gebe
  1. mislinay

    mislinay Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    27 Kasım 2007
    Mesajlar:
    8.130
    Beğenilen Mesajlar:
    39
    Ödül Puanları:
    0

    reçel yaparken dikkat etmemiz gereken hususlar

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında mislinay tarafından paylaşıldı.

    reçelin bozulmaması için reçelin kıvamı nasıl anlaşılır [FONT=arial, helvetica, sans-serif]Reçel kaynatılacağı zaman mümkün olduğu kadar taze ve olgun meyvalardan seçilmeli, bunlardan en ufak bir çürük bulunmamalıdır. Reçel kaynarken tahta kaşıkla karıştırılmalıdır. Reçelin üstünde kaynarken oluşan köpükler, kaynama bittiği zaman sıcak suya batırılmış madeni bir süzgeçle alınmalıdır. Reçelin çok köpürmesini istemeyen kimseler, reçel kaynarken içine çok küçük bir parça tereyağ atmakla bunu önleyebilirler. Reçel kıvama geldikten sonra, çabuk bozulmaması için, sıcak ve iyice kurulanmış kavanozlara, ağzına kadar doldurulmalı ve üzeri hava geçirmeyen bir kağıt veya naylonla örtülmelidir. Reçel kaynatılırken şeker miktarı ne çok fazla, ne de az olmamalıdır. Her iki halde reçel sulanarak bozulur veya kaynatıldıktan kısa bir süre sonra bozulur, şekerlenir, küflenir. İçi dolu reçel kavanozları çok sıcak olmayan havadar bir yerde korunmalıdır. reçel kaynatılırken şurubun kıvama gelip gelmediği, küçük bir tabak içindeki soğuk suya, şuruptan birkaç damla damlatmakla anlaşılabilir. Şurup damlaları suyun içinde yayılmayıp top top durursa kıvama gelmiş demektir. Şeftali Reçeli Çekirdekleri çıkartılmış 1 kg. şeftali, 1,5 kg. toz şeker, 4 bardak su, 2 yemek kaşığı limon suyu. Kabukları soyulup, çekirdekleri çıkartılmış ve dilimlere ayrılmış şeftalileri içinde su olan bir kaba alın. Ayıklama bitince tencereye şeker ve suyu koyun. Orta hararetli ateşte önce şeker eriyinceye kadar daha sonra da harlı ateşte kaynatın. Buna; sudaki şeftalileri, süzdükten sonra ilave edin. Reçel koyulup kıvama gelinceye kadar kaynatmaya devam edin ve limon suyunu ilave edip, bir taşım daha kaynatın. Kavanozlara koyup, ağızlarını folyo kağıt ile kapatın. reçel soğuduktan sonra kapaklarını kapatıp kaldırın.[/FONT]
    [FONT=arial, helvetica, sans-serif][/FONT]

     
reçel yaparken dikkat etmemiz gereken hususlar konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Cilt Bakımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

    Cilt Bakımı Yaparken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

    cilt bakımında dikkat edilmesi gerekenler Derinizin türüne uygun olduğunu kesinlikle anlamadan hiçbir tedavi yap*mayın. Cildinizin bakımını sürekli yapıyor, temizliyor, her gün bir nemlendirici bir krem sürüyor, kimi zaman bir maske yapıyor, bazen de bir ampul şoku uy*guluyorsunuz. Hal böyleyken, istemeyerek de olsa, kimi hatalar yaparsınız. Yağlı bir deriniz varsa, belki de kuru bir deriden...
  2. gelinlik seçerken dikkat etmeniz gereken hususlar

    gelinlik seçerken dikkat etmeniz gereken hususlar

    Genç kızların en mükemmel olmayı istedikleri gün düğün günleridir. Bu günde harikulade görünmek için gelinlik seçimini doğru yapmak büyük önem taşır. Çeşitli vücut yapılarına göre gelinlik tavsiyelerimiz: Dikdörtgen Tipli Vücutlar: Bu vücut türünde bel kısmı çok fazla belli değildir, omuzlardan kalçalara doğru düze yakın bir hat inmektedir. Dikdörtgen vücutlu bayanların, bellerini ortaya...
  3. gelinlik kumaşını seçerken dikkat etmeniz gereken hususlar

    gelinlik kumaşını seçerken dikkat etmeniz gereken hususlar

    evlenecek olan sevgili genç hanımlar,o mutlu gününüzde dudak ısırtan ve hafızalarda hayranlıkla yer edinen bir gelin olmak istiyorsunuz ve kendinize uygun bir gelinlik bulamadınız yada istediğiniz modeli bulamadınız ve en sonunda gelinliğinizi diktirme kararı aldınız.işte size en önemli detay yani gelinliğinizin kumaşı hakkında önemli bilgiler:):) gelinlik kumaşını seçerken...
  4. Reçel yaparken dikkat etmeniz gerekenler

    Reçel yaparken dikkat etmeniz gerekenler

    Reçel yaparken unutmamanız gereken minik ama lezzet garantili püf noktaları... Reçel yaparken temel kural, yumuşak ve sert meyvelere göre şeker işlemini yapmaktır. - Şeker ve suyu kaynatıp, içine atılan meyveler, yumuşak ve nazik olanlarıdır. Çilek, şeftali, kayısı, böğürtlen gibi... - Bir gece önceden şekere yatırılarak yapılan reçeller ise daha sert meyvelerle yapılır. Erik, incir, vişne,...
  5. makyaj yaparken dikkat etmemiz gereken noktalar!

    makyaj yaparken dikkat etmemiz gereken noktalar!

    makyaj nasıl yapılır,makyaj yapma teknikleri,makyajın zararları,makyaj nedir makyaj sırları Makyaj yaparken dikkat etmeniz gereken noktalar… Dudakları dolgun göstermek için kalem çekmek: Dudaklarınızı dolgun göstermek için açık renk bir dudak kalemi seçmelisiniz. Şeffaf veya parlak bej renkleri dudakları dolgun gösterir. Elmacık kemiklerinin üzerine allık sürmek: Allık sürmeden önce yüz...

Sayfayı Paylaş