuk Etlerin dondurulması ve çözülmesiÇabuk bozulabilen gıdalardan olan kırmızı et ve kümes hayvanlarını derin dondurarak bozulmadan saklamak kadar, sağlıklı çözülmelerini de başarmalısınız. Dondururken uygulayacağınız pratik yöntemler bu konuda size yardımcı olacaktır. Kırmızı etleri dondurmak
    • Pirzola, biftek, köfte gibi etleri dondurmadan önce her dilimin aralarına yağlı kağıt koyarsanız, birbirlerine yapışmalarını önlersiniz. Böylece her seferinde gerekli olduğu kadar parçayı alır, gerisini dondurucuda bırakabilirsiniz.
    Kümes hayvanlarını dondurmak
    • Kümes hayvanını bütün olarak dondurmadan önce, buzluk torbasının içindeki havayı iyice boşaltın.
    • Bunun için yapmanız gereken, kümes hayvanını torbaya koyduktan sonra torbanın ağzını 5 mm. bir açıklık bırakarak büzmek.
    • Bu aralıktan bir kamış sokarak mümkün olduğunca çok havayı dışarı çekin. Daha sonra torbanın ağzını kamış olduğu halde iyice sıkıştırın ve kamışı çekip çıkarın.
    • Torbayı çok iyi kapatın ki, içine hiç hava girmesin.
    Kırmızı et ve kümes hayvanlarının çözülmesi
    • Bütün bir hindi veya tavuğu hızla çözdürebilmek için dondurucudan çıkardıktan sonra ambalajındn çıkarmadan, soğuk su dolu bir kaba koyup buzdolabına kaldırın.
    • Kaptaki suyu kümes hayvanı tamamen çözülene kadar 15-20 dakikada bir yenileyin.
    • Kırmızı et ve kümes hayvanı parçalarını çözdürmek için ise yeterince zaman öngörün. Böylece acele etmez ve etin yavaş yavaş, yani hijyenik bir şekilde çözülmesini sağlarsınız.
    Damlamayı önlemek
    • Etleri buzdolabında çözdürüyorsanız, mutlaka büyük bir kabın içine koyun. Böylece çözülürken bıraktığı suların, başka yiyeceklerin üzerine damlamasını önlersiniz.
    Büyük kümes hayvanlarını çözdürmek
    • Bazen büyük bir kümes hayvanını buzdolabında çözdürmek, boyundan dolayı imkansız olabilir. Böyle durumlarda ambalajına birkaç delik açıp eti serin bir odada çözülmeye bırakın.
    • Bir kümes hayvanının tamamen çözülüp çözülmediğini anlayabilmek için, parmaklarınızı içine sokup tek tek but ve kanatlarının kımıldayıp kımıldamadığını kontrol edin.
    Saklamak
    • Alışveriş dönüşü kırmızı et veya kümes hayvanını dışarıda tutmayıp çiğ olarak hemen buzdolabına koyun.
    • Etleri kapalı kutularda saklarsanız başka yiyeceklerin üzerine su damlatmalarını önlersiniz.
    Zehirlenmeyi önlemek
    • Buzdolabında tavuk, balık, kırmızı et gibi sakladığınız etleri çeşitlerine göre ayırıp saklayın.
    • Çiğ etlerle mutfakta çalıştıktan sonra mutlaka ellerinizi ve kullandığınız malzemeleri iyice yıkayın.
    Dondurulmuş etlerin kullanımı
    • Kırmızı et ve kümes hayvanlarını çözüldükten sonra hemen kullanın.
    • Bazı ürünlerin aksine, çözüldükten sonra sakın tekrar dondurmayın. Gıda zehirlenmesi riskini artırırsınız.


     
püf noktası<< Etlerin dondurulması ve çözülmesi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. püf noktası< Yemeklerde renk ve lezzet

    püf noktası< Yemeklerde renk ve lezzet

    Bazı et yemeklerinde şarap kullanılması o yemeğe lezzet katar. Ama eğer şarap kullanmak istemezseniz, yarım bardak suya üç çay kaşığı sirkeyle birlikte, yarım çay kaşığı da şeker katarsanız, aynı işi görecektir. Havucu kaynar suda haşladıktan sonra onları hemen soğuk suyun içine atacak olursanız, renklerini kaybetmelerinin önüne geçmiş olursunuz. Pişirdiğiniz ciğerin daha lezzetli olmasını...
  2. püf noktası<<  Kekler

    püf noktası<< Kekler

    puf kek tarifi kek pişirmenin püf noktaları tarifleri püf noktaları Kekler Kek yaparken kullanacağınız yağı ve diğer tüm malzemeyi oda ısısında bekletin. Böylece yağın keke kolay karışmasını ve kabarmasını sağlarsınız. Keki önerilen kapta pişirmeye özen gösterin ve pişirme süresine dikkat edin. Kek pişerken fırının ağzını açmayın. Kekiniz çabuk kızarıyorsa üzeri kızardığı anda bir folyoyla...
  3. püf noktası<< balık alırken

    püf noktası<< balık alırken

    kerevit nasıl pişirilir kerevit pişirme deniz kereviti nasıl pişirilir Deniz ürünlerini doğru seçmek içinDeniz ürünleri, sağlıklı beslenmenin temel taşlarından biridir. Özenle seçildiğinde ve doğru yöntemler uygulanarak pişirildiğinde sofralarda harikalar yaratmak mümkündür. Mutfakta tam not için, deniz ürünlerini satın alırken ve pişirirken uymanız gereken kuralların başlıcaları! Kabuklu...
  4. Photoshop'un 47 Püf Noktası

    Photoshop'un 47 Püf Noktası

    1-AUTO AYARLARININ ÖZELLEŞTİRİLMESİ Photoshop içerisinde Curve, Levels tablolarının auto değerlerini, siyah ve beyaz renk piksellerini kendi default değerlerinde ayarlıyor. Photoshop 6’da Curves ya da Levels tablosunu açın; “alt” tuşuna bastığınızda Auto butonu Options butonuna dönüşecektir. Alt tuşu basılı durumda iken Options butonuna tıkladığınızda açılan pencereden değerleri...
  5. Aşure yapmanın püf noktası ve aşure yapmanın fazileti

    Aşure yapmanın püf noktası ve aşure yapmanın fazileti

    aşure yapmanın püf noktaları aşure yapmanın fazileti aşure yapmanın sevabı aşure nasıl yapılır aşure tarifi hakkında detaylı tüm bilgiler burada arkadaşlar. Bildiğiniz gibi Aşure Ayı'ndayız Melek'lerim. Bu ayda kimimn maddi durumu neye yeterse alıyor ve aşure yapıyor. Hemen hemen herkes aşure tarifi hakknıda bilgi sahibidir biliyoruz ama yinede aşure nasıl yapılır diye bilmeyenler için aşure...

Sayfayı Paylaş