Reçel Şekerlenmemesi İçin Neler Yapılır?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Reçel Şekerlenmemesi İçin Neler Yapılır?
reçelin şekerlenmesi, reçel nasıl saklanır, reçel nasıl muhafaza edilir


Sevgili melekler, sabah kahvaltılarımızın en tatlı gıdalarından çeşit çeşit, renk renk reçel çeşitlerini saklamak bazen sorun olabilir. Özellikle yaşanılan en büyük sorun reçellerin şekerlenmesidir. Reçellerin şekerlenmesi onların muhafaza edilmesi ile alakalı bir durumdur. Bu husus sadece reçel için değil bal, pekmez gibi diğer tatlı besinler içinde geçerli bir durumdur.


reçel.jpg



Reçel buzdolabında bekletildiğinde şekerlenmeye başlar. Bu ayrıca donmanın bir göstergesidir. Reçelleri buzdolabında değil, açıkta serin bir ortamda muhafaza etmeniz gerekir. Cam kavanozun içinde kapağı kapalı olarak, direkt güneş ışığı almayan serin ortam idealdir. Bu koşulların sağlandığı ortamda tutulan reçeller şekerlenmez.

Şekerlenmiş bir reçeli çözmek için bir tencerenin içine su koyun ve kaynatın. Reçel kavanozunu kaynar suyun içine yerleştirin ve kısık ateşte bekletin. Çözülene kadar bekleyin ve çözüldüğünde tencerenin altını kapatıp reçel kavanozunu çıkartın.
 
Geri
Üst