gebe
  1. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA

    pür lezzet pilavı

    Konu, 'Pilavlar' kısmında PeLiNiM tarafından paylaşıldı.

    pür lezzet pilavı Fazla söze gerek yok...Adı üstünde pür lez:)zet
    Malzemeler:

    • 500 gr kuşbaşı et
    • 2 su bardağı pirinç
    • 2,5 su bardağı sıcak su
    • 2 adet orta boy havuç (Rende)
    • 2-3 adet yeşil biber (Yuvarlak kuşbaşı)
    • 2 adet domates (Söğüş dilimlenmiş)
    • 2 adet kuru soğan (Kare doğranmış)
    • 1/2 su bardağı sıvı yağ
    • Yarım demet maydanoz
    • Tuz

    Yapılışı:

    • Tencerde bir su bardağı su ile eti haşlıyoruz.
    • Başka bir tavada yağ koymadan kendi yağı ile kavuruyoruz.
    • Islatılmış pirinci yağda kavurup bir kenara bırakıyoruz.
    • Diğer tarafta yağlanmamış başka bir tencerenin içine etleri diziyoruz.
    • Onun üzerine kurusoğanları, havucu, yeşil biberi, domatesi dizdikten sonra üzerine maydanozunu serptikten sonra kavrulan pirincide üzerine koyduktan sonra tuzunu serpip suyunu koyduktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte pişiriyoruz.
    • Piştikten sonra servis tabağına ters çevirip servis yapıyoruz.


     
  2. ilkimsu

    ilkimsu Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    26 Ekim 2009
    Mesajlar:
    5.184
    Beğenilen Mesajlar:
    120
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    San Juan
    ov cok güzel olur eminim ;))
     
  3. PeLiNiM

    PeLiNiM Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    5.444
    Beğenilen Mesajlar:
    57
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    ANTALYA
    gerçekten öyle
    davetlerde süper oluyor
     
  4. Krizantem

    Krizantem Forum Okuru

pür lezzet pilavı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Lezzet

    Lezzet

    Rüyasında yediği, içtiği şeylerden memnun olan kimse hayatından da memnundur
  2. Püre

    Püre

    Püre halde yiyecekler, kolayca alınacak kısmettir. Rengi sarı ise hastalıktır.
  3. fırında mantarlı tavuklu püre

    fırında mantarlı tavuklu püre

    fırında mantarlı tavuk fırında mantarlı tavuk sarma patatesli mantar patates Şimdi efenim, öncelikle 5-6 orta boy patatesi yassı doğrayıp haşlayın ve biraz da süt ekleyip püre halinde ezin. Bir taraftan da dilediğiniz kadar mantarı (ben hazır paket mantarlardan kullandım, cevizden küçüktü mantarlarım)yıkayıp dilerseniz ikiye bölün, 3-4 çarliston biberi doğrayın ve kuşbaşı tavuk ekleyerek...
  4. Nohutlu Püre Kebabı

    Nohutlu Püre Kebabı

    MALZEMELER 400 gr kuşbaşı et 125 gr margarin 1 soğan 1 çorba kaşığı salça 1/2 su bardağı su 1 domates 3 sivribiber tuz püre malzemesi: 2 su bardağı nohut 2 kahve fincanı margarin 1 çorba kaşığı un 4 su bardağı süt 1 et suyu tableti tuz,karabiber HAZIRLANIŞI Nohutları tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ilave edin ve haşlayın.Suyunu süzüp iyice ezin. Tencerede margarini eritip unu...
  5. Lezzet Kuralları

    Lezzet Kuralları

    Özgür şef'imizden alıntıdır. Teşekkür ediyorum kendisine bu yazısı için.. Yemeği yaparsın ve herşeyiyle mükemmel olur fakat; İçine sevgini kattın mı? bu soruyada cevabınının kattım olması gerekir. Buyrun bir göz gezdirin hanımlar.. LEZZET KURALLARI Yemek yapmayı terapi ya da zevk aldığınız bir oyun olarak görürseniz sonuç her zaman iyi olur. Ama yine de bazı kurallara ihtiyacınız...

Sayfayı Paylaş