gebe
  1. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Resimli Keşkülü Fukara yapılışı

    Konu, 'Yemek Tarifleri' kısmında Misafir tarafından paylaşıldı.

    Keşkülü Fukara Tarifi Resimli Keşkülü Fukara Tarifi


    Merhaba Sevgili Melek'ler, Muhteşem Yüzyıl dizisinde Şeker ağa'dan duyduğumuz ve ilgimizi çeken keşkülü fukara tatlısının tarifini bu yazımızda sizlerle ve misafirlerimizle paylaşıyoruz.


    [​IMG]


    Malzemeler

    8 su bardağı süt,
    1,5 su bardağı tozşeker,
    1 su bardağı iç badem,
    1,5 kahve fincanı pirinç unu,
    1 bardak su,
    1 çay kaşığı tuz.
    Üstünü süslemek için:
    1 kahve fincanı iç badem,
    1 kahve fincanı tuzsuz antepfıstığı,
    2 kahve fincanı hindistancevizi.



    Yapılışı

    Tencereye 1 su bardağı dolusu iç badem, 1 bardak suyla birlikte konur ve tencere ateşe oturtulur. Su kaynamaya başlayınca tencere ateşten indirilir. Sıcak su süzülerek dökülür, kalan iç bademlerin kabukları ayıklanır ve makineden 2 defa geçirilerek kıyılır.
    Sonra bu kıyılmış bademler azar azar havana konur ve macun durumuna gelinceye kadar iyice dövülerek ezilir. Macun durumuna getirilmiş bademler büyükçe bir kâseye konur. Üzerine 1 su bardağı sıcak süt dökülür. İyice ovularak bademle süt birbirine karıştırılır.
    Sonra bu karışım tel süzgeçten geçirilir ve bir kenara bırakılır. Kalan 7 su bardağı süte 1 çay kaşığı tuz katılır ve süt kaynatılır. Süt kaynarken bir başka kâseye 1,5 kahve fincanı pirinç unu konur. Bunun üzerine 1 bardak su ince ince akıtılırken karışım hızlı hızlı karıştırılarak pirinç unu suya yedirilir. Sonra bu karışım yine azar azar akıtılarak hızlı hızlı karıştırılmakta olan kaynar süte dökülerek yedirilir.
    Pirinç unlu süt, tahta kaşıkla tencerenin dibi kazınırcasına karıştırılarak 10 dakika kadar kaynatılır. Sonra buna bir kenara bırakılmış olan sütlü bademle 1,5 su bardağı tozşeker katılır ve karışım düğün çorbası kıvamına gelinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Karışım istenen kıvama gelince tencere ateşten indirilir. Keşkül küçük kâselere veya uzunca bir servis tabağına boşaltılır ve soğumaya bırakılır.
    Keşkül soğurken bir kaba, 1 bardak su, iç badem, tuzsuz antepfıstığı konur ve kaynatılır. Su kayriayınca kap ateşten indirilir, suyu süzülüp dökülür. îç kabukları ayıklanan fıstık ve badem ayrı ayrı makineden geçirilerek kıyılır. Keşkül soğuyunca kıyılmış olan antepfıstığı, badem ve hindistancevizi üzerine serpilir ve servis yapılır.

     
Resimli Keşkülü Fukara yapılışı konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Resimli Osmanlı Usulü Keşkül yapılışı

    Resimli Osmanlı Usulü Keşkül yapılışı

    Osmanlı Usulü Keşkül Tarifi Resimli Osmanlı Usülü Keşkül Tarifi Merhaba Sevgili Melek'ler... Bu yazımızda sizlere harika bir lzeetin tarifini sunacağız. Osmanlı usulü keşkül yapılışını yani :) İşte size damaklarda tat bırakacak Osmanlı usulü keşkül tarifi; Osmanlı usulü keşkül malzemeleri 4 su bardağı süt 4 çorba kaşığı pirinç unu 1 su bardağı tozşeker 30 gr çekilmiş badem 50 gr...
  2. Keşkül Tarifi Resimli

    Keşkül Tarifi Resimli

    Keşkül Tarifi Resimli tarif istiyorum bilen varsa tabi bana Keşkül yapılışını detaylı yazsın kızlar.
  3. Keşkülü Fukara Tarifi Resimli

    Keşkülü Fukara Tarifi Resimli

    Keşkülü Fukara Tarifi Resimli yapılışını tüm detaylarıyla adım adım yazarsanız çok yardımcı olursunuz bana
  4. Resimli Keşkül yapılışı

    Resimli Keşkül yapılışı

    Keşkül Tarifi Resimli Keşkül Tarifi Ağzının tadını bilen Melek'lerimize ve misafirlerimize bu yazımızda damaklarda tat bırakacak olan keşkül tarifini aktarıyor ve şimdiden afiyeti bal şeker olsun diyoruz :) Keşkül Malzemeleri: 1 litre süt 1 su bardağı şeker Yarım su bardağı pirinç unu 1 su bardağı toz badem 1 yumurtanın sarısı 1 çorba kaşığı hindistan cevizi 1 çorba kaşığı dövülmüş...
  5. Sultan Keşkülü Tarifi Resimli

    Sultan Keşkülü Tarifi Resimli

    Sultan Keşkülü Tarifi Resimli yapılışını detaylı bir şekilde yazın arkadaşlar

Sayfayı Paylaş