gebe
  1. papatya57

    papatya57 Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    17 Mart 2009
    Mesajlar:
    528
    Beğenilen Mesajlar:
    5
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    giresun

    Ratatouille

    Konu, 'Sebze Yemekleri' kısmında papatya57 tarafından paylaşıldı.

    Ratatouille, güneydoğu Fransa'nın Akdeniz kıyılarında bulunan Provence mutfağına ait bir aperatif, ama ana yemek olarak da kullanılabiliyor. Bana göre özellikle ızgara etlerin yanına çok iyi gidiyor. Salata türü olarak sayar mısınız bilemiyorum ama en güzel özelliği bütün sebzelerin közlenerek pişirilmesi. Ayrıca yakında çocuklar da adına fazlasıyla aşina olucaklar çünkü Pixar bu isimde bir animasyon filmi hazırladı.:)




    [​IMG]



    Malzemeler:


    1 patlıcan, küp küp doğranmış
    4 kabak, küp küp doğranmış
    1/2 su bardağı + 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    2 yemek kaşığı taze kekik, doğranmış
    tuz, karabiber
    10 adet domates
    2 dolmalık biber, kırmızı ve sarı
    4 diş sarımsak, doğranmış
    2 soğan, piyazlık (yarım ay şeklinde) doğranmış
    yarım su bardağı taze fesleğen, doğranmış
    yarım su bardağı maydanoz, doğranmış


    Hazırlanması:

    Fırını 200C'ye getirin. Patlıcanı, kabağı, 1/2 sb. zeytinyağını, 1 yemek kaşığı taze kekiği, 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1/2 tatlı kaşığı karabiberi karıştırın. Karışımı fırın tepsisine yayıp ısınmış fırında közleyin. (30-60 dk)
    Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarıp her birini 4-6 eşit parçaya bölün.
    Biberleri ocakta közleyin, soyup çizgi şeklinde doğrayın.
    Patlıcan ve kabaklar közlenince 2 yk. zeytinyağını geniş ve derin bir tavada ısıtın. Sarımsak ve soğanları ekleyip 4 dk. kavurun. Domates ve biberleri ekleyip 7 dk. daha kavurun. Patlıcan, kabak, 1/4 sb. fesleğen, kekiği, tuz ve karabiber ilave edin. Ateşi kısıp yarım saat pişirin.


     
Ratatouille konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Ruhunuza ''Detoks''Yapacak Bir Film:))...Ratatouil

    Ruhunuza ''Detoks''Yapacak Bir Film:))...Ratatouil

    ............Soğanların ince ince kıyılıp; hani şöyle piyazlık denen cinsten,yine küçük halkalar şeklinde biberler eşliğinde biraz margarin ve biraz daha fazla tereyağ ile pembece bir ölüme terk edildiği esnada...Aynı çabuklukta ve benden beklenmeyen,benim bildiğim ama diğerlerinin bilmediği bir maharet ve hızda haşlanmaya bırakılan, çocukca bir neşenin...

Sayfayı Paylaş