gebe
  1. CeMoŞ

    CeMoŞ Daimi Üye Üye

    Kayıt:
    7 Ocak 2011
    Mesajlar:
    1.861
    Beğenilen Mesajlar:
    1.110
    Ödül Puanları:
    113
    Şehir:
    hımmmm

    Ramazana özel karışık dolma

    Konu, 'Ramazan Yemekleri' kısmında CeMoŞ tarafından paylaşıldı.

    ramazan yemekleri, iftar menüsü, iftarda ne pişirsem, karışık dolma hakkında tüm bilgiler
    işte iftar için yine bir birinden leziz yemekler sevgili meleklerim

    İftar menüsü

    şehriyeli tavuk çorbası
    karışık etli taze dolma
    üçgen börek (milföylü)
    ekmek kadayıfı

    Karışık Etli Dolma

    [​IMG]

    Malzemeler

    yarım kilo yağlı kıyma
    2 su bardağı pirinç
    5 tane dolmalık kabak
    5 tane dolmalık patlıcan
    5 tane dolmalık biber
    biraz yaprak
    1 büyük kuru soğan
    2 diş sarımsak
    2 domates
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 yemek kaşığı domates salçası 2 yemek kaşığı biber salçası
    tuz, karabiber ve limon


    Yapılışı
    öncelikle sebzelerimizi oyacak yardımıyla oyalım ve yıkıyalım
    sonra yıkadığımız pirincimize etimizi doğranmış domateslerimizi soğanlarımızı sarımsağı salça yağ ve baharatları ekleyerek karıştılarım daha sonra bu karışımı sebzelerimizin içinde dolduralım ağızlarını domatesle kapatalım
    yapraklarımızı ince ince saralım ve tencereye dizelim üzerini geçecek kadar su koyalım ocağa alalım suyunu çekmeye yakın içine limon veya limon tuzu ekleyelim 10 dakka daha piştikten sonra ocaktan alalım ılık şekilde servis yapalım

    Afiyet Olsun



    Üçgen Börek ( milföylü)


    [​IMG]


    Malzemeler


    1 paket milföy hamuru
    beyaz peynir
    isteğe göre maydanoz
    1 tane yumurta sarısı
    çörekotu veya susam
    Yapılışı

    milföy hamurlarımızı alıyoruz kare şeklinde elimizle biraz inceltiyoruz daha sonra ortasına beyaz peynir koyup üçgen şeklinde uçlarını birleştiriyoruz yağlanmış tepsiye diziyoruz üzerine yumurta sarısı sürüyoru ve çörek otu veya susamla süslüyoruz
    orta ısıda fırınımıza atıyoruz üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz ılık servis ediyoruzz

    Afiyet Olsun

     
  2. umudun_guncesi

    umudun_guncesi Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    5 Haziran 2011
    Mesajlar:
    45
    Beğenilen Mesajlar:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    tarifler ve menü süpermiş :D dolmanın içine ben yaparken biraz da baharat karıştırıyorum nane, sumak, ve biraz da kekik ekşili mayhoş bir tat sevenler için nacizane tavsiyemdir.
    teşekkürler tarif için
     
    CeMoŞ bunu beğendi.
Ramazana özel karışık dolma konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Dolma

    Dolma

    Yaprak sarması ve her çeşit dolma sürekli rızka, hayatı katlanılır kılan meşru yol ve yöntemlere, monotonluktan kurtulmaya ve rızka delalete eder.Hazır, hemen gelecek kısmettir.
  2. Karışık dolma...

    Karışık dolma...

    Malzemeler ½ Kg Kıyma 3 Çorba Kaşığı Pirinç 2 Adet Rendelenmiş Domates 2 Adet Sarmısak ½ Demet Maydanoz ½ Çorba Kaşığı Nane 1 Tatlı Kaşığı Salça Dilediğiniz Sebzeler ½ Çorba Kaşığı Margarin Tuz, Karabiber, Kırmızıbiber 1 Adet Limon Yemeğin Tarifi Kıymayı geniş bir kaba alın. 3 çorba kaşığı pirinç, 2 adet rendelenmiş domates, 2 adet dövülmüş sarmısak, yarım demet kıyılmış maydanoz, tuz ve...
  3. Etli Karışık Dolma

    Etli Karışık Dolma

    Etli Karışık Dolma Malzemeler 500 gr kıyma 1 kg dolmalık biber 5 adet domates 1.5 kahve fincanı pirinç 1 çorba kaşığı margarin 2 baş soğan 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı Yarım demet maydanoz Yeterince tuz, karabiber Yemeğin Tarifi Biberlerin üst taraflarını kesin. Domateslerin içlerini kaşıkla boşaltıp, çıkardığınız etli...
  4. Ramazana özel patates musakka

    Ramazana özel patates musakka

    patates yemekleri musakka patates musakka iftar yemekleri, ramazan menüleri, patates musakka, iftar için tarfiler hakkında genel bilgiler burda melekler patatesle pek aram yok ama musakkasnı çok seviyorumm ve tarifini sizlerle paylaşmak istiyorum meleklerr Ramazan menüsü yayla çorbası köfteli patates musakka şehriyeli pirinç pilavı bisküvili puding Köfteli patates musakka Malzemeler 5...
  5. Etli karışık dolma tarifi

    Etli karışık dolma tarifi

    Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden dir dolma.Yapılışı biraz zahmetli olsada lezzetine değer bir emek.Dolma hem zeytin yağlı hemde etli yapılabiliyor.Her iki lezzetede bayılıyorum.İç malzemeleri her yörede aynı kullanılsada ,farklı baharatlarla değişik aromalar tatmak mümkün.Etli dolmayada ,zeytin yağlı dolmayada baharat çok yakışıyor.Ben bugün size güneydoğu mutfağına ait etli dolma...

Sayfayı Paylaş