gebe
  1. melegim

    melegim Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    15 Haziran 2007
    Mesajlar:
    1.169
    Beğenilen Mesajlar:
    6
    Ödül Puanları:
    0

    püf noktası< Yemeklerde renk ve lezzet

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında melegim tarafından paylaşıldı.

    • Bazı et yemeklerinde şarap kullanılması o yemeğe lezzet katar. Ama eğer şarap kullanmak istemezseniz, yarım bardak suya üç çay kaşığı sirkeyle birlikte, yarım çay kaşığı da şeker katarsanız, aynı işi görecektir.
    • Havucu kaynar suda haşladıktan sonra onları hemen soğuk suyun içine atacak olursanız, renklerini kaybetmelerinin önüne geçmiş olursunuz.
    • Pişirdiğiniz ciğerin daha lezzetli olmasını istersiniz kuşkusuz. ciğeri pişirmeden yarım saat kadar önce sütün içinde bir süre bırakın. Bu şekilde tadı daha çok hoşunuza gidecektir.
    • Sosisleri su kaynarken değil de soğukken koyun kabın içine. Bundan başka çok az olmak şartıyla süt de ekleyin ve çok harlı ateşte pişirmeyin. Bu şekilde çatlamalarını önlemiş ve de daha lezzetli olmalarını sağlamış olursunuz.
     
püf noktası< Yemeklerde renk ve lezzet konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. püf noktası<< Etlerin dondurulması ve çözülmesi

    püf noktası<< Etlerin dondurulması ve çözülmesi

    etlerin dondurulması donmuş et nasıl çözülür donmuş balık nasıl çözülür tavuk dondurulmuş tavuk Etlerin dondurulması ve çözülmesiÇabuk bozulabilen gıdalardan olan kırmızı et ve kümes hayvanlarını derin dondurarak bozulmadan saklamak kadar, sağlıklı çözülmelerini de başarmalısınız. Dondururken uygulayacağınız pratik yöntemler bu konuda size yardımcı olacaktır. Kırmızı etleri dondurmak Pirzola,...
  2. püf noktası<<  Istakoz

    püf noktası<< Istakoz

    IstakozEğer mönünüze istakoz koyduysanız ve onu başarı ile sunmak istiyorsanız, öncelikle hazırlığına büyük önem göstermelisiniz. İstakozun kolay kesilmesi için, kuyruğunun düz durması gerekir. Bunu sağlamak için onu önce boyuyla orantılı olan bir tahtaya bağlayıp kaynama noktasındaki suya daldırın. 1 lt. su için 5 dakika, ve bunun üzerindeki her litre için ise 3 dakika kaynatın. İstakoz...
  3. Photoshop'un 47 Püf Noktası

    Photoshop'un 47 Püf Noktası

    1-AUTO AYARLARININ ÖZELLEŞTİRİLMESİ Photoshop içerisinde Curve, Levels tablolarının auto değerlerini, siyah ve beyaz renk piksellerini kendi default değerlerinde ayarlıyor. Photoshop 6’da Curves ya da Levels tablosunu açın; “alt” tuşuna bastığınızda Auto butonu Options butonuna dönüşecektir. Alt tuşu basılı durumda iken Options butonuna tıkladığınızda açılan pencereden değerleri...
  4. Güzel yemek yapmanın 25 püf noktası!

    Güzel yemek yapmanın 25 püf noktası!

    mantar pişirmenin püf noktası mantar pişirmenin püf noktaları lezzetli yemek yapmanın noktaları börek yapmanın güzel yemek 25 noktası Ne yemek pişiricem?" bir dert...Ev hanımı iseniz her gün ne yemek pişireceğinizi düşünmekten sıkılmış olabilirsiniz veya evde farklı yaş gruplarından bireyler varsa ve hepsinin özel istekleri varsa işiniz zor. Organize olmak iyi Mutfağınızda sağlıklı...
  5. Aşure yapmanın püf noktası ve aşure yapmanın fazileti

    Aşure yapmanın püf noktası ve aşure yapmanın fazileti

    aşure yapmanın püf noktaları aşure yapmanın fazileti aşure yapmanın sevabı aşure nasıl yapılır aşure tarifi hakkında detaylı tüm bilgiler burada arkadaşlar. Bildiğiniz gibi Aşure Ayı'ndayız Melek'lerim. Bu ayda kimimn maddi durumu neye yeterse alıyor ve aşure yapıyor. Hemen hemen herkes aşure tarifi hakknıda bilgi sahibidir biliyoruz ama yinede aşure nasıl yapılır diye bilmeyenler için aşure...

Sayfayı Paylaş