Resimli Kuşbaşı Etli Kelebek Makarna yapılışı

  • Konbuyu başlatan Misafir
  • Başlangıç tarihi
M

Misafir

Forum Okuru
Resimli Kuşbaşı Etli Kelebek Makarna yapılışı
Kuşbaşı Etli Kelebek Makarna Tarifi Resimli
Kuşbaşı Etli Kelebek Makarna Nasıl Yapılır




7'den 70'e herkesin sevdiği makarna yemeklerine bir yenisini daha eklemek ister misiniz Melek'ler? Bence istersiniz diyor ve size Kuşbaşı Etli Kelebek Makarna tarifini sunuyorum. Hem lezzetli, hem pratik hemde besin değeri oldukça zengin bir yemek :)


kusbasi_etli_kelebek_makarna_tarifi.JPG-ea.jpg



Kuşbaşı Etli Kelebek Makarna Malzemeleri;
1 paket kelebek makarna
300 gr kuşbaşı dana eti
1 adet kuru soğan
2-3 adet taze yeşil soğan
2 diş sarmısak
1 adet orta boy havuç
Yarım demet maydanoz
4 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı domates salçası
Tuz, kekik, karabiber




Kuşbaşı Etli Kelebek Makarnanın Yapılışı: İlk olarak sebzelerimizi hazırlayalım, havucu ve soğanları güzelce temizleyip, tavla zarı formunda incecik doğrayalım. Sarmısağı ve maydanozu incecik kıyıyoruz. Dana etimizi tavla zarı formunda, küp küp doğruyoruz. Öte yandan büyük bir tavada yağı kızdırıyoruz ve dana etimizi bu kızgın zeytinyağında 2 dakika kadar kavuruyoruz. Sonra etleri tavadan alıp, tuz ve karabiber ekiyoruz. Şimdi de aynı tavaya havuç ve soğanı koyalım ve 5 dakika da onları kavuralım. Üzerilerine tuz ve karabiber serpelim. Ardından salça, ince ince doğradığımız taze soğan ve sarmısağı da tavaya ilave edip bir taşım kaynatıp, 1 su bardağı kadar suyu ve etleri de katarak 15 dakika pişiriyoruz ve kekikle tatlandırıp, ocaktan alıyoruz. Öte yandan makarnayı bol tuzlu suda dirice, 8-10 dakika kadar haşlayalım ve suyunu süzelim. Makarnalarla hazırladığımız sosu bir güzel karıştıralım ve üzerini ince ince kıydığımız maydanozla süsleyelim. Yemeğimizi 5 dakika dinlendirelim ve sonra da servis yapalım.
 
Geri
Üst