gebe
  1. Mirmiga

    Mirmiga Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    887
    Beğenilen Mesajlar:
    9
    Ödül Puanları:
    0

    Reçel Yaparken

    Konu, 'Faydalı Bilgiler' kısmında Mirmiga tarafından paylaşıldı.

    reçel neden şekerlenir reçel neden küflenir reçeller küflenir reçeller şekerlenir küflenmesi Reçel kaynatılacağı zaman mümkün olduğu kadar taze ve olgun meyvalardan seçilmeli, bunlardan en ufak bir çürük bulunmamalıdır. Reçel kaynarken tahta kaşıkla karıştırılmalıdır. Reçelin üstünde kaynarken oluşan köpükler, kaynama bittiği zaman sıcak suya batırılmış madeni bir süzgeçle alınmalıdır. Reçelin çok köpürmesini istemeyen kimseler, reçel kaynarken içine çok küçük bir parça tereyağ atmakla bunu önleyebilirler. Reçel kıvama geldikten sonra, çabuk bozulmaması için, sıcak ve iyice kurulanmış kavanozlara, ağzına kadar doldurulmalı ve üzeri hava geçirmeyen bir kağıt veya naylonla örtülmelidir. Reçel kaynatılırken şeker miktarı ne çok fazla, ne de az olmamalıdır. Her iki halde reçel sulanarak bozulur veya kaynatıldıktan kısa bir süre sonra bozulur, şekerlenir, küflenir. İçi dolu reçel kavanozları çok sıcak olmayan havadar bir yerde korunmalıdır. reçel kaynatılırken şurubun kıvama gelip gelmediği, küçük bir tabak içindeki soğuk suya, şuruptan birkaç damla damlatmakla anlaşılabilir. Şurup damlaları suyun içinde yayılmayıp top top durursa kıvama gelmiş demektir. Şeftali Reçeli Çekirdekleri çıkartılmış 1 kg. şeftali, 1,5 kg. toz şeker, 4 bardak su, 2 yemek kaşığı limon suyu. Kabukları soyulup, çekirdekleri çıkartılmış ve dilimlere ayrılmış şeftalileri içinde su olan bir kaba alın. Ayıklama bitince tencereye şeker ve suyu koyun. Orta hararetli ateşte önce şeker eriyinceye kadar daha sonra da harlı ateşte kaynatın. Buna; sudaki şeftalileri, süzdükten sonra ilave edin. Reçel koyulup kıvama gelinceye kadar kaynatmaya devam edin ve limon suyunu ilave edip, bir taşım daha kaynatın. Kavanozlara koyup, ağızlarını folyo kağıt ile kapatın. reçel soğuduktan sonra kapaklarını kapatıp kaldırın.
     
Reçel Yaparken konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Hünnap Reçeli

    Hünnap Reçeli

    hünnap reçeli hünnap hunnap receli reçeli nasıl yapılır innap meyvesi Malzemeler 1.280 kilogram hünnap 2 kilo şeker biraz limon suyu Yapılışı 1.280 kilogram hünnap için 2 kilo şeker kestiriniz. Haşladıktan sonra kabuklarını çıkarınız. Tatlı tenceresinde kestirdiğiniz şekere atıp sulanıncaya kadar yavaş yavaş kaynatınız. İndireceğiniz vakit biraz limon suyu karıştırıp soğumaya bırakınız....
  2. Reçel

    Reçel

    Bakınız; Komposto.Rüyada reçel yemek , işlerinde yapacağı kâr ve kazanca; reçeli evde yapmak, çok sevinçli bir haberi müjdeler. Rüyada reçel yemek, işlerinde kâr yapacağı ve kazanacağına işaret eder. Evde reçel yapmak, çok mutluluk veren haber almak demektir. Rüyada reçel yediğinizi gördüyseniz, hoş sürprizlerle karşılaşacak ve güzel seyahatlere çıkacaksınız.Rüyada reçel yapmak çok önemli...
  3. reçel yaparken dikkat etmemiz gereken hususlar

    reçel yaparken dikkat etmemiz gereken hususlar

    reçelin bozulmaması için reçelin kıvamı nasıl anlaşılır Reçel kaynatılacağı zaman mümkün olduğu kadar taze ve olgun meyvalardan seçilmeli, bunlardan en ufak bir çürük bulunmamalıdır. Reçel kaynarken tahta kaşıkla karıştırılmalıdır. Reçelin üstünde kaynarken oluşan köpükler, kaynama bittiği zaman sıcak suya batırılmış madeni bir süzgeçle alınmalıdır. Reçelin çok köpürmesini istemeyen...
  4. Reçel yaparken dikkat etmeniz gerekenler

    Reçel yaparken dikkat etmeniz gerekenler

    Reçel yaparken unutmamanız gereken minik ama lezzet garantili püf noktaları... Reçel yaparken temel kural, yumuşak ve sert meyvelere göre şeker işlemini yapmaktır. - Şeker ve suyu kaynatıp, içine atılan meyveler, yumuşak ve nazik olanlarıdır. Çilek, şeftali, kayısı, böğürtlen gibi... - Bir gece önceden şekere yatırılarak yapılan reçeller ise daha sert meyvelerle yapılır. Erik, incir, vişne,...
  5. Greyfurt reçeli

    Greyfurt reçeli

    Melişlerim bu reçeli deneyin :) Malzemeler 3 adet portakal 2.5 kg toz şeker 7 su bardağı su 1 adet greyfurt 2 adet limon Hazırlanışı Meyvelerin kabuklarını temizleyin.Meyveleri küçük küçük doğrayın.Su ilave edip 24 saat bekletin.Sonra hafif pişirip 24 saat daha bekletin.Şekeri atıp kaynatın.( çok koyu olması gerekmez soğuyuncada koyulaşçaktır)

Sayfayı Paylaş