gebe
  1. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0

    püf noktası<< Istakoz

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında melegim tarafından paylaşıldı.

    IstakozEğer mönünüze istakoz koyduysanız ve onu başarı ile sunmak istiyorsanız, öncelikle hazırlığına büyük önem göstermelisiniz. İstakozun kolay kesilmesi için, kuyruğunun düz durması gerekir. Bunu sağlamak için onu önce boyuyla orantılı olan bir tahtaya bağlayıp kaynama noktasındaki suya daldırın. 1 lt. su için 5 dakika, ve bunun üzerindeki her litre için ise 3 dakika kaynatın. İstakoz piştiğinde, iki çatal arasında veya büyük bir kepçeyle tencereden çıkarın. Sivri uçlu bir bıçakla iki gözünün arasından kabuğunu kırıp bir süzgeçe baş aşağı yerleştirerek süzün. İyice soğuduğunda iplerini çözüp bağladığınız tahtadan ayırın. Önce kıskaç ve bacaklarını gövdesinden ayırın. Eğer istakoz dişi ise kabuğunu atmayın, keskin bir bıçakla keserek ayırın. Kum kesesini çıkarın. Sonra bir kaşık yardımıyla yumuşak yerlerini alın. Bunu soslarınızda ya da baharatla karıştırarak kızarmış ekmek dilimlerinin üzerinde kullanabilirsiniz.
    Kuyruk kısmında boydan boya uzanan siyah sindirim borusunu çıkarmak için, izi üzerinden bir kesik yapıp bir çatal yardımıyla boruyu çekip alın.
    Keserek çıkardığınız etleri bir tabağa yerleştirin ve etlerin kurumaması için üzerlerini şeffaf folyoyla örtün.
    İstakozun hazırlanışı
    İki kişilik olarak ikram edilecek istakozlar, genelde ikiye bölünerek sunulur.
    Bunun için istakozu önce kesme tahtasına karın üstü yerleştirin. Bir elinizle istakozu iyice tahtaya bastırırken, diğer elinizdeki bıçağın sivri ucunu gövdesinin ve kuyruğunun birleşme noktasına saplayın. Gövdeyi ikiye bölerek kesin. Yarım tur yaptırıp bu kez kuyruğun kabuğunu baştan başa kesin.
    İstakozun bacaklarını gövdesinden ayırdıktan sonra kabuğu özenle temizleyin. Yumuşak dokuları ayırdıktan sonra, hazırladığınız et dilimlerini kabuğun içine dizin. Hafif bir sosla veya jöle ile kabuğun geri kalan boşluğunu doldurup servis yapın

     
püf noktası<< Istakoz konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. püf noktası<<  Kekler

    püf noktası<< Kekler

    puf kek tarifi kek pişirmenin püf noktaları tarifleri püf noktaları Kekler Kek yaparken kullanacağınız yağı ve diğer tüm malzemeyi oda ısısında bekletin. Böylece yağın keke kolay karışmasını ve kabarmasını sağlarsınız. Keki önerilen kapta pişirmeye özen gösterin ve pişirme süresine dikkat edin. Kek pişerken fırının ağzını açmayın. Kekiniz çabuk kızarıyorsa üzeri kızardığı anda bir folyoyla...
  2. püf noktası<< balık alırken

    püf noktası<< balık alırken

    kerevit nasıl pişirilir kerevit pişirme deniz kereviti nasıl pişirilir Deniz ürünlerini doğru seçmek içinDeniz ürünleri, sağlıklı beslenmenin temel taşlarından biridir. Özenle seçildiğinde ve doğru yöntemler uygulanarak pişirildiğinde sofralarda harikalar yaratmak mümkündür. Mutfakta tam not için, deniz ürünlerini satın alırken ve pişirirken uymanız gereken kuralların başlıcaları! Kabuklu...
  3. Ütü Yapmanın Püf Noktası

    Ütü Yapmanın Püf Noktası

    ütü yapmanın kolay yolu ütü yapmanın püf noktaları bakımı puanlı yapma oyunları Utu yapmayi kolaylastirmak ve sureyi azaltmak icin utu masasinin kilifinin altina aluminyum folyo koyun. Sicagi geri yansitacagindan utu yapmak daha kolay olacaktir.
  4. Photoshop'un 49 Püf Noktası

    Photoshop'un 49 Püf Noktası

    1-AUTO AYARLARININ ÖZELLEŞTİRİLMESİ Photoshop içerisinde Curve, Levels tablolarının auto değerlerini, siyah ve beyaz renk piksellerini kendi default değerlerinde ayarlıyor. Photoshop 6’da Curves ya da Levels tablosunu açın; “alt” tuşuna bastığınızda Auto butonu Options butonuna dönüşecektir. Alt tuşu basılı durumda iken Options butonuna tıkladığınızda açılan pencereden değerleri...
  5. Ayna temizliğinin püf noktası

    Ayna temizliğinin püf noktası

    aynalar ayna resmi ayna resimleri silmenin püf noktaları Tertemiz ve parlak aynalar için sizlere işinize yarayacak gerekli olan püf noktayı veriyorum - Top haline getirdiğiniz gazete kağıdını, 2 ölçü su ve 1,5 ölçü sirke karışımına batırarak bununla aynanızı silin, sonra kuru bir bezle kurulayın. -Yarıya kesilmiş çiğ patatesle aynayı ovalayın. Sonra içine az miktarda alkol katılmış suyla...

Sayfayı Paylaş